-
Re:Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/
Здравейте,много добър форум.От 2 седмици имам SONY-32EX500.Гледам го с кабелна телевизия без външно устройство.Хващам 60 аналогови и около 100 цифрови програми +5 HD.Въпроса ми е има ли смисъл да взимам цифровия приемник на оператора ,ще се подобри ли картината.HD програмите постоянно ли ще ги хващам.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от stan30
Здравейте,много добър форум.От 2 седмици имам SONY-32EX500.Гледам го с кабелна телевизия без външно устройство.Хващам 60 аналогови и около 100 цифрови програми +5 HD.Въпроса ми е има ли смисъл да взимам цифровия приемник на оператора ,ще се подобри ли картината.HD програмите постоянно ли ще ги хващам.
Здр и аз имам такъв телевизор само че 40ех402 и съм с булсатком за 15 лева имам 70 програми и съм доволен он качеството има и HD но те се плащат допълнително и с друго устройство ако искаш попитай някъде където има булсатком те ще ти обеснят....
-
Здравейте, мн се колебая кво да взема SONY 40ЕХ402 или SONY KDL-40BX400 като и двата са на 1200лв и ми се струват еднакви . Също така има ли някакви особености със свързването му с компа ? Чете ли субтитри , защото щях да се наиграя с един панасоник ,дето не може да чете субтитири. Мерси
-
Цитат:
Не. Безмислено е да вземаш допълнителен сет-топ-бокс от кабелният ти оператор ,по няколко причини.
1. Картината леко се влошава.
2. Ползваш още едно дистанционно.
3. Допълнителен кабел за връзка.
4. Менюто на техният приемник е орязано в сравнение с това на телевизора.
5. Още един излишен консуматор на ток.
-
Здравейте, мн се колебая кво да взема SONY 40ЕХ402 или SONY KDL-40BX400 като и двата са на 1200лв и ми се струват еднакви . Също така има ли някакви особености със свързването му с компа ? Чете ли субтитри , защото щях да се наиграя с един панасоник ,дето не може да чете субтитири. Мерси
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Nick_BG
Nick_BG браво :Drinks: добре си се поразровил
Ако те интересува погледни в края на този пост
https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg457037
Цитат:
Първоначално публикувано от onetwo
onetwo
Телевизорите от серия BX300 и серия EX402 не подържат субтитри ,плейват DivX, но не поддържат *.sub и *.srt файлове през USB.
Налага се да вграждаш субтитрите във филма.
-
Въпросът ми е дали има смисъл да дам 200 лв. повече за 100 Hz телевизор, голяма ли е разликата с 50 Hz ?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Alekmandar
Въпросът ми е дали има смисъл да дам 200 лв. повече за 100 Hz телевизор, голяма ли е разликата с 50 Hz ?
Според мен най-добре е да си има 100 hz телевизора, както и да е с хубава матрица. Зависи все пак за кой телевизор става въпрос?
Сега видях предния ти коментар - определено щом ще гледаш футбол е добре да има 100 hz .
Тук дават добра оценка на 32ЕХ500 -
http://www.testfreaks.com/televisions/sony-kdl-32ex500/
А тук е показано с какви матрици са накои от моделите - http://www.digitalversus.com/news-pa...ews-15489.html
-
А всъщност ако свържа компа с тв чрез ХДМИ кабел ще имам ли субс. на филмите защото по този начина мисля да гледам ?
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1294571858[/time]_________________________________________________
А всъщност ако свържа компа с тв чрез ХДМИ кабел ще имам ли субс. на филмите защото по този начина мисля да гледам ?
-
Оnetwo разликата между KDL-32BX400 и KDL-32EX402 е че втория има MPEG4 (AVCHD) compatibility и Contrast Ratio (Dynamic) High, така че със сигурност KDL-32EX402 е по-добър,така че не се чуди въобще, а субтитрите вече ти казаха.
http://support.sony-europe.com/techs...&m=KDL-32BX400
http://support.sony-europe.com/techs...&m=KDL-32EX402
-
Цитат:
Първоначално публикувано от onetwo
Да ще имаш. Щом компа ти плейва филма няма да имаш проблеми.
Цитат:
Първоначално публикувано от Alekmandar
Разликата между ЕХ400/401/402/403 е само в поставените тунери и леки корекции в дизайна на корпуса!!
-
Цитат:
Ако имаш по-стар телевизор или друг телевизор в друга стая, който няма цифров тунер може да изпозлзваш цифровия приемник да гледаш цифрова кабелна и на него - поне аз така съм направил. Иначе Сонито дава по-добра картина със собствения си тунер, отколкото когато е с цифровия приемник на кабелната - както и hristoslav е написал.
Ще ти трябва само един сплитер - от който единия кабел отива в Сонито, а другия в цифровия приемник който е при другия по-стар телевизор в другата стая. Така ще гледаш цифрова кабелна и на 2-та телевизора без да им плащаш примерно 5 лв за приемник за 2-ри телевизор. :Drinks:
-
Мерси! Хиляди почитания !
-
Ходих в ТМ и казаха че нямат кабелна тв ,картината идва от blu ray или компютър и за това не можах да сравня KDL-32EX302 KDL-32EX402 KDL-32EX500, ако има някой с отзиви да казва.
-
Благодаря за отговора на hristoslav2.По какъв начин мога да гледам филми през USB на EX500 в какъв формат да са филмите,а проблема със субтитрите?