Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 23
Like Tree5Одобрявам

FX 9005 4ри ЧЕРВЕНИ LED премигвания

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member Аватара на asusboss
    Тук е от
    Jan 2019

FX 9005 4ри ЧЕРВЕНИ LED премигвания

Здравейте,
    Бачка от около 10 секунди до 2минутки и гасне, при което диода започва да премигва 4ри кръв червени поредни пъти с пауза от около 1-2секунди.

Какво правих:
    Щепсел OFF power&vol- и щепсел ON !
    Щепсел OFF power&vol+ и щепсел ON !
    Щепсел OFF само power за 30сек. и щепсел ON !
    Няма оправяне......

на 90% съм сигурен, че върнах фабрични настройки, HARD RESET чрез всички гимнастики които описах горе.
    Забелязах в някой от опитите, че ЛЕД светва в бяло ограден някък с тънка зелена рамка, а друг път пък бяло в червена рамка но какъвто и цвят да е чисто бяло,червено, зелено, отново стигах до това да изгасне и премигва 4ри кръв червени поредни пъти с пауза от около 1-2секунди.

п.с. когато успея да го подкарам за 10 секунди или минутка две.. малко преди да влезе в тоя "премигващ червен режим" с периферията на очите се забелязва на екрана едно пулсуране само в долна лява част ето тук:

По това трептящо пулсиране го разбирам, че момента за изгасване настъпва !!!
    Идеи за домашно оправяне или без сервиз няма да се разминем ?
    Прикачени изображения Прикачени изображения

2.  

3. Member Аватара на coverstar
    Тук е от
    Dec 2017

Отговор: FX 9005 4ри ЧЕРВЕНИ LED премигвания

Най-вероятно ще се нуждае от сервиз....

Изпратено от моят RMX3472 с помощта на Tapatalk
    asusboss одобрява това.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2003

От 3 седмици моя 55xh9505 е с абсолютно същия симптом в сервиза. До тук не могат да го оправят. Уж беше дънна платка - взех нова, работил 3 часа и пак започнал рестартите. Тази седмица не съм им звънял. Последно техника каза - повишена консумация от лед панела. Но не можа да ми каже - от подсветката ли е или от дисплея. Лошата новина е, че дисплея бил лепен, не може да се свали и да се тества подсветката, риска от счупване бил огромен. Абе психически се настройвам за нов, но няма да е Сони повече.

Изпратено от моят SM-S918B с помощта на Tapatalk

5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Да, страшни сервизи се пръкнаха!
    Учат се за сметка на клиента!
    Не ти ли казаха да си намериш и резервен дисплей за проба?

Какво значи лепен дисплея?
    Има лентови кабели (плоски), които са връзката на матрицата с управлението й. С времето и от висока температура пластмасовата част на лентовите кабели старее и има наистина опасност при демонтаж да се прекъснат пътечките. А подсветката, мисля, може да се измери с уред и без демонтаж на LCD панела.
    sony tv blinks 4 times - Google Search
    Успех!

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

https://techbullish.com/sony-tv-red-...links-4-times/
    https://techbullish.com/sony-tv-blink-codes/

Пулсирането на подсветката вероятно е причинено от окъсял светодиод, от там идва товаренето на инвертора и задействането на защитата(самоизключването)
    Видеопанела не е залепен и може да се отвори -само да внимава с пластмасовите щипки, които с течение на времето работа на телевизора се спичат от топлината и стават чупливи.

https://vi.aliexpress.com/item/10050...yAdapt=glo2vnm
    https://www.ebay.ie/sch/i.html?_nkw=sony+xf9005
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 09-09-23 в 12:16.

7. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

Цитат Първоначално публикувано от Crazy_hatteR® Виж публикацията
    От 3 седмици моя 55xh9505 е с абсолютно същия симптом в сервиза. До тук не могат да го оправят. Уж беше дънна платка - взех нова, работил 3 часа и пак започнал рестартите. Тази седмица не съм им звънял. Последно техника каза - повишена консумация от лед панела. Но не можа да ми каже - от подсветката ли е или от дисплея. Лошата новина е, че дисплея бил лепен, не може да се свали и да се тества подсветката, риска от счупване бил огромен. Абе психически се настройвам за нов, но няма да е Сони повече.

Ако уцелиш някоя марка , на която техниката не се чупи , моля те сподели , за да знаем и ние кое не се чупи .....Да спрем да си купуваме Сони , ЛГ и т.н.

8.  

9. Member Аватара на coverstar
    Тук е от
    Dec 2017

Почти от 20 години,работи перфектно,никога не се е развалял...Тежи над 60 кила,на вилата е..Звукът му е уникален.

Изпратено от моят RMX3472 с помощта на Tapatalk
    espace, brotzki и soulfly48 харесват това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

Аз имам такова Сони от 2000 г , на 23 години , на село бабата може и да не го е гасила в последните няколко години....Сменил съм само 3 дистанционни - дават фира бутоните , щото старите хора натискат яко бутонител Първия ми телевизор беше Сони преди много години , после във времето си бях купил един Панасоник , който продадох при първа възможност и всички тв , които съм имал са били само Сони. Не знам къде е сервизът за тв дори. Само в кухнята имам един компромисен Филипс
    Този пост е редактиран от Slusatel; 11-09-23 в 18:00.

11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Ти си голям щастливец явно.
    Аз имах два Sony 25" 98-00 и двата им замина първо захранването, след това транзистора на вертикалното и накрая на "стария" му се изтощи прехваления High Black Trinitron CRT.
    За още два по-млади (03-04) 21" FD Trinitron на мои познати знам за изтощени кинескопи също.
    Panasonic след 2000 ставаха само върховите модели. Останалите бяха на шаси Daewoo, сглобени в Полша.

12. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

И аз имах преди милениума 25" Sony WEGA и един път му изпука транзистора на вертикалното и покрай това забелязах че има два кондензатора с обърнат поляритет. Фабрична грешка при производството. Оправих ги и си бачка. Само няма кой да го ползва.

13. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

Първия ми тв Сони беше купен от Корекома / ако на накой му говори нещо/ през 1986 година. Всички бивши сонита съм подарявал, нито един счупен, никоа не съм отварял капака да гледам вътре. Единствено дистанционните им бяха калпави в периода до 2020г, и от кинескоп , през лсд до лед , все съм сменял дистанционни. След 2020 се понаучиха , а на трошливите модели измислиха две дистанции, за по-сигурно.

14.  

15. Junior Member Аватара на asusboss
    Тук е от
    Jan 2019

Цитат Първоначално публикувано от Crazy_hatteR® Виж публикацията

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    Да, страшни сервизи се пръкнаха!
    Учат се за сметка на клиента!
    Не ти ли казаха да си намериш и резервен дисплей за проба?

Какво значи лепен дисплея?
    Има лентови кабели (плоски), които са връзката на матрицата с управлението й. С времето и от висока температура пластмасовата част на лентовите кабели старее и има наистина опасност при демонтаж да се прекъснат пътечките. А подсветката, мисля, може да се измери с уред и без демонтаж на LCD панела.
    sony tv blinks 4 times - Google Search
    Успех!
    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    https://techbullish.com/sony-tv-red-...links-4-times/
    https://techbullish.com/sony-tv-blink-codes/

Пулсирането на подсветката вероятно е причинено от окъсял светодиод, от там идва товаренето на инвертора и задействането на защитата(самоизключването)
    Видеопанела не е залепен и може да се отвори -само да внимава с пластмасовите щипки, които с течение на времето работа на телевизора се спичат от топлината и стават чупливи.

https://vi.aliexpress.com/item/10050...yAdapt=glo2vnm
    https://www.ebay.ie/sch/i.html?_nkw=sony+xf9005
    Цитат Първоначално публикувано от Slusatel Виж публикацията
    Първия ми тв Сони беше купен от Корекома / ако на накой му говори нещо/ през 1986 година. Всички бивши сонита съм подарявал, нито един счупен, никоа не съм отварял капака да гледам вътре. Единствено дистанционните им бяха калпави в периода до 2020г, и от кинескоп , през лсд до лед , все съм сменял дистанционни. След 2020 се понаучиха , а на трошливите модели измислиха две дистанции, за по-сигурно.
    Пичове,
    Още миналия понеделник телевизора замина в сервиз. Според техника е подсветка и в момента чакаме оферта и после доставка.

16. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2003

В Базара има подсветки от телевизори със счупени панели на човешки цени. Моя вече направи месец в сервиза. Техника опитвал да регулира консумацията.

17. Junior Member Аватара на asusboss
    Тук е от
    Jan 2019

Оказа се, че е матрица !
    Правела контакт и работи когато се притисне някак няква област отзад...но отпусне ли натиска спира и да работи. Техника ми са го посъветвали негови колеги да сложи някаква гума за да притиска постоянно и така да го затвори, но той не искал да прави такива ромски работи.

18. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

Общо взето в тази ситуация, съвета с притискането според мен е най добър. Другото е нов телевизор освен ако от някъде не ти изпадне матрица втора ръка на изгодна цена.
    asusboss одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. LG 55 OLED B9 - чести премигвания на картината
    От bicubic във форум LG телевизори
    Отговори: 4
    Последно: 02-08-23, 22:10
  2. Проблем със субтитрите на кирилица XF 9005
    От Belon123 във форум Sony телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 27-11-21, 10:24
  3. Отговори: 6
    Последно: 20-04-20, 13:15
  4. LG A12AF - грешка 5 сини премигвания
    От Presidenta във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 7
    Последно: 30-01-17, 19:13
  5. Отговори: 8
    Последно: 14-08-11, 20:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе