Темата на първа страница започва с това, че марката има проблеми със софтуера. Има ли подобрение от тогава или са останали на същото ниво? Как са като марка цялостно?
Не мога да коментирам за други модели, но C805 се справя доста добре като "бързодействие" в Android-a и Youtube приложението. Не го ползвам за видео стрийминг или IPTV.
Трябва някой път да му конфигурирам KODI и да му тествам добавките.
Сравнявам го със външния ми TV Box, който също не е бавен Ugoos AM8. С една идея TCL (Android TV) е по бърз.
Не съм усетил някакви сериозни бъгове във софтуера.
Относно силиконов протектор за C805, Който писа по горе в темата hristoxm. (показаното на снимката, трябва да за 6-а серия 2022/2023 - RC902V FMR1)
Все още няма кейс/протектор за за дистанционното му RC833 GUB1.
Най близкото (като размери), което намерих (и ползвам в момента):
Protective Cover Fit for Hisense TV EN2B27 EN2H27B EN2H27HS EN2H27D EN2A27 ER-31607R ER-22655HS RC3394408/01 Remote Controller
Малко "шупи" в долната част на дистанционното. Но, е по добре от нищо.
След толкова години на пазара(от 2016 в САЩ), TCL все още нямат поддръжка за клиентите. Липсва на официалните им страници.
В много форуми се оплакват от това, че никой не отговаря на телефона или ако се случи, им приказват общи приказки без конкретика - отбиват номера.
Не знам, как стоят нещата със сервизната поддръжка.
Ха-ха, C965 и P755X1 с Mediatek MT9653 (Pentonic 700)
Този пост е редактиран от brotzki; 27-04-24 в 23:27.
На вилата имам един от първите TCL на пазара и като го включа, зарежда цяла вечност. Вкъщи имам C805 и работи все едно е без операционна система-включва на момента.
Здравейте! Тези дни инсталирах 98P745 и оправдава очакванията. С Pentonic 700 е, а операционната система върви гладко. На режим кино цветовете са доста близко до оптималните. Леко му липсва яркост, но по тестове е само около 430 нита, което е очаквано при ниската му цена. Звукът е чист, липсва му обем, но е доста мощен и вграденият субуфер се справя добре при гледане на филми и слушане на музика. Предвид, че го взех от румънците за 3002лв, абсолютно си заслужава парите.
Този пост е редактиран от VDL; 30-04-24 в 17:16.
Извън темата:
От години взимам Жилет афтършейв от Емаг, обаче днес гледам има голямо разминаване. Същото име на продукта и с изписване на румънски. Явно е произведен за техните вериги. Течността е жълтеникава вместо прозрачна. На мирис също се различава. Явно заливат с ментета за ниската цена! Поне може да се върне.
Този пост е редактиран от brotzki; 29-04-24 в 21:01.
Аз от жилетките вече над 15 години не купувам нищо от никъде!
Последно бях взел някакви самобръсначки Proglide или подобно име от гръцко. На висока цена от 25€, че тъкмо бяха ги пуснали
Голям боклук! Едва по-късно разбрах, че марката е собственост на P&G и за козметика минах на Nivea Men.
Ама и тях нещо ги скапаха от около 3-4 години. Поне тези, които са For Balkans, демек за задния европейски двор.
brotzki и Gena_bs
Има си подфорум Дъра-бъра за подобни неща.
Колеги моля Ви помагайте, TCL mini LED C805
При ползване на приложението My Tuner free, за слушане на онлайн радиа. Ми извежда следното съобщение след 10 мин.
Съвети
Телевизора не е бил активен дълго време и автоматично ще премине в режим на готовност! След .. секунди
Можете да изключите тази функция в настройки.
Въпроса е ,че какво ли не направих, но не можах да изключа тази функция. Махнах всички еко функции. Направо се побърквам след 1 мин. Реално тв се изключва.... Нямаше да ме бърка ако само загасне екрана а радиото продължава да работи, но уви ....
Моля Ви кажете ми как да го оправя.
Някъде трябва да има настройка да се изключва тв след определени часове, ако не се натиска бутон на дистанционното му.
Нямам идея как са кръстили тази настройка TCL.