Резултати от 1 до 15 от общо 15

Проблем с телевизията и Home Screen

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2012

Проблем с телевизията и Home Screen

Здравейте, колеги!
    Притежавам телевизор Sony bravia KD-55XF7596 и от известно време имам един и същи проблем, с който не мога да се справя. След ъпдейт на андроида след около 15 -16 дни телевизорът сам започна да ме връща на Home screen и не мога да изляза от него, за да гледам телевизия. При връщане на фабрични настройки се оправя за няколко дни и после пак се получава същият проблем. Всичко останало си работи нормално, единственият проблем е, че по никакъв начин не може да превключи към ТВ каналите. Също така, когато натискам бутона за входовете от Home Screen - а не ги отваря.
    Ако някой се е сблъсквал с този проблем или знае как да се справя, моля да сподели.
    Благодаря!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2018

Отговор: Проблем с телевизията и Home Screen

Случвал съм на бъгаво дистанционно, което задържа командите на определени бутони. Може да провериш по два начина:
    1. на светлинния сензор се настройва да свети докато натискаш бутони от дистанционното.
    2. ако зацикли с камерата на телефона може да видиш дали на дистанционното му свети (мига бързо) диода

4. Тук е от
    Oct 2012

Πъpвoтo нeщo, ĸoeтo ми xpyмнa e дa пpoвepя диcтaнциoннoтo, нo c нeгo пpoблeм нямa. Cъщo тaĸa няĸoлĸo пъти pecтapтиpax TB, изĸлючвax и вĸлючвax oт ĸoнтaĸтa и винaги пpи вĸлючвaнe мe изпpaщa диpeĸтнo в Ноmе ѕсrееn. Eдинcтвeнo ce oпpaвя пpи вpъщaнe нa фaбpични нacтpoйĸи и тo зa няĸoлĸo дни и пocлe пaĸ зaпoчвaм дa гo изпoлзвaм ĸaтo eвтин тaблeт c aндpoид.

5. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

. Ако имаш инсталирани каквито и да е приложения ги премахни.Ако няма ефект му направи Хард Ресет това не е като връщане на заводските настройки.

6. Тук е от
    Oct 2012
    Цитат Първоначално публикувано от sony 1 Виж публикацията
    . Ако имаш инсталирани каквито и да е приложения ги премахни.Ако няма ефект му направи Хард Ресет това не е като връщане на заводските настройки.
    Единствено Kodi бях инсталирал, деинсталирах го и пак няма ефефект. Хард ресет по какъв начин се прави? Като натиснеш и задържиш Power бутона за няколко секунди ли?

7. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

8.  

9. Тук е от
    Oct 2012

Направих му Хард ресет, за сега се оправи. Дано да няма повече проблеми. Благодаря!

10. Тук е от
    Oct 2012

И така проблема остава!!! След връщанета на хард ресет след 20 дни проблема е отново наличен след което го откарах в сервиза! Там направиха същото нещо връщане към фабрични настройки макар, че им казах че съм го връщал трипъти и единствено така се оправя. След един месец същия проблем. Преди 10 дни го  оставих в сервиз и днес отидох да го взема. Единственото ,което те са направили е пак фабрични настройки и нищо друго! След 3 месеца изтича гаранцията и изглежда ме мотаят или толко си разбират. Моля дайте предложение, какво да направя ? Става въпрос за сервиз гр. Перник до Технополис .

11. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Пробвал ли си да не го конфигурираш след ресета? Не го връзвай на WiFi или по някакъв начин в мрежата. Просто го остави така, както е бил след hard reset-а. Знам, че не можеш да го ползваш така за продължително време, но поне ще можеш да локализираш проблема, който очевидно е софтуерен.

Телевизията ти с отделен приемник по HDMI ли е или с CAM модул директно в телевизора?

Проблемът само докато гледаш телевизия ли се случва или без значение какво гледаш в момента?

12. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

Цитат Първоначално публикувано от bojo789 Виж публикацията
    И така проблема остава!!! След връщанета на хард ресет след 20 дни проблема е отново наличен след което го откарах в сервиза! Там направиха същото нещо връщане към фабрични настройки макар, че им казах че съм го връщал трипъти и единствено така се оправя. След един месец същия проблем. Преди 10 дни го  оставих в сервиз и днес отидох да го взема. Единственото ,което те са направили е пак фабрични настройки и нищо друго! След 3 месеца изтича гаранцията и изглежда ме мотаят или толко си разбират. Моля дайте предложение, какво да направя ? Става въпрос за сервиз гр. Перник до Технополис .
    Сигурно ли е че си направил правилно хард ресета ? Първо е задържането на бутоните и светването на зелената светлина. След това от самото меню се връщат настройките. Ако само си влезнал в менюто и си върнал заводските нищо не е направено, без да е изпълнена първата стъпка.

Ако си с CAM модул за телевизията го махни и смени с друг от оператора, те правят доста бъгове ако са повредени.

13. Тук е от
    Oct 2012

Сигурен съм, защото го правих от по горния пост където си ми дал упътването и клипчето. На кабелна тв съм .
    Този пост е редактиран от bojo789; 21-07-20 в 00:12.

14.  

15. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

Махни кабелната известно време и гледай телевизия чрез приложение. Махни и самия кабел на кабеларката от телевизора докато го тестваш с приложение.

При правенето на хард ресет абсолютно всичко трябва да бъде премахнато от телевизора единствено трябва да си е със захранващия кабел.
    Този пост е редактиран от sony 1; 21-07-20 в 00:23.

16. Тук е от
    Oct 2012

Няколко дни гледах само през kodi без включен кабел, защото нямах друга опция .

17. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

Тогава остава телевизора да е повреден. Виж сервизите във София.

18. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от bojo789 Виж публикацията
    Няколко дни гледах само през kodi без включен кабел, защото нямах друга опция .
    И проблемът пак се появи?

Пробвай сега с включена телевизия, но без инсталирани приложения и без вързан WiFi. Виж дали няма някаква опция за ресетване на data/cache на самата Андроид операционна система. Нямам Андроид телевизор, затова не мога да ти кажа къде е и ще трябва да потърсиш сам.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Pioneer One – телевизията вече няма да бъде същата
    От MitkoS във форум Коментирай новина
    Отговори: 0
    Последно: 24-01-11, 17:50
  2. Отговори: 10
    Последно: 10-04-10, 10:07
  3. "Screen Capture"-програма за "DOS Full Screen"-игра
    От IvO™ във форум Общ - софтуер
    Отговори: 11
    Последно: 05-02-07, 12:50
  4. Отговори: 0
    Последно: 04-01-06, 16:35
  5. Хардуерно предаване по ТЕЛЕВИЗИЯТА
    От didoriginal във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 16
    Последно: 23-02-03, 19:36

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе