Въобще не е мътна. Дори се представя много по-добре на SD сигнал от вече поостарелият ми 55XE9005.
Въобще не е мътна. Дори се представя много по-добре на SD сигнал от вече поостарелият ми 55XE9005.
Имам предвид, че ми се струва леко замазана, но може и да си внушавам . На new qled ми се струваше картината по-детайлна , но той беше и по-малък а и цветовете на сони са много по -хубави от Самсунга..поне за мен
За това питам какви с вашите наблюдения?
Ако си задал настройката за острота на 0, както повечето „специалисти“ съветват, тогава маже яко. Другият вариант е, по-тъмната картина да ти създава илюзия за по-замазана, което не е така, просто е по-тъмна от тази на qled-а на който си свикнал.
Изключете и шумопотискането. С него яко маже. Ако гледате с EON приложинието, то там няма възможност за изключване.
Този пост е редактиран от brotzki; 08-06-22 в 22:05.
Вижте някакви примерни настройки, от които да започнете и след това разцъкайте по ваше усмотрение. Че в днешно време специалисти бол. Включително и в този форум. Включат се за съвет, напишат 50 безмислени (в повечето случаи) мнения и после започват и те акъл да ръсят........
Здравейте вече и аз се чудя от няколко дни какъв телевизор да си взема, минах през евентуални варианти X90J, X95J, QN95 Samsung и сега пак ми се върти в главата
SONY XR-65A83J 4K
Само че в магазина ме разубеждават, че след като не е EVO панел и не си заслужава.... Мнения?
Благодаря!
Като ще давам 3,6К за MiniLED се замислих дали не е по-добре OLED!
Dominator
EVO панел ? ето
https://www.emag.bg/televizor-lg-ole.../pd/DRR6MVMBM/
Между full array led и oled кой знае каква разлика в картината няма. Тези мини лед не ги знам, мисля, че са при сони 2022г. Оледа на сони има хубва картина. Не змам обаче дали си заслужава са се дават повче пари при положение, че full array led е върши същата работа. Имам и двете технологии..
Много се лъжеш. Другият ми телевизор е FALD, 55XE9005. Pазликата е колосална. Първият на тъмно си свети, вторият си има истинско черно. Локалният дийминг не върши перфектна работа защото не спира светлината зад всеки пиксел а е на зони.
Този пост е редактиран от stenly; 13-06-22 в 00:36.
Съгласен съм да. И аз имам същия лед модел.9005 , но понеже не обръщам чак такова внимание на черното. Имах за кратко 93j led модел 2021г и за това казвам ,че не намирам кой знае каква разлика с оледа , а цемата е близо 600..700лв по-ниска.
Иначе оледа 83j си е супер телевизор. Не знам сега тези мини лед какви са.
Аз съм на мнение, че ГОЛЯМА разлика между full array led 9та серия 2021 и олед 8ма серия няма.
Просто ако човек не държи на това пусто безкрайно черно за ежедневно ползване няма чак такава разлика. На леда е много гланцов екрана и се отразяват повече неща отколкото на оледа .
Между другото new qled 9та серия картианта е мнго детайлна,но цветовете не са като ма Сони.