55" SONY XD8588 vs. XD9305
Привет, момчета&дами ;-)
От доста време отлагам покупката на актуално ТВ и ето, че най-накрая моментът май дойде...
За начало бих искал да попитам коя според Вас би била "по-добрата сделка" (комплексно цена-качество):
Технoмаркет - онлайн магазин - 2000лв.
ИЛИ
Технoмаркет - онлайн магазин - 2700лв.
...и понеже тези цени са до довечера :|, за това си позволявам да сложа (!)-та пред заглавието на темата. Чисто потребителски така го виждам аз: и двата са 2016г. 55", XR 1000Hz, 4K HDR X1 X-RealityPRO TRILUMINOS-и като чувствителна разлика(за 700-те лева повече за 9-тата серия) откривам в 1.3Д-то +2.вместо 2*10W аудиото е реализирано 4х7,5 вата. Именно тук ще се радвам "да ми отворите очите" с по-прецизно сравнение, за което иначе трябва да изчета доста - матрици, Edge/DirectLED, input LAG, всякакви тестове(или направо изводите от тях), попадали в полезрението Ви +мнения и впечатления също така.
# # # # # #
Това ще ми е първият телевизор, в смисъл първия, за който ще се бръкна аз (до сега "при мама и тате" и после "заварено положение" в квартирите), та хем не бързам, защото ми се иска да направя НЕпървосигнален избор(а и бюджетът не е за пренебрегване +не възнамерявам след него да си купувам друг идната петилетка), хем пък от друга страна искам да се радвам на новата си придобивка най-късно до края на май-юни(макс). Както заказах - разглеждах телевизори от преди известно време ~излизането на WebOS 2.0 [яко бях хлътнал по LG-та, после след няколко разговора с консултанти в магазини узрях за идеята, че SONY са "върха на хранителната верига", предлагайки най-добро качество на картината; там някъде и pause-нах проекта NEW TV... та до сега]. От самото начало тръгнах с покупка за между 1200-1500лв, след което прерасна в нещо за ОКОЛО 2k лв. и финално достигна(сега) в окончателния си вариант ДО 2500лв., като цитирания вариант за 2700лв. е абсолютният максимум, на които бих се спрял и то при условие, че наистина е "good deal". Като цяло съм отворен за кардинални съвети(не само за двата модела от по-горе), дори(примерно) "вземи си Самсунг, ЗАЩОТО..." Ако някой от конкурентите са дръпнали много ще се радвам "да съм там" :thumbsup: Някаква съществена липса/формат който SONY не поддържа?
Иначе не мога да скрия, че и Андроидът ме блазни, а сред моделите/марките с него май няма съмнение, че SONY са лидер, или греша?
От това, че НЕ държа "да имам телевизор до края на седмицата":D, а както споменах - бих отложил покупката с до 2 месеца=> може да дадете съвет в насока с бюджет 3 хил. лева(МАКС), като за повече просто вече ми се вижда неоправдано, а и като всеки имам не едно или две пера в бюджета :BigGrin
Мисля да не разтягам повече локуми, надявам се описах картинката и финансово, и като предпочитания, за да Ви улесня максимално и съветите Ви да са "право в десетката". Благодаря в аванс за отделеното време, най ще съм хепи от таблици и всякаква информация аргументирана в измерими технически параметри; дизайнът ще е последното нещо, което бих гледал; удоволствието от картината с ненадминато качество(за момента, на пазара) е водещо за мен.
Поздрави,
Пепи \m/
Отговор: 55" SONY XD8588 vs. XD9305
Благодаря за своевременния отговор!
Да разбирам ли, че препоръката ти за "9305" идва главно от тези 3 реда в негова полза:
Panel bit depth:[X93]10bit-а към [X85]10bits(8bits+FRC)
Static contrast: [X93]3000:1 с/у 1500:1[X85]
Brightness: 1000cd/m^2[X93] към 400 [X85]
...и ако трябва да ги градираме по важност при избора на ТВ, този ред ли следват? {1}
Хубавото е, че цената на Технoмаркет - онлайн магазин остава 2700лв. до изчерпване на количествата (:
{2} Последно бих искал да попитам за новите EX и по-точно: какви ключови параметри й липсват на тази таблица(↓), защото чисто потребителски отново виждам: "отпада 3Д-то при моделите от 2017" +подобрение в аудиото; 16-те ГБ толкова ли остават в новите модели +за RAM-та също не съм срещал някъде да упоменават колко е сега и нараства ли при "ЕХ"?
Сравни продуктите - Телевизор Smart Android 3D LED Sony Bravia 55XD9305, 55" (139 см), 4K Ultra HD, Телевизор Smart Android LED Sony Bravia, 55`` (139 cм), 55XE9305, 4K Ultra HD
Да , препоръката има смисъл .Но ти какво искаш ?
Ако 4к е предимство за теб , то за да ползваш всичките екстри на качествения сигнал( HDR , Dolby Vision , .. ) си трябва и добре екипиран хардуерно тв т.е истинска 10бит матрица , висока яркост на панела ( 1000+ нита ), хардуерни кодеци , не само софтуерна симулация .
Новите модели не са за подценяване , ама това всеки сам си преценява , все пак сега навлизат на пазара и пробват цените как се отразяват на клиентите . Всичко ще се изясни ... скоро .
Имаш приличен бюджет за харчене , изчакай патардията( някои теглят късата клечка по тези промоции и после ... ) по Великден да отмине и си купи това , което ти е на ... сърце ! Така мисля аз !
Информираният избор е ...правилния избор ! И е казано - знанието,ражда наука,невежеството - вяра !!
Те, основните разлики в тия три реда, според мен идват от един ред по нагоре - VA към IPS.
В конкретния случай , може и така да се възприеме , ама генерално , имам претенции !А и Сони ползват доста от матриците на ЛГ за топ-моделите си ., които са по технология ....
ОК, аз не вкарвам спор VA vs IPS, само отбелязах разликата, защото гледам, че човека е отбелязал разликите, но не е отчел генералната разлика в матриците.
Здравейте и от мен.
Надявам се колегата да няма против ,че използвам неговата тема ,но въпросът ми е свързан с единият от моделите (XD8588).
Историята е ,че старият Самсунг (незнам модела) изгоря и "мама и тате" си купиха въпростното Sony KD-55XD8588BAEP. Тъй като бяха свикнали на Самсунга да гледат изпуснати серии на някое реалити искаха да си свалят NovaPlay. Уви обаче в Google Play Store не го намирам ,а и не само него няма никакви български приложения.
Въпросът е защо и как да се справя със ситуацията ?
Благодаря
Кинти , права , поддръжка за региона ! Търсиш друг начин .
Цитат:
Първоначално публикувано от
civica
Кинти , права , поддръжка за региона ! Търсиш друг начин .
С 2 думи няма оправия ?
Има , но трябва да се пробва !Външен Андроид тв бокс или едно Коди на самия тв , нали е с Андроид ОС !
Цитат:
civica
Има , но трябва да се пробва !Външен Андроид тв бокс или едно Коди на самия тв , нали е с Андроид ОС !
Да , с андроид е.
Ами , действай , мама и тате няма да го направят ! Прочети за Коди , има бг форум .
Цитат:
tony34al
Те, основните разлики в тия три реда, според мен идват от един ред по нагоре - VA към IPS.
Тони, би ли ми отделил минутка-две за този изконен "момент" - резюмирано с няколко изречения кой от двата с коя е и по същество: кое е за предпочитане, издръжливост, ефективност и др. специфични параметри, по които могат да бъдат сравнени ИЛИ линк, където някъде е обяснено добре* според теб.
*дори и на висок технически и не толкова достъпен език; схващам бързо - просто в аудио-видео областта съм лаик :p
Цитат:
gdumanov
Здравейте и от мен.
Надявам се колегата да няма против ,че използвам неговата тема ,но въпросът ми е свързан с единият от моделите (XD8588).
Историята е ,че старият Самсунг (незнам модела) изгоря и "мама и тате" си купиха въпростното Sony KD-55XD8588BAEP. Тъй като бяха свикнали на Самсунга да гледат изпуснати серии на някое реалити искаха да си свалят NovaPlay. Уви обаче в Google Play Store не го намирам ,а и не само него няма никакви български приложения.
Въпросът е защо и как да се справя със ситуацията ?
Благодаря
Колега....ето,заповядай приложението за Nova Play:
https://wetransfer.com/downloads/916...6072307/744844