Здравейте,
От няколко дена съм притежател на 55XE8577, който би трябвало да е еквивалентен на модела от темата. Все още разцъквам настройките, но това, което ми направи много силно впечатление е изключително лошата картина на Netflix приложението на самия телевизор (т.е. Андроид версията). Пуснах го и през Xbox X-a и с една идея по-добро, но въпреки това незадоволително. Говоря за HD предаванията, 4к все още не съм тествал. Някой има ли идея дали е възможно да се оправи с някакви настройки на самия телевизор?
Благодаря!
Какво имаш предвид под лоша?
Резолюция, контраст, цветове?
Буквално лоша Изобщо не говоря за яркост, контраст или калибрация на цветовете. Картината е почти пиксeлизирана, иглежда сякаш има снежинки. Особено впечатление правят кадрите в/у кожата на актьорите (ето пример). Не мисля, че е от скоростта на интернета, тъй като през телевизора го измерих 80mbps - не забива, няма засечки.
В Нетфликс не всичко което пише че е HD или 4K е такова, има доста филми и сериали които са си с качество SD.
Гледал съм филми и сериали уж 4к на които цялата картина е на снежинки, така че не се впечатлявай проблема не е в твоя телевизор.
Този пост е редактиран от sony 1; 11-05-18 в 19:47.
Интернета през кабел ли ти е директно в телевизора или през Wi-Fi?..защото според мен има значение...ако на филма в Netflix пише че е 4K или HD, а нета ти е бавен,най-вероятно ще го гледаш в SD качество.
Моя нет е между 80 и 100 Мbps и специално 4К филмите в Нетфликс вървят с уникална картина...с кабел в телевизора съм.
Благодаря за отговорите!
Така, ето резултатите след още малко тестване:
1. При 2 различни HD сериала се появяват тези "неточности" в картината, при други два HD-то е добре. 4к върви перфектно, така че за момента изключвам wif-fi проблем.
2. Тествах Samsung 55mu7002, пак със собствения му Netflix app, и пак със същия wi-fi. При него подобни "пиксели/снежинки" изобщо не се забелязват, но пък се получава Soap Opera ефекта, така че явно самият телевизор си обработва картината.
Намерих и малко инфо в чужди форуми, където се споменава, че зависи и как точно е заснет филма. За което, може би говори и разликата в HD сериалите, които тествах. Остава въпросът защо Самсунга се справя с тези "неточности", а Сонито не.
Здравей, как е XE8077 с 4К сателитния сигнал, HEVC добре ли работи, благодаря