Така цитираните херци , нямат никакво значение . По-друго е ! И да няма да се усети разлика , освен ако самото ти око е доста тренирано , но ме съмнява да е така . А това се проверява дали е така в магазина при тест на телевизора .
Преди няколко седмици се коментираше за проблем със ъпдейта на някои модели сони, оправиха ли го вече проблема или още не ?
Този пост е редактиран от vandu; 04-04-17 в 12:04.
Аз не цитирам херците, но двата модела са абсолютно идентични, от една серия и от една година, само споделих каква е разликата, моето обяснение е, че единия модел се внася по масово и когато един он-лайн магазин натисне цената надолу и другите го следват, ходих и ги гледах с просто око аз лично разлика не виждам....а би ли споделил според теб кое е по другото, освен ако не искаш да го запазиш тайна
Изписаните херци са само индекс с който уж се показва яснотата на картината. Колкото по-голяма е стойността, толкова по ясна е картината при динамични сцени.
Те не са реални, защото телевизорът няма как да възпроизведе 400-800(fps) кадъра в секунда.
все още не
SONY EU | Support - Актуализацията на Android Marshmallow за Android TV на Sony е временно задържана – 1 март 2017 г.
XE940 ще използва същия MediaTek MT5891 (MT5596) SoC чип, използван в Z9D:
https://www.mediatek.com/products/digitalTv/mt5596
Dolby Vision ще бъде реализиран като актуализация на софтуера за ZD9, XE940 и XE930. При MT5891 не са го вградили в силиция.
MediaTek наистина има нов чип с DV (MT5597), но той няма да се появи в телевизори 2017в най-добрият случай в модели произведени във втората половина на годината)
MediaTek revenues jump 29 percent in 2016
2015 - MT5595 for Android TV 5.0 - 2xARM Cortex A17 + 2xARM Cortex A7 - Quad-core, HEVC/VP9 60 frames/sec
2016 - MT5996 for Android TV 6.0 - ARM Cortex A53 quad core, 64-bit CPU, 1.1GHz, support Hybrid Log Gamma (HLG)
2017 - MT5597 for Android TV 7.0 - ARM Cortex A53 quad core, 64-bit CPU, support for Dolby Vision HDR and Hybrid Log Gamma (HLG)
Според някои собственици моделът XE940 FALD, има 288 зони на локално затъмняване (18 реда и 16 колони)
и да напомня, XE930 Edge Led, има 64 зони на локално затъмняване (4 реда и 16 колони)
Test Sony XE93 (KD-55XE9305) : la meilleure TV Edge LED 4K HDR du moment
Този пост е редактиран от hristoslav2; 05-04-17 в 19:12.
Здравейте,
Имам проблем след ъпдейта на KD-55X8005C.
Вчера забелязах, че функцията ми Football не работи както трябва. Променя звука но картината не. Преди няколко дена писах и за прекъсване на звука за около една секунда. Някой има ли подобен проблем?
Аз тоя режим (футбол) съм го пускал един път да го видя що за чудо е - ужас ... и те така, но то и преди ъпдейта имаше оплаквания, че включва когато си иска от бутона .
Прекъсване на звука съм нямал - сигурен ли си , че причината не е в кабеларката .
При мен до сега след ъпдейта имам 2-3 рестартирания при смяна на програма с бутона за "предишна-следваща" .
Всичко това се случи след ъпдейта. В неделя пуснах да гледам филм през Kodi и нямаше прекъсвания, но филма го гледах онлайн. Тези дни ще пусна и от харда да видя какво ще е положението. Дано се окаже от кабеларката. За рестартите ми се случва и на мен. Дано скоро оправят бозата която забъркаха с тоя ъпдейт.
SONY EU | Support - АКТУАЛИЗАЦИЯ: Коригиран график за Android Marshmallow – 5 април 2017 г.
АКТУАЛИЗАЦИЯ: Коригиран график за Android Marshmallow – 5 април 2017 г.
Откакто актуализацията за Marshmallow ОС беше временно преустановена, нашите телевизионни инженери работят усърдно върху разрешаването на неочакваните проблеми, които бяха открити на пазара.
Бихме желали да Ви информираме, че има значително развитие и най-вероятно ще съобщим за актуализиран график за издаване в рамките на месец април.
https://hdtvpolska.com/sony-a1-kd-55...ki-z-4k-i-hdr/
как да проверим за наработените часове..
Вход в режим диагностика става с бутон [vol-].
http://forum.ixbt.com/post.cgi?id=at...596:1267:2.jpg
http://forum.ixbt.com/post.cgi?id=at...596:1267:3.jpg
Този пост е редактиран от hristoslav2; 09-04-17 в 15:01.
Ако разчитам правилно таз годишните модели това, което си струва, като пари - качество е XE 85 / XE 90.
Ако някой има по-добри наблюдения съпроводени с тестове и всичко останало може сподели. Най-вече @hristoslav2
Актуализацията за Android Marshmallow ще бъде възобновена на 19 април (Серии W75C, W80C, W85C, S80C, S85C, X80C, X83C, X85C, X90C, X91C, X93C, X94C, SD85, XD85, XD93 и XD94) – 14 април 2017 г.
Изпратено от моят SM-G930F с помощта на TapatalkС радост съобщаваме, че представянето на актуализацията за Android Marshmallow ще бъде възобновено като автоматична актуализация и изтегляне в USB на 19 април.
Планираме да представим този фърмуер на етапи и да приключим въвеждането на новия фърмуер (версия 3.865) на всички телевизори с Интернет връзка до края на май.
Този пост е редактиран от bobybc; 14-04-17 в 21:23.
Sony Announces Pricing and Availability in Europe for the Much... - Sony Europe
In this video we see what's in the box of the brand new, 2017, Sony XBR-55A1E OLED set.
source video:[youtube.com - abt.com]