нов ъпдейт
https://esupport.sony.com/US/p/swu-d...os_group_id=18
Android Version 7
- Picture-in-picture while in an app
- Task-switching
- Samba Interactive TV
- Asphalt Nitro
- BT audio support (only applicable to E models and not the Z)
- Hybrid Log-Gamma (can be used via USB/Home Network and HDMI)
- Improved Settings Screen (Shows up as a pane on the right instead of taking the whole screen)
- Can use multiple Google accounts on the TV
остава да го изчакате и в Европа
Остава да направят и настройките на картината да заемат само една малка част от екрана долу, а не да закриват 2/3 от дясната му половина... Все пак от "Сони" трябва да са чували и за нуждата от калибрация...
Здравейте, да споделя един проблем след великия ъпдейт: при всяко ново включване на телевизора, като натисна бутона на дистанционното за връщане към предишен гледан канал излиза надпис "функцията не действа" и трябва да избера друг канал, за да се задейства и след което действа в рамките на работната сесия. На другия ден или след евентуално изключване - наново. Сигурна съм, че преди ъпдейта не беше така. Не че е фатално, но дали някой е забелязал подобно нещо и дали има някакво решение? Засега това е, което най-много ми се набива в очи в негативна посока след тази актуализация. Благодаря ви предварително
За кой модел точно става дума ? При мен няма подобен проблем . Аз направих връщане на първоначални настройки и "студен" рестарт веднага след "големият" ъпдейт.
Може да пробвате с изчистване на кеша и студен рестарт (изключване от захранване за 10-20 мин. с разкачени всички кабелни връзки) .
Добър ден отново, телевизорът е KDL-43W756C. След ъпдейта, освен рестарта, възстанових заводски настройки, кеша е изчистен - нищо. Просто при изключване не запомня втория гледан канал. Нямам представа защо и да си кажа честно това ме дразни и се чудя дали да не пиша на Сони. Ама какво от това...
Ами пиши на Сони за проблема - не съм срещал подобно оплакване ... Може да пробваш как ще е през приложението live chanels ...
п.п. то пък там не работи връщането, но с "ок" ти излизат последните гледани канали ...
We unbox the Sony Bravia A1 (also known as the A1E in the USA) OLED TV, & go through the user menu picture settings to see if there are any changes that are specific to OLED display technology.
source video:[youtube.com - hdtvtest.co.uk]
KD-65A1 / 55A1 unboxing -setup guide
https://www.sony.co.uk/electronics/s.../46936601M.pdf
KD-65A1 / 55A1 reference guide
https://www.sony.co.uk/electronics/s.../46936581M.pdf
Този пост е редактиран от hristoslav2; 13-05-17 в 18:37.
TV OLED Sony KD-65A1: la nostra Recensione
http://i2.hd-cdn.it/img/width330/hei...id677097_1.jpg
http://i2.hd-cdn.it/img/max_width1000/id677098_1.jpg
In the first of an ongoing series of TV reviews on HTG, calibrator David Abrams starts with a description of his studio environment and measurement and calibration process, followed by a detailed analysis of the Sony A1E OLED TV. We talk about the X-tended Dynamic Range control and what it does, then take a close look at the grayscale and color measurements in standard dynamic range (SDR) at different window sizes and settings of X-tended Dynamic Range. We also look at the grayscale and color measurements in HDR with a 10% window and X-tended Dynamic Range set to High. Plus, answers to chatroom questions and more.
source video:[youtube.com - TWiTHomeTheaterGeeks]
Добър ден, аз само да изложа за сведение, че от Сони ми отговориха: При първото обаждане момък (вероятно от колцентъра) ми каза, че Сони не поддържали такава опция за прескачане между 2 последно гледани канала!? Аз доста се възмутих и той каза, че ще предаде на колегите си моя проблем. Днес ми се обади и каза, че колегите потвърдили, че правилната работа на телевизора била да помни само последния гледан канал при включване и това е. Бих само помолила за мнение дали това е вярно, защото излиза, че аз съм живяла последните 15-тина и повече години в някакъв измислен свят с някакви телевизори (последният беше Сони Тринитрон), които ей така на своя глава са имали функция да помнят при включване последните два канала. Извинете, ако ви занимавам с неинтересни неща, но това, колкото и да е уж неважно, просто ме потресе. Благодаря за вниманието.
Здравейте, някой ако има лични впечатления от Sony 49XE9005, моля напише какво мисли за модела плюсове и минуси.
Аз имам Samsung 49ks7002, към който съм със смесени чувства. Един приятел иска да ми купи KS и се чудя се дали да не взема въпросното сони към момента го намирам най-евтино за 2699лв., OLED дори и да се прежаля за цената проблем ми е, че няма модели 4к до 50 инча /по-голям ще доведе до смяна на мебели, за да го сложа и вече ми идва в повече/.
Този пост е редактиран от kajos; 16-05-17 в 17:03.
Потвърждавам - всички телевизори помнят само последният гледан канал.
Някои модели имат бутон (last view), чрез който може да превключваш между настоящият и предходният гледан канал.
за света в който живееш....не мога да потвърдя
TV LED Ultra HD Sony XE7000/7003, 7004/7005 et 7077/7096, 4 diagonales annoncées - AVCesar.com
Sony анонсираха излизането на серия Sony XE70.
В действителност, тя е разделена на шест под-серии, различни една от друга по диагонал, компенсацията за движение или на цвета на рамката. Във всички, има 21 възможни комбинации за колкото се може повече модели:
• Sony KD-43XE7000 / 7003/7004/7005/7077/7096 (43 '', 109 cm)
• Sony KD-49XE7000 / 7003/7004/7005/7077/7096 (49 '', 125 cm)
• Sony KD-55XE7000 / 7003/7004/7005/7077/7096 (55 '', 140 cm)
• Sony KD-65XE7004 / 7005/7096 (65 '', 165 cm)
Всички модели от серията са 60/50Hz
Motionflow XR400 (400 Hz за XE7077 и XE7096),
Motionflow XR200 (200 Hz за XE7005, XE7003 и XE7000),
Motionflow XR100 (100 Hz за XE7004)
Test labo du Sony Bravia KD55A1 : de l’OLED et du gros son
Този пост е редактиран от hristoslav2; 16-05-17 в 21:26.