Здравейте,колеги може ли и как - да гледаме 4к на ТВ Sony Full HD и как ще е картината ?
Здравейте,колеги може ли и как - да гледаме 4к на ТВ Sony Full HD и как ще е картината ?
Този пост е редактиран от mortadela; 29-07-17 в 20:49.
Може и ще е хубаво , ама няма такова излъчване още. Full HD и 4к са различни неща, пиши кой модел ти е тв.
Може да гледаш от сателитен приемник, външен плейър или компютър, като в настройките им поставяш резолюция на изходящото видео в 1080p или 1080i.
От самият телевизор..... не знам как ще се справи с даунскейла на видеото до 1080.
Освен това, видеото трябва да е компресирано с MPEG4, тъй като твоят модел не поддържа HEVC кодировка.
UltraHD хвана всички телевизионни мениджъри НЕПОДГОТВЕНИ. Не очакваха толкова скоро, да се появят такива телевизори, а и не им се дават куп пари за подмяна на техниката. На запад, първи са компаниите за стрииминг на видео. Самите телевизии се ослушват и озъртат какъв процент от потребителите са собственици вече на такива телевизори и дали някой от конкуренцията няма да се пробва да е първи и така да видят какви проблеми ще срещне(за да обменят опит и да ги предотвратят в своят преход).
Този пост е редактиран от hristoslav2; 29-07-17 в 21:24.
Свалих едно филмче 4к и го пускам от един андроид бокс,но на всички плеьри картината накьсва яко.
Вероятно след време ще трябва 4к ТВ,знам ли,наистина , нямам HEVC кодировка.
Възможно е боксчето да се задъхва, ако е слабичко.
Накъсването може да е причинено от няколко фактора -компресия, кадри в секунда, битрейт..
виж дали няма да намериш същото видео от друг източник и пробвай пак.
И според мен бокса ми е слаб,но аз питам по принцип,как ще гледаме ,един ден 4К телевизия с телевизори Full HD?
Мисията вьзможна ли е?
Какво пишете тука , човека пише в първия ред , че тв му е FULL HD , не е 4к телевизора му , а вие му казвате как 4к да гледа. Ма пишете си , да научим и ние как става тая работа.
Няма да стане да гледаш 4к на тв , който го няма. Ще гледаш ама 2к. Грубо казано.
Ти май не схващаш за какво става въпрос... ама простено ти е![]()
Въпросът ти е за след 4-5 години...
Като резолюция не е възможно. Също така, не може да гледаш директно на телевизора такъв телевизионен сигнал, тъй като е в DVB-T2 HEVC, или в DVB-S2 HEVC.
Може да гледаш даунскейлнато видео с помощта на външен приемник или плейър, който да прекодира и даунскейлва в реално време до нативната резолюция на твоят телевизор.