Здравейте колеги!
Дългогодишен ползвател съм на Филипс телевизори, но единия притърпя падане и съответно ще купувам нов.
От доста четене и лутане в търсене на VA панел 40-43, се спрях на този Sony KDL-43W805C 43".
Та ще минавам във вашия лагер..
Утре ще е тука.
На първо четене не съм се занимавал със Сони, както и с Андроид.
Какво мога да очаквам, някакви задължителни настройки , проблеми и фиксове. Ползвам цифрова кабелна с КАМ модул. Тук там срещам проблеми с настройки на каналите и подреждането им...
Четох доста темите , почти всичко и продължавам но ще се радвам на напътствия от ваша страна..
Здравейте,
Имате ли си на предвид, дали този IR Blaster, ще работи ако устройството, което трябва да управлява е саундбар, който не е вързан през HDMI, a е само с Optic out...?
http://i.ebayimg.com/00/s/OTAwWDEyMDA=/z/qXkAAOSwMmBV1jex/$_57.JPG
Благодаря!
Sony KD-65SD8505 : Test complet - Les Numériques
google превод Fr to Bg
Малии , след толкова години корейци и "нормални" японци (Панасоник) бях забравил какво е да ти казват коя опция може да ползваш в даден режим и коя - не Абе на тия шматароци от Сони къде им беше настройката за "точен екран" (just scan , overscan) ? Аз поне не открих освен ако не сменя на 1-2 конкретни режима на картината с не особено добри настройки ...
svetlio1
Честито за новата придобивка , би ли споделил как се държи Sony 49X8309C спрямо Panasonic 49CX740 . Имам предвид като качество на картината при sd-сигнал .То е ясно че при 4к ще са убийци. В подробното ти ревю на Panasonic 49CX740 беше споменал че е с доста добри тунери , важи ли това и за Сони .Гледам и 2-та са IPS , как се справят с бързите сцени . На мойто ( чудо ) Lg-47LM669S, не само при гледане на спорт , а и при гледане на обикновенни предавания картината трепти при преместване на камерата от оператора, което адски дразни.
Проблема с прожекторния ефект при Panasonic 49CX740 не ми е проблем , тъй като почти винаги се гледа в силно осветен хол дори и вечер , и в този ред на мисли струва ли си покупката на Sony w805C с VA-панел , спрямо гореупоменатите тъй като едва ли ще го видя това "черно" .....Мерси предварително
Благодаря !
Ами още са ми много бегли впечатленията и то главно на сигнал от ПС3/4 , но общо взето с минимално пипване (само смених на "стандарт" цв. температура на "топла") си е много добре . Определено подсветката е по-добре от тая при Панасоник - не съм забелязал "фенерчета" , а и като "черно" и дълбочина на образа май е леко по-добре, пак си е IPS , но с леко регулиране опцията за "черно" (предполагам вариант на "локалното" при Панасоник) е по-добър вариант от "фенерчетата" при Панасоник и ЛГ (8-ма серия тая година е същата отврат като Панасоник-а , а предполагам и по-долните серии)
Тунер за сега съм пробвал само кабелния - добре се справи , но изпаднах в потрес от редактирането (че и подредбата след сканиране) - толкова мудна и калпава опция (практически само swap) няма дори и на старата ми Тошиба ...
Потресен съм също от режимите на картината - неясни и безсмислени (половината) и без вариант за контрол на оверскана , което за модели 215/16 година е невероятно
Примерно избираш режим "стандарт" за някой от HDMI входовете и докато подадения сигнал е 1080 и по-голям е добре , но при 720 и надолу автоматично включва оверскана и няма вариант за промяна освен да избереш друг режим - примерно "игра" или "снимка" (ярък/нормал) ... там обаче следва друга изненада - нямаш контрол върху motinflow - или изобщо не може да го включиш или е активна само опцията за мигаща подсветка ...
Още по-странно ми е, че дори в "потребителски" режим нямаш контрол на всичко - пак едно може , друго - не ... същата работа е и при филмовите режими - ако гледаш филм в 720р ще с оверскан ...
Подсветката е много добре - няма нещо набиващо се в погледа и колкото и да е невероятно за ЛГ панел - DSE-то е почти неоткриваемо . Вижда се само нещо като съвсем тънка по-тъмна ивица по протежение на долната рамка .
Голяма борба падна в магазина (с не много успешен завършек) да пуснем тестовите файлове от флашка - явно и не се харесаха нещо и стигнах само до един клип и няколко снимки . След едночасовия ъпдейт в къщи нещата са по-добре , но примерно HDR маркираните клипове , които Панасоника възпроизвежда , тоя не ще .
Дистанционното е едно в комплекта - леко и с бутони реагиращи прекалено леко според мен за разлика от изпълняваната команда, при която в някои случаи забелязах забавяне и се стигаше до две подадени ...Бутоните също са ми с леко странно разположение (и функции за някои) и особено тия групирани в центъра - често натискам неправилни бутони. Друг сериозен според мен недостатък му е симетричната форма - вече няколко пъти го хващам на обратно
Абе за цена 1590лв с доплатена 5 год. гаранция (сиреч с 60-70лв по-скъпо от купения преди 8-9 месеца 49СХ740)си е много добър (като за IPS) модел. Най-важното е добрата картина и сравнително добре работещия Андроид(очаквах да е по-зле и в началните версии явно е бил )- Панасоника обаче има по-добра и юзер френдли операционна система - жалко че е и доста бедна на приложения .
Този пост е редактиран от svetlio1; 13-07-16 в 22:50.
Що бре , аз от картината съм доволен - не съм от дистанционно и от режимите за настройка , не че пак няма да постигна каквото ми е нужно
Имах си някои изисквания за модел, които няма как да прескоча и това беше най-добрият избор по условията : цена - до 1600лв , UHD, 48-50", VA -силно препоръчително, сравнително нисък инпут лаг, 5 год. гаранция - тв се полза основно и почти само за игра на ПС3/4 и за целта е перфектен. Аз за лична употреба си имам перфектен (за възможностите на бюджета ми) 50ST60 . От тия направих компромис само с типа панел (пак) - всичко друго ме устройва .
Айде дай модел дето отговаря на условията - и аз исках 49KS8002 ама дай още 1300лв от теб и готово .
п.п. Ей, като изпечен политик вадиш думите от контекса - потресен съм от софтуерните решения за режимите, а не от самия тв и картината му .
Този пост е редактиран от svetlio1; 13-07-16 в 22:51.
И аз съм потресен с бавенето, особенно работата със каналите.. Ужас, натискам да селектирам канал който да го заключа и чакам около 5-10сек да се освести и да ми покаже опцията "заключване". ...
Още не съм го пускал на HDMI през PC-то, явно там ще има драма, днес ще видя . Но като картинка за 43" съм доволен от w405c.
Аз пък съм потресен,от това че бирата много бързо се стопля в тези жеги....Наздраве на всички с нови телевизори и да си ги ползвате с кеф дълги години....
Има решение - продай телевизора и си купи хладилник..с голям цветен дисплей
36” Wide X 72” High 28 cu. ft. Capacity 4-Door Flex Refrigerator with Family Hub (Stainless Steel)
на този само тунер му трябва
https://www.youtube.com/watch?v=l419E-oIKqI
По време на мач, няма да прибягваш за нова бира до кухнята, а само до "телевизора"...и да не забравя - със здраве да си го гледаш
Този пост е редактиран от hristoslav2; 14-07-16 в 20:16.