Някой намирал ли е някъде нещо писано за настройката на картината.
Това трябва да е, но все пак сравни и по менюто.
https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x850e/settings
Ако не е някой да ме поправи.
И аз правих настройки за X800Е-XE8077 европейския вариант мисля И освен светлинния сензор който изключих, друго не ми хареса от тези настройки.
Този пост е редактиран от sony 1; 03-12-17 в 17:15.
Доста различни настройки от тези които аз си бях направил, толкова различни че ми стана супер любопитно какво ще се получи. Пробвах не че не става ама имаше забележки. Вдигнах яркостта от 5 на 10 цветовата температура от Експерт 1 я направих Топла зададох и тези параметри
В крайна сметка като че ли се получи доста прилична картина, за сега гледам на нея не казвам че е окончателна но......Най-вероятно във времето ще продължа да експериментирам. Ако някой улучи перфектните настройки (въпреки че е много субективно) да ги споделя аз също ако постигна нещо по-добро ще докладвам.
п.п. Някъде из темите някой беше споделил някакъв руски торент сайт с 4K филми ама не го откривам, от къде теглите такива филми . Иначе от тук си свалих няколко неща да зяпам.
Този пост е редактиран от vencifcl; 04-12-17 в 14:38.
Здравейте , да не пускам още една тема , пиша в тази ..Колегата се надявам да ме извини. От вчера съм собственик на горе посоченото сони.Намерих едни настройки но нещо не ми харесват много , много.. Други предложения :
Благодаря предварително.
Group Setting Value
Profile Cinema Pro
Brightness Brightness 13
Contrast 90
Gamma -1
Black level 50
Black adjust medium
Adv contrast enhancer Off
Colors Color 50
Hue 0
Color temperature Expert 1
Color space Auto
Live Color Off
Adv. color temp Red gain Max
Green gain -3
Blue gain -5
Red bias 4
Green bias -1
Blue bias -2
Clarity Sharpness 50
Reality creation Manual
Resolution 20
Mastered in 4K On
Random noise reduction Off
Digital noise reduction Off
Smooth gradation Off
Motion MotionFlow Off/Clear (Off for HDR)
Film mode Off
Video options HDR mode Auto
HDMI video range Auto
Color space Auto
Виж това https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x850e/settings
Доволен ли си от телевизора?
Да , много съм доволен. Не съжалявам за избора си.След няколко дни игра с него мога да кажа ,че това е моя телевизор Поиграх си с картината , в момента съм на Profile Cinema Pro. Пуснах му ъпдейтите през Wi-Fi ,че даже има и картина в картината п.с Имах малък проблем с настройките на сателит ..но се справих Има два входа SUB и MAIN докато разбера кое как е ...Накрая се предаде и вече гледам Astra1 19.2
След дълго четене, мислене и чудене скочих на SONY 55XE9005 от унгарците. Чакам го да дойде и ще пиша впечатленията какви са ми.
Здравейте,
тъй като и аз се оглеждам за модела от заглавието, но гледам още два модела, моля Ви за мнение и за тях. Давам линкове към трите модела. Ще се ползва за цифрова кабелна телевизия и гледане на филми.
LCD TV SONY UHD KD-55XE8596 | Телевизори | TV, Видео и Gaming | Технополис БГ
LCD TV SONY UHD KD-55XE8096 | Телевизори | TV, Видео и Gaming | Технополис БГ
LCD TV SONY UHD KD-55XE8577 | Телевизори | TV, Видео и Gaming | Технополис БГ
Благодаря предварително.
1 и 3 са еднакви, а 2 е по-нисък клас с 50хц панел - вземаш 3 (55ХЕ8577)