Колега Слушател, нещо се филмираш.Тв е много просто устройство и никакви специални умения не са необходими.Резетни ТВ, после го пусни в режим CINEMA и ще си гледаш филмите и пиеш питието с кеф.
Колега Слушател, нещо се филмираш.Тв е много просто устройство и никакви специални умения не са необходими.Резетни ТВ, после го пусни в режим CINEMA и ще си гледаш филмите и пиеш питието с кеф.
Наско ако не исках да ползвам DLNA , интернет и др хубости щях да си стоя със стария. А точно изброените неща не са толкова прости. Само настройката но DLNA изисква доста знания, не ми говори , че един 60 годишен стругар ще си настрои сам телевизора , че ще ти се смеят. Друг е въпроса , че винаги се намират вундеркинди , за които никога няма проблеми, утре в НАСА да ги пратят , ще карат совалката само да има една инструкция на стената да прочетат. Повечето не сме от тях.
Слушател, ако искаш да гледаш само филмчета на ТВ ,които са на харда но .С Коди или Аркос имаш достъп през SMB, трябва само един логин и парола да вкараш
Изпратено от моят ALE-L21 с помощта на Tapatalk
Отскоро притежавам телевизор 49XD8305, успях да направи настройките, благодарение на коментарите на колегите тук, за което им благодаря, сложих и Коди плеъра, пуснах субтитрите, само едно не мога да разбера, защо като пусна филм от флашка, който е 1080p (примерно релийз от замунда) и се опитам на настройките на картината да сложа да възпроизвежда филма в 4к, ми дава, че това е валидна опция само за филми във 1080p? Ако пусна клип от youtube, в 1080, при него няма проблем да повиши резолюцията...
Най-вероятно защото видео файла не е точно "1080p" (1920*1080), а примерно 1920*800.
Aми точно инфо какъв е няма, но примерно този го дават The.Great.Wall.2016.1080p.BluRay.x264, 7 GB e
Линка не работи, но ако е този релийз ясно е посочено ,че резолюцията е 1920-808.
The.Great.Wall.2016.1080p.BluRay.x264-GECKOS ЫЫІЯ ЫЫЫЫЫЫЫЫЫЫІЯЯЯЫІ Ы Date : 09.05.2017ІЯЯ Ь ЮЫЫЫЫЫЫЫЫІЯЬЫЫІЯ ЬЯ URL : The Great Wall (2016) - IMDbІЯЯЫЫІ ЫЫЫЫЫЫЫЫЫІЬЯЫІЯ Ы Video : X264 @ 8459KbpsЭ ЬЫЫЫЫЫЫЫЫЫЫЫІЯ ЬЯ Resolution : 1920x808Ь ЬЬЬЫЫЫЫЫЫЫЫЫЫЫІЯЯ ЯЬЬЬЬЬ Size : 6707MB (7033351807 Bytes)ЫЫЫЫЫЫЫЫЫЫЫЫЫІЯ ЬЬ ЬЬЬ Ы Audio : AC3 640Kbps 6chЫЫЫЫЫЫЫЫЫЫЫЫЫІ ЫЫІ ЫЫІЯ ЯЬ Language : EnglishЫЫЫЫЫЫЫЫЫЫЫЫЫІ ЯІЬЬЫІЯ ЬЬ ЯЬ Subtitles : English, French, SpanishЫЫЫЫЫЫЫЫЫЫЫЫЫІ ЫЫЫЫЫЫЫЫЫЫІ Ы Runtime : 1h 43mn
Този филм така и така е ъпскейлван в студио, ти като му дадеш и ъп до 4к не знам какво ще стане.
Идеята е да видя дали бачка като опция за филмите, ще ти кажа довечера какво ще стане...и какво ще излезе на 4к.
Виж и под какъв режим на картината се възпроизвежда съдържанието от външната USB памет, защото например при режими "Игра" и "Графика" някои от настройките са заключени.
Точно на китайската стена пък аз нямам аудио. Ще го претегля наново, не че много става за гледане ама ... На компа звук има.
Наско, разбрах най-накрая как идва звука през HDMI , просто ресивъра си отваря нов вход / не е на бързия бутон тв/, като преминах през входовете го видях случайно - сам си слага ресивъра TV на входа и надписва по подразбиране Broadcasting.
Слушател, другата седмица ми идва една Ямаха и ще разбера как се разбират Сони и Ямаха ,че нещо странно ми се струва от твоите постове.
При свързани тв и ресивър през HDMI ARC входа/изхода точно TV си е по подрабиране при Ямахата , какъв нов вход измислихте не знам . Ползвам тая комбинация вече толкова години .
Като активираш HDMI и ARC връзка , както си свири каквото и да е , те мести автомат на тв., като включиш тв-то. Досадно. Гасиш тв - гаси и ресивъра. Досадно. Два - три пъти досадно = тъпо. Като те премести на тв и решиш , че все пак ще слушаш музика - не ставааа. Гасиш ресивъра и го стартираш и тогава местиш на каквото и да е аудио и слушаш и гледаш на тв картинките. Бутваш звука през дистанционното / кое да е / и като изключиш ресивъра тв "гръмва" , защото е отишло яко напред във волумето / докато си слушал музика/. Има и други тъпи екстри. Накрая махаш всички екстри и оставаш на ръчно управление. Сони искат да си купиш сони ресивър , но Ямаха какво искат, като тв не произвеждат ? Да са съвместими с всичко на света.