Не вярвам да е от кабела. Просто или си объркал нещо по настройките на сървъра или компютъра не насмогва с преенкодването.
Преглед за печат
Не вярвам да е от кабела. Просто или си объркал нещо по настройките на сървъра или компютъра не насмогва с преенкодването.
@galin79, при много модели на Sony този проблем съществува с насичането особенно при по-бавни хоризонтални панорами на камерата. За кой модел става въпрос?
А има ли някакво разрешение на проблема или трябва да се примиря ? :) Впрочем вчера за проба пробвах с телевизора на брат ми който е LG с подобен кабел и с почти същите параметри на компютъра като моите и пак имаше насичане. Ако телевизора ми разчиташе mkv формати въобще нямаше да го правя на въпрос , пъхам флашката и си решавам проблема. Някой ако знае как се хаква Сони за да може да разчита mkv да каже :)
П.С. модела е SONY 40KDL EX720
Конкретно при твоя модел не би трябвало да има какъвто и проблем с насичания. Виж си подробно как ти са нагласени настройките на този вход на който гледаш и ги напиши тук, за да видим дали нещо не си нагласил както трябва.
Картина - входове - текущ
Режим картина - кино 1
Подсветка - 8
Контраст - 85
Яркост - 55
Цветност - 60
Нюанс - 0
Цветна температура - топла 1
Острота - 40
Шумоподтискане - силно
Мпег шумоподтискане - изкл.
Подтискане на точков шум - изкл.
Мотионфлоу - плавен
Решим филм - автоматичен 1
Корекция на черното - средна
Доп. усилване на контраста - средно
Гама - 0
Авт. ограничение на светлината - изкл.
Чисто бяло - слабо
Живи цветове - силни
Подобряване на детаилите - силно
Подобряване на преходите - силно
П.С. Пробвал съм и други схеми тук но като че ли тази вади най - добра картина , ако има други настройки освен тези поне аз не знам за тях :)
Мотионфлоу когато е изключен как се държи и също Режим ФИЛМ как е при - автоматичен 2 и изключен? Иначе да кажем всичко изглежда нормално.
Няма кой знае каква разлика когато променя нещо от тези неща които изреди . За да ми върви с по малко насичане сменям херцовете от компа към телевизора в зависимост с колко кадъра в секунда е направен филма - ако е 24 - сменям на 24 херца , при 23 и 25 кадъра - по същият начин.
Какъв плеър ползваш за гледане на филми.......този проблем с насичането на филми съм го имал на различни телевизори и винаги съм го решавал или свеждал до минимум от настройките на плеъра....Цитат:
Първоначално публикувано от galin79
Ползвам предимно КМ плеяр , но заради този проблем съм тествам почти всички възможни - windows media player , media player clasic , pot player тн.
Глупава работа от страна на Сони за някои странни решения в телевизорите им. При мен на Филипсите всички възможни подобрители са изключени и каквото да пусна без съобразяване с какви параметри са картината върви натурално гладко. Преди години се опитах да имам Сони и тогава се сблъсках с този проблем който можах да реша с връщането на телевизора в магазина и сменен с друга марка. Иначе Сони имат в повечето случаи изключително добра картина при HD и по-рядко при SD.
А пробвал ли си да сменяш рендерите на даденият плеър......и да видиш дали има разлика...Цитат:
какво е рендер ? и как да го сменя.
ами в зависимост от това с какъв Win си плеъра ползва различни рендери за обработка на видеото....например за Win XP е VMR9 докато за Win7 e EVR...не си казал също с каква видео карта си......ползваш ли хардуерното и ускорение.....Цитат:
с s windows 7 съм , картата ми е GF 880 GT , как да видя дали ползвам това хардуерно ускорение и EVR
@galin79, а това насичане има ли го като гледаш телевизия? Направи проба с външен мултимедиен плеър да видим как ще се държи тв-то.