Насичане на картина Sony 55KD9005
Здравейте! От известно време ми прави впечатление, че гледайки филми през свързан лаптоп или външен хард, флашка, картината на телевизора ми насича леко. На самия лаптоп си върви ок или поне не ми прави такова впечатление като на тв. Не съм правил някакви допълнителни настройки. Мислех, че може да е от формат на видео файла, но същият съм го пускал преди това и не е имало насичащия ефект. На какво може да се дължи? Благодаря!
Отговор: Насичане на картина Sony 55KD9005
Настрой си видеокартата да подава поддържаната резолюция на 24хц при гледане на филм.
VLC, като е последна версия с ъпдейти на кодеците. Интересното е, че го забелязах първоначално и през флашката и харда, където тях отварях през KODI.
Настрой си Motionflow на телевизора.
Е аз не съм го пипал отделно. Използвам си зададените настройки и въртя само Стандартна или Професионално кино според зависи.
Точно за КОДИ говорех и аз преди да ми напишат експертите , че проблема е в мен. Проблема е Коди.
- - - - - - - - - -
Точно за КОДИ говорех и аз преди да ми напишат експертите , че проблема е в мен. Проблема е Коди.
https://forum.setcombg.com/sony-%D1%...tml#post955996
Цитат:
Първоначално публикувано от
Slusatel
- - - - - - - - - -
https://forum.setcombg.com/sony-%D1%...tml#post955996
Ти четеш ли изобщо, пише , че последно през VLC му насича:lol: а изводът е...? ТВ или нещо друго, но не и Коди...експерте...
Да вземеш да прочетеш пак мнението на човека ли ?
VLC, като е последна версия с ъпдейти на кодеците. Интересното е, че го забелязах първоначално и през флашката и харда, където тях отварях през KODI.
Тоест , казваш, че на ВЛЦ посленда версия с ъпдейти на кодеците му насича заради кодито ? :)
Цитат:
Първоначално публикувано от
TUISTERa
Тоест , казваш, че на ВЛЦ посленда версия с ъпдейти на кодеците му насича заради кодито ? :)
Остави, няма да те разбере...
Здравейте! Вчера си поиграх доста с телевизора и преинсталирах КОДИ, сложих му и VLC. Сега след като гледам от хард или флашка и на двата плеъра, вече няма никакъв проблем. От лаптопа обаче се получава следното: пускам с VLC през телевизора и насича, пускам през приложението Movies & TV за Win 10 ( това, което си е по дефолт) и през него няма накъсване. Формата е MKV на филма. Проблемът е, че VLC отваря всичко, за разлика от Movies & TV и Windows Media Player, защото за тях ми иска кодеци понякога. Замислих си дали не е същия проблем с кодеци и при VLC-то обаче, там е последната версия и няма ъпдейти и досега никога не съм имал проблеми. Ще сваля и кодек пак-а, но както казах досега не ми се налагало при положение, че гледам с VLC. Ако някой се сеща нещо?
Виж настройките за интерлейса, както ти казаха колегите сетни си резолюция , която да се поддържа от телевизора, Смени изходящия формат - Насторйки - Видео - Output , Изпровай режимите ОпенГЛ и Директ3д, като всеки от тях би могъл да е верния при теб. Смениш ли режима затваряш влц-то и го пускаш отново
На лаптопа съм с две видео карти и се опитвам да сменя на ВЛС да е с външната, но не ми позволява. Настройките на картата го правя през самото приложение на NVidia. Това което спомена scvetlio за 24хц изобщо не знам какво трябва да направя, поне не го виждам в самите настройки на картата. Настройки по интерфейса и резолюция не съм пипал изобщо.
Ама не направи това което съм ти писал по влц-то...