Имате ли проблем със Chromecast?
Днес спря дя работи.
Edit: Вече работи
Имате ли проблем със Chromecast?
Днес спря дя работи.
Edit: Вече работи
Този пост е редактиран от slaitt; 02-04-20 в 21:01.
Ха..точно писах в другата тема за андроид приложения.
Колеги и при мен КАСт-а не работи от няколко дни! 43W805c е ТВ-то!
Edit - дали нещо не е свързано с промяната на часа:
https://www.sony.ie/electronics/supp...icles/00114152
Ще проверя и това..
При мен се оправи, изтрих кеша на Каста, рестартирах, побазиках и часа, сега тръгна!
Този пост е редактиран от mitakabus; 04-04-20 в 07:48.
Каста използва днс-ите на гугъл 8.8.8.8 и 8.8.4.4, също така се свързва към доста сървъри на гугъл, възможно е при някои от тях да има претоварвания и загуби поради големите трафици по целия свят. На мен тези дни ми се разпадаше връзката между хбого и каста без да има проблеми при мен
Имам няколко въпроса:
1) как е най-добре да настроим картината (основно за филми през лаптоп.)
а) махнали ли сте автонастройването спрямо осветеността в стаята?
2) всякак опитах да настроя изкара звука през L-R чинчовете > към усилвателя, но без успех (от лаптопа минава през HDMI към ТВ).
3) Как да му задам тематични скрийнсейвър (огнище... или космически снимки да се въртят...)
Предполагам че на стоп кадър (ТВ канал...) не е добре да стои дълго?
5ч без натиснат бутон - ОК ли е, понякога върви за фон някоя телевизия... но вече е на 4г и като видях новите наследници (не Сони в средния клас).... съм решил да го пазя колкото мога.
4) На каква отстояние трябва да са колоните от екрана?
- разстоянието на колоните от екрана не е проблем, какъвто имаше при кинескопните телевизори.
за най-добра стерео картина ти и колоните трябва да образувате равностранен триъгълник - това обаче е възможно единствено в спалнята![]()
- еко-режима и светлинния датчик задължително се изключват ако искаш да имаш добро видеоизображение
- най-добрият вариант за звук е хдми кабела от източника/лаптопа да влиза в ресивър и там да се разделя на аудио и видео. това е основната задача на ресивърите
- ако искаш да слушаш радио на телевизора в менюто action има пункт изключване на картината - използвай го
Усилвателя е стар, а през 3.5mm жак на лаптопа едва ли е ок да го правя, най-добре е от ТВ да идва през чинчовете към входа на усилвателя? Опитах няколко настройки от менюто му но без успех. Имам и ДАК Варна, който също се опитвам да си спомня как се настройваше (основно за музика от лаптопа)
ПП: За минималистична HI FI система за по-качествено слушане на музика, (2+ бас... макс и един център?) и "домашно кино" - ресийвър ли ще е по подходящо от усилвател?
за качествено слушане на музика отделен усилвател с колони и този дак варна е по-добрият вариант.
за уиндоус система има помощни програми като фиделайзър(за ограничаване на фоновите процеси на операционната система) и jplay (за оптимизиране на поточното подаване на данни към усб дакове) и с фубар2000 става за едно прилично слушане
за домашно кино един ресивър с hdmi входове е идеалното решение
за съвместно ползване на музика и кино се старай да ползваш цифрово предаване на данните - в този случай вероятно ресивъра ще има коаксиален/оптичен вход и ще трябва да пробваш по кой вариант - по коаксиал/оптика или по усб ще получиш по-качествен аудио сигнал
Здравейте отново.
Преди време се опитах да изкарам звук при плейване на филми от флашка и най-вече като гледам от Hbo Max - но не успях да го прокарам /настройката в менюто/ > звукът да излиза през аутпута (двата чинча) от ТВто към усилвателя (Кенууд). Идеи?
Аз използвам чинч 3.5мм да го свържа към усилвателя.
Не е ли вариант за теб?
Чинчовете по спомен са вход.
Да, погледнах и тук, че не съм пред ТВ:
AUDIO/HEADPHONE OUTPUT(S)
1 Side – Hybrid with Headphone and Subwoofer Output
Не е проблем, просто нямам такъв кабел: 3.5мм М >> чинчов М/М
А и винаги съм мислел че чинчовия е по-качествен от 3.5мм?
Като взема нов настолен, ще мисля за кабел и от него, но към усилвателя.
Този пост е редактиран от hakama; 17-05-23 в 11:16.
Няма ли оптика или хдми.
https://www.youtube.com/watch?v=Y_R-RUx441M
Усилвателя ли?
Почти набор е... Kenwood Modell: KA-7010
Лаптопа е с преходник към HDMI... и извод за слушалки. Но той не ме интересува сега.
Всъщност мога ли да изкарам нещо повече от стерео (имам две колони по 50W) през този извод? Нямам ресийвър обаче. А ми се ще нещо да стряска съседите от време на време :D