Отговор: SONY телевизори 2019
Цитат:
Първоначално публикувано от
DOLBY VISION 4K
Някой знае ли каква е матрицата на Sony 49XG9005, какъв е реалния контраст, черно и т.н.? Споделете някакви данни за калибрация. Никъде не виждам тестове или ревюта.
P.S. 49XF9005 надхвърля бюджета ми.
XG серията не е много популярна още, до сега всички си купувага XF90 защото е отличен модел и по-евтин (от 2018г). Матрицата е 10 bits (8 bits + FRC) ( https://www.displayspecifications.com/en/model/e56c1874) .
Телевизорът има много хубави ревюта https://www.whathifi.com/reviews/sony-kd-49xg9005 , въпреки, че по специфиция матрицата е 8 бита и разните там пефекционисти ще кажат, че не става. Аз съм с по-големият модел XG9505, но ако ми трябва по-малък, бих си го купил без колебание.
DOLBY VISION 4K
[QUOTE= P.S. 49XF9005 надхвърля бюджета ми.[/QUOTE]
55-цата в момента при унгарците е 1600лв. Ако си ограничен от пространство е друг въпрос
https://edigital.bg/sale/televizori/...%5Blimit%5D=24
Благодаря за съдействието!
Принципно повечето хора го изключват, вкл. и аз.
Другото което е ти в момента сравняваш картината с стария си телевизор и то в магазин.
"49XG9005 is pretty much just a 49XF9005. 55XG9505 plus is a new different beast."
"XG9005 is supposed to be the same as XF9005, some even say it's worse"
Това е от AVForum-a
И аз щях да предложа 55" защото е на супер цена.
Цитат:
Първоначално публикувано от
DOLBY VISION 4K
Да, тотално съм ограничен от към пространство.
Въпрос за Light Sensor при какво положение трябва да е бутона за да е точна картината:
по дефолт е на ляво и екрана е супер ярък, а на дясно става тъмен. Всички тестове които съм направил в магазина беше на ляво включен и да не би от там, тази ярка картина да ме подвежда, че телевизора не може да има по-топла и спокойна картина?
Няма да имаш проблем с прекалено ярка картина, не се щуросвай. Аз съм с xg9505, и няма такива проблеми. Ти си гледал в осветено помещение, сигурно в демо режим, а може да сравняваш със старият си телевизор.
Картината е супер ярка ако си във Super Vivid режима, иначе си е нормална.
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Имам 49xg9005 от няколко месеца и мога да кажа че този блуминг не ми пречи,вижда се при смяна на канал или при финални надписи примерно но докато гледам филм няма никакъв проблем.Сигурно съм от малкото на които им е включен сензора и съм доволен от него.Доволен съм от картината,много по-контрастна е от XF серията,и от там произлиза по-студена температура на картината и по точно насочване към синьо.Настройките си ги правя сам.Иначе за модела има в RTINGS.Другата опция е олед.
Здравейте от няколко дни съм собственик на sony bravia 49xg9005 и не мога да го настроя. Ако може някой да ми даде настройки за калибрация.Благодаря.
Мерси за помоща пробвах тази калибрация но картината се влошава. Има ли друг вариант или ще карам по дефолт?
Разгледай темата вътре има още настройки.
Погледай няколко дни на тия настройки (филми примерно) , колкото и да е субективно, понеже те са правени за конкретна бройка и после пробвай някоя от готовите - това ,че не ти вади очите и не са набримчени цветовете не означава "влошена" картина ... , а може би това е правилната , а останалите са тип УАУ! , но далеч от истината и някакви стандарти
ок благодаря на всички ще пробвам.