На мен ми се беше случило и преди ъпдейта веднъж. И то при определени обстоятелства - телевизора да бъде изключен докато работи ютуб и при включването да е имало промени по цифровите канали, които телевизора да отрази на заден план. Тогава при включване на телевизия работи само последния включен канал и не успях да сменя каналите, дори и от цифрите. След няколко влизания и излизания от менюто се рестартира и се оправи
При мен се случва след затваряне на приложение и преминаване към телевизия но не винаги.
Направи ли връщане към заводските настройки след ъпдейта?
We go through the best picture settings on our review sample of the Sony XE90. These include the day, night and gaming modes for SDR content as well as HDR settings for movies and gaming. Remember these are just the best settings for our review TV and are not intended to be suitable picture settings for your TV.
source video:[you tube -avforums.com]
Не не съм връщал заводски настройки само изчистих кеша. Само и друго ако може да попитам утре ми пристига саундбара samsung hw-j6500, има ли начин да го вържа към телевизора така че като включа телевизора да се включва и саундбара и като го изключа съответно да се изключва.
Възможно е и да стане през HDMI CEC .Но това не е ли с дизайн за кривите тв на Самсунг ? Само питам !
Ами да ама превъзмогнах формата заради цената 280лв. с доставката Пък и телевизора ми е закачен на стената а саундбара ще е долу на нисък шкаф така че и визоално няма да е толкова зле. Значи с hdmi кабел от arc hdmi на тивито и в сау ндбара на телевизора там също гледам че има arc но пише out
Саунбара има два хдми порта - вход и изход ( HDMI ARC ) и няма да имаш проблеми , но и винаги може да си ползваш и оптиката . Като го инсталираш и настроиш , ще се разбере какво може .
Не съм връщал фабричните настройки,но ако се наложи ще ги върна.
Днес си го взех от сервиза, много по-бързо стана от очакваното. Казаха, че му е сменена главната платка. С андроид 5 е. Автоматичната проверка за ъпдейти на фърмуера е изключена, посъветваха ме да я включа след като на сайта за поддръжка на сони се появи версия без проблеми. Казаха, че причината за проблема е, че в тези тв се влагали два вида панели, а в ъпдейта е вписан само единия.
2 вида Main board ? Значи правилно съм предположил...+ липсата на комуникация между отдели R&D, производство и софтуер.
Явно в първата половина на годината са влагали в 43" телевизори първият тип, а когато бройките от него са свършили, са започнали поставянето на вторият тип.
Видеопанела се състои от корпус, отражател, подсветка, дифузьори, матрица и тайминг контролер.
Може да има еднакви панели с ралични T-con бордове....
Софта се зарежда и съхранява в паметта на мейн борда. При стартиране на телевизора, софта се зарежда от паметта в процесора. Софта управлява контролерите и синхронизира работата с периферният хардуер.
Можем да приемем, че T-con борда на панела е вид периферен хардуер и след като телевизора забива, следва, че не е синхронизирана работата на мейн борда с тайминг контролера на видеопанела....Тоест, в ъпдейта не е отчетена разликата между приложените два модела T-con.....От тук следва, че трябва да има две версии на ъпдейта - според серийните номера и датите на производство на телевизорите.
Поредният бенчмарк, представен на наивните журналисти като светата истина....
Android TV Sony XE93: ecco come funziona la nuova retroilluminazione - HDblog.it
картинката няма нищо общо с действителността
XD93-Edge Led подсветката е в лявата и дясната част на рамката,
XE94-Edge led подсветката е в долната и горната част на рамката(повече секции на локалното затъмняване)
source photos:[hdblog.it]
https://hdtvpolska.com/sony-xe9005-k...v-2017-4k-hdr/
55XE9005:VA panel (RGB) subpixel panel structure
https://hdtvpolska.com/wp-content/up...y_XE900_14.jpg
Този пост е редактиран от hristoslav2; 10-03-17 в 23:18.
Вчера си синхронизирах телефона с тв и се оказа, че тв се разпознава не като "808", а "805". Разцъках из менютата и се видя, че действително е по-ниския модел. Явно са сложили платка от 805. Не съм толкова за 200 Hz разлика в motion flow, колкото за 50-100 лв.разлика между двата модела в магазина! Все пак съм платил за по-скъпия!
Motion flow, би трябвало да е софтуерна настройка , а не разлика в хардуера,но не съм сигурен.