ами то точно заради черното се купуват олед-ите![]()
Колеги да се похваля, след толкова писаници тук във форума, минах на 65-ца A83J!За мен е брутален на фона на това, което щях да взема (N95 или X95J)
Дано ме радва дълги години!
Поздрави!
Суперда си го ползваш със здраве, както каза дълги години ! Само да споделиш за колко пари го взе ? Определено X95J не може да се сравнява с A80J, QN95A е много добър телевизор, много ярък, адски ярък бих казал, но пак има проблеми с блууминг и загуба на детайли във тъмните сцени, все още е доста скъп и... не е Sony, няма този специален " сос " на Сони и техните процеси. Аз си мечтая за флагман на Sony че само суперлативи чувал за техните чипове и обработка на изображението.
@Dominator, прехода от LCD към OLED е просто брутален. Първите няколко дена не можех да спра да му се възхищавам. Особено вечерно време на тъмно е невероятно. Честита покупка и дълго време да му се радвате.
Този пост е редактиран от stenly; 13-06-22 в 00:35.
Искам да попитам дали спред вас като работи телевизора oled 83j два..три часа и яркостта на картината пада без да се пипа настройките. Или само така ми се струва?
Има го при всички ОЛЕД телевизори, но Sony са го проектирали много глупаво ! Това е когато имаш статично изображение на екрана, като лого на телевизия, ако гледаш футболен мач и има скорборд, банер , таймер и т.н. При моя LG CX, намалят яркостта само в тази зона, в която е логото, скорборда, банера, който е статичен, докато Sony намалят яркостта на целия екран...
Оправя се когато смениш канала, или превключиш източника. Трябва да имаш опция за да го изключиш това, при ЛГ има.
Благодаря! Ще поровя по настройките. Но това е доста тъпо. Разбирам да работи цял ден, но за два часа да ми намаля яркостта е тъпо. Иначе наистина май като сменям канала и става по ярък по някпга. Ама нещо започвам да се дразня с тозо олед технология. За едното черно хиляда неща и изисквания...
Няма значение колко време работи. Ако на екрана има статичен обект, какъвто е логото на канала, алгоритъмът започва да затъмнява плавно целият екран. При ЛГ и Самсунг, софтуера разпознава статичният елемент и затъмнява само него, освен това може да се изключва, докато при Сони не може.
Аз затова, понеже не ми се занимава да се съобразявам с часове на използване, логота, неподвижни кадри, начин на експлоатация, оня ден взех 65X95J. Не отричам предимствата на ОЛЕД-а, не е толкова и проблемът в цената - едни 500-600 лева отгоре, но истинска дилема не е съществувала, исках да си взема флагмана на ЛЕД-овете, докато не се доусъвършенства технологията, тогава ще скачам на ТОР-аИ отново да потвърдя за тези, които се колебаят относно големината - 65 инча се гледат нормално от 2,70 метра.
Е това ако го знаех нямаше да взема оледа. Замислям се дали да се опитам да го върна, но вече ще стане супер туо, защото смених няколко телевизора в Техномаркет.
Тази технология все още е капризна и си има своите минуси, но пък кеф цена няма.
В емаг има няколко разопаковани на много приятна цена.
Що ги връщат тогава, като е ТОП-а на ТОП-а..?
Все едно да върна некоя плеимейтка от спалнята...
И да си викна бабе...
Изпратено от моят COR-L29 с помощта на Tapatalk
Защото е пълно с хора, които си поръчват по няколко тв и връщат за кеф. И тук има такива. Невинаги е защото има проблем.
Благодаря!
- - - - - - - - - -
3800лв. Благодаря!Точно заради блуминг-а се отказах от топ сериите при LED телевизорите. На крачка бях да взема QN95A - буквално замалко да му срежат лентите на кашона и се сетих че не поддържа DTS (отделно че някак си не ми се искаше да е TIZEN много, много
- - - - - - - - - -
По-скоро е от Ambient сензора според мен. Пробвайте с изключен такъв.
BTW в кашона имаше 2 захранващи кабелела , има ли значение кой от двата се използва? Тоест този който беше в плика на дистанционното не съм го използвал, а другия който си беше извън плика. Не знам дали има разлиак в захранващия кабел.
Този пост е редактиран от Dominator; 13-06-22 в 15:14.
Всичко е изкл. Еко ,авто ..Всичко. Исках мнение дали наистина е така или си въобразявам,че се пошучва. Но наистина като поработи 1ч ми се струва, че сатава по-тъмен