Като активираш HDMI и ARC връзка , както си свири каквото и да е , те мести автомат на тв., като включиш тв-то. Досадно. Гасиш тв - гаси и ресивъра. Досадно. Два - три пъти досадно = тъпо. Като те премести на тв и решиш , че все пак ще слушаш музика - не ставааа. Гасиш ресивъра и го стартираш и тогава местиш на каквото и да е аудио и слушаш и гледаш на тв картинките. Бутваш звука през дистанционното / кое да е / и като изключиш ресивъра тв "гръмва" , защото е отишло яко напред във волумето / докато си слушал музика/. Има и други тъпи екстри. Накрая махаш всички екстри и оставаш на ръчно управление. Сони искат да си купиш сони ресивър , но Ямаха какво искат, като тв не произвеждат ? Да са съвместими с всичко на света.
Слушател, от два дена лека -полека настройвам една ямаха дето почти две години стоя в кашон уж за сина ми.Модела е по стар от твоя-RX-V677 ,но такива проблеми не забелязвам.Когато си гледам ТВ просто превключвам на друга Сцена и воала работи си това.Имаш настройки и на ямахата и на Сонито дали да се включва и гаси заедно с Тв, това не отменя SEC, още по-малко ARC.Леко разочорование имам от YPAO определя всички колони за големи и поставя кросовър на 40 херца Сонито ми беше безупречно-колони на малки и кросоовер на 70-колоните са Monitor audio Radius r270 с 4инчови говорители.Имам и затруднение с индивидулната настройка на колоните, но ще разгледам темата за Ямаха. Като изключа ресивъра Сонито автоматично си минава на ТВ говорител с зададеното преди това усилване-няма гърмене и тн. Така че поиграй си малко с ТВ и ресивъра , нещо тотално бъркаш с настройки и управление.Иначе от 30 години избягвам да купувам друго освен Сони и май съм бил прав.