Привет, момчета&дами ;-)
От доста време отлагам покупката на актуално ТВ и ето, че най-накрая моментът май дойде...
За начало бих искал да попитам коя според Вас би била "по-добрата сделка" (комплексно цена-качество):
Технoмаркет - онлайн магазин - 2000лв.
ИЛИ
Технoмаркет - онлайн магазин - 2700лв.
...и понеже тези цени са до довечера :|, за това си позволявам да сложа (!)-та пред заглавието на темата. Чисто потребителски така го виждам аз: и двата са 2016г. 55", XR 1000Hz, 4K HDR X1 X-RealityPRO TRILUMINOS-и като чувствителна разлика(за 700-те лева повече за 9-тата серия) откривам в 1.3Д-то +2.вместо 2*10W аудиото е реализирано 4х7,5 вата. Именно тук ще се радвам "да ми отворите очите" с по-прецизно сравнение, за което иначе трябва да изчета доста - матрици, Edge/DirectLED, input LAG, всякакви тестове(или направо изводите от тях), попадали в полезрението Ви +мнения и впечатления също така.
# # # # # #
Това ще ми е първият телевизор, в смисъл първия, за който ще се бръкна аз (до сега "при мама и тате" и после "заварено положение" в квартирите), та хем не бързам, защото ми се иска да направя НЕпървосигнален избор(а и бюджетът не е за пренебрегване +не възнамерявам след него да си купувам друг идната петилетка), хем пък от друга страна искам да се радвам на новата си придобивка най-късно до края на май-юни(макс). Както заказах - разглеждах телевизори от преди известно време ~излизането на WebOS 2.0 [яко бях хлътнал по LG-та, после след няколко разговора с консултанти в магазини узрях за идеята, че SONY са "върха на хранителната верига", предлагайки най-добро качество на картината; там някъде и pause-нах проекта NEW TV... та до сега]. От самото начало тръгнах с покупка за между 1200-1500лв, след което прерасна в нещо за ОКОЛО 2k лв. и финално достигна(сега) в окончателния си вариант ДО 2500лв., като цитирания вариант за 2700лв. е абсолютният максимум, на които бих се спрял и то при условие, че наистина е "good deal". Като цяло съм отворен за кардинални съвети(не само за двата модела от по-горе), дори(примерно) "вземи си Самсунг, ЗАЩОТО..." Ако някой от конкурентите са дръпнали много ще се радвам "да съм там"Някаква съществена липса/формат който SONY не поддържа?
Иначе не мога да скрия, че и Андроидът ме блазни, а сред моделите/марките с него май няма съмнение, че SONY са лидер, или греша?
От това, че НЕ държа "да имам телевизор до края на седмицата":D, а както споменах - бих отложил покупката с до 2 месеца=> може да дадете съвет в насока с бюджет 3 хил. лева(МАКС), като за повече просто вече ми се вижда неоправдано, а и като всеки имам не едно или две пера в бюджета
Мисля да не разтягам повече локуми, надявам се описах картинката и финансово, и като предпочитания, за да Ви улесня максимално и съветите Ви да са "право в десетката". Благодаря в аванс за отделеното време, най ще съм хепи от таблици и всякаква информация аргументирана в измерими технически параметри; дизайнът ще е последното нещо, което бих гледал; удоволствието от картината с ненадминато качество(за момента, на пазара) е водещо за мен.
Поздрави,
Пепи \m/