Проблем със звука  Sony 8005
  Аудио сигнала ми върви към ресивъра през оптичния изход на  тв. Проблема  е , че сигнала е много слаб и се налага много да усилвам ресивъра и  ако някой домашен любимец  премести ресивъра на тунер да речем , колоните гръмват. Може ли  аудио изхода  да се регулира в децибели някак си ? Проблема го има в режим тв и  при ползване  на  Ю-туб. Ресивъра мисля  / Yamaha  481 / не  е проблем , другите източници свирят нормално.
Прегледах настройките  за  звук на  тв - всичко е  уж наред .
     Отговор: Проблем със звука  Sony 8005
  В настройките за звука имаш и настройка за силата през цифров изход .
  Да ,  в адванс настройките - на мах  е. Всички  менюта прерових. Имаше преди време мнение , че  Ямаха имат разлики във нивото на сигнала , за  да се асемблират само техни продукти, но те тв нямат , а  останалите ми компоненти нямат проблем със ресивъра / визирам СД , ДВД  и т.н./.
  Сега не съм пред тв, но нямаше ли и други настройки - за избор на типа звук подаван през цифр. изход, за изравняване на нивата ... 

Всъщност , като се замисля ... дали го нямаше в "грешките" точно това за звука през цифр. изходи?

Виж пост 648 - https://forum.setcombg.com/sony-%D1%...2017-a-44.html
  Не  , мога  да  избирам дали  да свири  тв през  говорителите  или  през аудио система , но в списъка  са само сони ресивъри / естествено/, изравняването  е включено,  нямам повече  идеи. Иначе  типа  на звуковия  сигнал през оптика  е ясен - 5.1. Затова и  такъв ресивър съм взел,  9.9 да купя нямам източник да му подам сигнал. И  Атмос не искам , защото  последното , което искам е колони  над  главата си с хол 18 кв.м. Мен не ме  бърка толкова ниското нива  на сигнала , но  като се премести  източника става голям екшън. За да чувам нормално  музика  и филми  през  тв  отивам на  -40 дб усилване. Ако  искам по-силничко - 30дб. Не  е нормално  това.
Сега  като  се  замисля имам още  едно  Сони  40  инча, но   нямам възможност  тия  дни да  пробвам звука  с него, но  като  имам възможност ще  го  домъкна  от спалнята  и ще  пробвам. Преди  го  ползвах с  ресивър  Yamaha rx-v396 и  нямаше  проблем със  звука, но сега  и тв  е  друг  и  ресивъра  друг и не мога  да  преценя  къде  е проблема. СД   ена коаксиален вход в ресивъра и там няма  проблеми. Няма логика  оптичния да е проблемен ,  утре  ще вкарам  тях на  оптика  и  ще  докладвам. Блу-рей  е  на    HDMI   в ресивъра  и  няма  проблем. От ресивъра  имам  HDMI връзка към  тв.  Изобщо мисля  , че всичко е вързано както  си  му  е  реда.
  А ако изключиш изравняването ? 

Тоя проблем сега след ъпдейта ли се появи или и преди си го имаше?

п.п. А през HDMI ARC пак ли е така ?
  Ами  тв  го  купих на  31  април  и той  се  ъпдейтна веднага след като му вързах нета.  HDMI  ARC   кое  имаш  предвид ?
Всъщност на 30 април взех един  и  на  31  го върнах  и взех тоя , ако  надушваш  проблем - казвай , че  утре съм свободен да   сменя  и тоя.
  Да връщаш звука през HDMI ARC маркираният вход/изход (мисля HDMI 4 беше при Сони) - ползваш си само HDMI кабела .
  HDMI ARC  е порт 3 , там е  вкаран ресивъра и виждам менюто  му  на тв, , сега ще пробвам всички инпут входове  да видя  връща ли аудио към ресивъра.
Не  ,  не  става.  В менюто на  тв  във входа HDMI 3  изписва - няма сигнал, т.е.  не връща звук към ресивъра. Преместих изхода на ресивъра на HDMI 4 - менюто  му  излиза. Да не би  HDMI ARC  да работи само  със  Сони аудио компоненти ?
  Виж и дали са включени опциите (ARC)в менюто на ресивъра - ако е включено всичко и не си променял готовите настройки за бързите бутони на ресивъра , то би трябвало като натиснеш "TV" на дист. у-е на ресивъра да имаш звук от възпроизвежданото на тв .
  Значи  дотегна  ми  и спирам засега. Ако  активирам  HDMI на ресивъра, тв взема пълен контрол почти над ресивъра:
Спира  звука в тв , от дистанционното на  тв  започваш да контролираш звука на ресивъра и за да се чува нормално на  тв  линията  на усилване  отива на 40 / в същото време усилвателя отива яко  в децибелите/. Изглежда добре  , но излиза нов проблем за "индианците" вкъщи - усилвателя включва и  изключва тв и други неща сигурно може , но домочадието  се разписка и върнах старото положение.
В менюто на ресивъра не намерих опция  за ARC ,   само за  HDMI  контрол / който  казах докъде  води/. Като си взема годишната  отпуска явно тогава ще  се занимавам  :-).
Положението  със звука  е  непроменено, утре ще мина  през Техното , за консултация на място , макар , че не ми се вярва да има толкова запознати там точно.
Бързите  бутони на ресивъра  работят  и в двата  варианта / HDMI control  on*off/.
Не  открих как  да взема аудио сигнал от тв  към ресивъра през  HDMI, приемам  съвети. Засега  само  през оптика  и то с проблем в нивото.
Между другото за притежателите на  ресивър  Yamaha има ъпдейт - като стартирах сетъпа  и ми излезе. Може да  се вземе  от  сайта.

http://download.yamaha.com/search/de...325&1494763482
  Колега , ти хубаво си пишеш , ама нищо не ти се разбира . На некоректно зададен въпрос , получаваш ... спам , а не помощ .
Не си се запознал с техниката , която ползваш . Чети си упътванията на уредите , а не така ,.... през просото . Всичко , което ти трябва да си решиш проблема , е описано в тях ! Чети !! Но ,ако наистина искаш да се забатачиш , питай разбирачите от Техното ! Е , има и свястни , познавам един/два , ама масово са ..... без коментар ! :Drinks:
  Слушател, нещо бъркаш.Защо се опитваш да управляваш ТВ през ресийвъра не обратното, ARC си работи с всички марки.Това че даден вход показва, че няма сигнал няма нищо общо с аудио ретурна

Изпратено от моят ALE-L21 с помощта на Tapatalk
  Опитай на друг оптичен вход, ако ямахата има

Цитат:

Първоначално публикувано от 
nassko1 
   Опитай на друг оптичен вход, ако ямахата има

https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...bf6e326532.jpg