Колеги кой апп заместитал за юбюб ползвахте за да няма реклами?
Колеги кой апп заместитал за юбюб ползвахте за да няма реклами?
Питането ви е по-скоро за темета "Приложения за Android TV". Даже е дискутирано там.
Пробвах някои неща, но това "топла -5" за цв. температура е твърде много -2 си достатъчно. Май скоро ще обърна на английски менютата - дано там са по-добре, че българският вариант взе нещо да ме натоварва - мнооого глупости ... като се почне от "снимка" за настройки на картината, явно е ползван някой машинен преводач (не Гугълския щото той вече се справя доста добре)
C655PRO e 60hz телевизор а тук и двата са 144hz. Аз имам теория че C655PRO е C655 панел и хардуер + подсветката на C745, но отново ... тази година TCL не знам какво си мислят че правят, явно са си поставили за цел да объркат потребителя до такава степен че да не иска да погледне повече TCL телевизор !
За пример C805 = C755 = C809 = MQLED80 = QM8B и последния да затвори вратата.... един и същи телевизор тази година се продават под 5 различни модела/имена може би и повече, пълно безумие !
Иначе слагат много добър панел с 8 домейна в 50C805 - доста рядко явление за тоя размер. Жалко, че май догодина няма да има изобщо подобни или ще са 1-2 модела..., че май и тия от TCL няма да имат подобен 50"
ето какво декларираха в началото на годината
C855 = C89B = C81B (името се променя в зависимост от канала за разпространение)
и замерванията (при това варират от бройка до бройка)
https://tweakers.net/reviews/12248/t...jsvechter.html
https://www.frandroid.com/marques/20...-prete-a-jouer
https://www.digitalfernsehen.de/test...tures-1117327/
https://fwd.nl/beeld/review-tcl-65c8...ini-led-4k-tv/
https://hifi.de/test/tcl-c855-test-198163В допълнение към повече зони, TCL също обещава по-висока пикова яркост на C855, но не успяхме да определим това. На 10% прозорец, в режим Филмово изображение, измерихме 2246 нита пикова яркост, а на напълно белия екран 934 нита. Тези числа съвпадат идеално с производителността на C845. В прозореца от 25% измервателят достига до 2404 нита, TCL настройва телевизора по този начин, защото повечето съдържание е около тази област. С други думи, няма подобрение, но все пак отлично представяне.
https://www.avpasion.com/review-tcl-c855-mini-led-oled/Нека го направим накратко: не достига 3300 нита при нашите измервания - нито в стандартен , нито в динамичен режим на изображение . Тук пикът му е 2200 нита. В режим на неутрален филм обаче, той е „само“ около 2040 нита, ако направим измерванията в прозорец с 25 процента бял цвят.
https://www.lesnumeriques.com/tv-tel...5273/test.htmlЩо се отнася до пиковите нита в HDR , нашият 65-инчов TCL C855 е около 2200 нита в 10% прозорец, професионално калибриран със сонда (D65) и почти 1000 на цял екран , което са наистина добри данни, въпреки че не успяхме да мярка Нито един режим в нито един процент на прозореца не ни дава 3500 нита, рекламирани от производителя . Нещо повече, с намаляването на размера на прозореца яркостта намалява: 2000 нита при 5% и 1300 при 1% прозорец, за да се избегне цъфтеж .
https://www.avcesar.com/test/benchmark/tcl-65c89b-18Миналогодишният C845 достигна чудовищен връх от 2100 cd/m² и ако се надяваме на още по-добър резултат тази година, ще трябва да се задоволим с яркост, подобна на 2070 cd/m².
https://www.lcdtvthailand.com/review/tcl-65c855/ Ярък пик при почти 2400 нита
Нивото на пикова яркост на HDR (10% прозорец) на 65C855 установи, че динамичният режим може да достигне до 2732 нита за кратък период от време (1 - 2 секунди) и ще остане стабилен при 1519 нита диапазон на яркост за кратко време беше 2043 нита, стабилен на 1393 нита.
2000лв. за 55"!
Тия от TCL сериозно са си повярвали, явно.
По-скоро нашите търгаши си повярваха. Когато тук С845 миналото лято бяха по 3000лв в емаг и технотата, по разни европейски сайтове бяха по 900 евро и то без промоция.
Преглед на 85C765(с ''алтернативно име на модела MQLED85 според ds)
https://www.displayspecifications.com/bg/model/88013cf2
TCL MQLED85 (C765)TV тест – най-добрият GAMING телевизор според EISA
Źródło: https://hdtvpolska.com/test-telewizo...sa/?showfull=1
Максимална производителност: 1536 зони за локално затъмняване. TCL MQLED85 е оборудван с до 1536 зони за локално затъмняване, които осигуряват контрол на светлината на ниво пиксел за зашеметяващи, реалистични детайли.
Контраст във филми (повече - по-добре) средно: 119 406:1 макс.: 178 651 : 1 мин.: 12 162:1
Максимална яркост след калибриране SDR: 592 cd/m 2 , HDR: 1390 cd/m 2 (секция на екрана – L20)
Средно качество на HDR ефекта (повече – по-добро, макс. – 10 000cd/m2) 735 cd/ m2
Предимства Телевизор, създаден за геймъри - награда на EISA в категорията GAMING TV 2024-2025 Много добро възпроизвеждане на цветовете в SDR и HDR материали Множество HDR формати - два първокласни: Dolby Vision и HDR10+ Отличен контраст и черни резултати Много добра работа на плавния трафик Геймплей HDR Dolby Vision с ниско забавяне на входа Google TV система – множество приложения
Дефекти Увеличаване на яркостта в режим HDR в светло сиво Леко видим ореол/цъфтящ ефект
Присъда
наистина интересен тест и го мислим сериозно. В края на краищата, не е необичайно да се намери Mini LED телевизор в този ценови диапазон, с параметри, които само две компании, и двете от Китай, изглежда могат да предложат. Този път, когато сядаме да обобщаваме, нямаме чувството, че телевизорът в крайна сметка ни е подвел в нещо, може би освен изкуствено повишената яркост в HDR материалите, но за това по-късно. Сега, като се замислим, вече знаем къде можехме да видим също толкова интересен телевизор и интересното е, че той също беше продукт на TCL. Нямахме възможност да пишем за него, но животът му по рафтовете на магазините кипеше много динамично, защото се появи съвсем неочаквано. Говорим за TCL C809, който, ако се замислите, е подобен на тествания днес телевизор, с тази разлика, че MQLED85 е много по-завършен и усъвършенстван продукт. А сега да преминем към конкретиката. Представянето на тествания днес телевизор както в SDR, така и в HDR материали е похвално. В първите, след редакционните настройки, не показа практически никакви проблеми и можем да кажем, че те ще изглеждат практически така, както би искал производителят. Като разгледаме по-отблизо материалите с широк динамичен обхват, MQLED85 трябва да бъде малко критикуван за усилване на средните тонове, което беше доста забележимо и можеше да накара пуристите на изображения да се чувстват треперещи. Ако обаче потребителят не е такъв, не смятаме, че това е особено важно за него, още повече, че в този ценови диапазон характеристиките на изображението са наистина на прилично ниво. Говорейки за HDR съдържание, трябва да споменем алгоритъма за затъмняване, който обаче оказва значително влияние върху цялостното изживяване. Най-общо казано е доста трудно да го "намерим", тъй като работата му е на много добро ниво и единственото, което бихме искали е производителят да се фокусира предимно върху разработката на софтуер, защото това е най-големият му проблем. Това води до ефект на ореол/цъфтеж в случай на голям брой зони и на второ място до неизползваната светлинна мощност. С една дума ще споменем и средната осветеност от 735 нита. Защо говорим за това? Защото доста по-скъпият C855 "свети" средно само със 120 нита по-ярко. Коментарът ще оставим на вас. Това, в което телевизорите TCL никога не могат да бъдат обвинени, е лошата подготовка за работа с компютър. Благодарение на внедряването на HDMI 2.1 портове в пълната им гама, геймърите могат да се насладят на функции като VRR, ALLM, FreeSync, G-Sync 4K120Hz и, най-желателното, поддръжка за HDR Dolby Vision, като същевременно поддържат ниско забавяне на входа. Естествено, хората с много мощни компютри ще могат да осигурят 144Hz сигнал, благодарение на който ще използват MQLED85 пълноценно. Изначално телевизорът работи на честота от 120Hz, което в комбинация с много обширна система за изглаждане на движението прави невероятно добро впечатление, особено при спортни и като цяло бързи материали.
Źródło: https://hdtvpolska.com/test-telewizo...sa/?showfull=1
- - - - - - - - - -
''По моята логика'' съм на заплата при китайците и гледам кои драскат по цял ден глупости в темата а уж изобщо ''китайците '' не ги интересуват???
Е сега с моята логика кой по цял ден се занимава с неща които не го интересуват и си купува само SONY,SAM...(че и ''некитайския PHILIPS-хумор,сатира и забава...да му мислят американците,дето при тях такива няма,ама ние отдавна ги подминахме...а,чистачките,ах чистачките да ти ги сложат отзад-на задното стъкло де.-КАКТО СЕ ПЕЕ В ПЕСЕНТА,нищо не намеквам.Силно се надявам Вашите да са A95L.
Иначе ''по моята логика'' всде още Нямам mini led на TCL/HICENCE и пак по ''моята логика'' ми са интересни само защото това е развиваща се технология,а в OLED има 2-3 % разлика и никой тук(както и експертите в тестове на сляпо ,а не с уреди и като знаят кой кой е )няма да може да разпознае!Справка тестовете на сляпо от HIFI.de...
И пак по моята логика е пи-вероятно когато си купувам нов тв-р да бъде OLED,но това си е моя работа и не цапам темите от край до край с това какво аз ще си купя ....или още по олигофренското..''да Ви кажа сто пъти какво няма да си купя''...все едно,че някой е питал за тебе.
п.с. Даже нямаше да прочета поредната т..я одобрена от същите знаещи ,просто погледнах предната страница защото svetlio май беше писал ,че ще купува един от моделите и дали е написал нещо...Иначе да чета десетки страници с изкаляна тема от рода на ''Празни мисли на едни празни хора,които няма да си купят....еди си кво'' разбира се е пълна тъпотия,което предполагам,че е и целта на всички одобряващи такива неща-да се изцапат темите и ако човек се интересува от нещо интересно да му писне и да не чете.
Този пост е редактиран от inches9; 28-08-24 в 10:48.
Миналата година новите модели излязоха на ниски цени за около месец и след това ги вдигнаха (65" C845 излезе на цена от 1700 лв, сега е над 2000 лв, но това може да се дължи на факта че Х1 изданието на модела бе с по стар и слаб чипсет), явно тази година опитват обратното. C855 за 65" излезе малко под 4000 лв, на скоро имаше акция и цената му бе около 2800, сега е 3200 (според мен този телевизор не струва повече от 2000 лв според ревютата и отзивите).
C765 който по презумпция е по бюджетен, след месец цената му ще падне драстично, или поне се надявам, но TCL чупят "тъпомера" няколко пъти напоследък така че.. ще видим, но със сигурност новите модели на TCL не са за препоръчване.
При румънците рязко отиде 2300лв 65Ц855 и с 5 години гаранция. Предлагат на хорицата у нас гаранция с оскъпяване от търгашите.
На хартия дори е по-слаб от У8Н в зонирането, който пък е скапан допълнитено откъм оп система.
Отделно китайското не държи цена, колкото и да напъват зоните и сборуват яркости. Само с тях не става + калпав софт от Телеграм.
ТЦЛ България е толкова зле с обновяването на страницата. Още им стоят баятите модели.
Този пост е редактиран от brotzki; 28-08-24 в 12:54.
Тия хиляди зони, яркости и прочие ги забравете!
По-важното е, че TCL са с техни MVA матрици, Колко са читави никой от пишман тестерите не казва.
Освен това какъв точно е проца и коя версия не е много ясно. Пишат Pentonic 700, ама едва ли е първото издание и не се знае на каква честота са ядрата.
Последното, но не по важност, от железарията е вградената памет като тип, бързодействие и обем.
Софтът за управление на изображението (firmware) и самата интеграция на OS на китайците за момента им е слабо място. Bез значение дали е TCL, Hisense или друг производител.
Никога не съм се заглеждал по телевизорите на Hisense. Въпреки, че марката се сглобяваше преди повече от 20-25 години в България. Ако не се лъжа в Плевен. Основно не им обръщам внимание заради затворената им OS VIDAA. Въпреки, че упорито я налагат в Europa.
Така също нищо не пишат за процесори, матрици, памет и т.н.
С две думи за приблизително същата сума и диагонал бих си взел LG. Пак е затворена OS, но ми харесва като функционалност и надежност. Magic Remote пък ми е изключително удобен.
Аз лично ще изчакам да видя какво ще изкарат китайците и за какви пари до 2-3 месеца.
Като притежател на модели от двете марки имам леки наблюдения
- TCL-а ми се струва, че леко преекспонира светлите участъци, не съм нацелил и още добра настройка на яркостта за СД материали и май не особен последователни цветове (така ми се струва - сякаш на някои материали е сменена настройка без да е пипана), не много добра обработка на нискокачествени материали (не съм включвал AI опциите все още) и изненадващо за мен - много добра обработка на бързи кадри/сцени (естествено след настройка), но може и да е до настройка - не съм си играл още много с настройки. Не особено интуитивно дистанционно и тъпо разположени някои бутони + малоумно реализирано ЕПГ.Ползват и много добър панел
- Хайсенс-а от друга страна все още не мога да му нацеля "обща" настройка за бързи сцени и ако гледам футбол (примерно) трябва да сменям, че иначе има хало/дублирани "ефекти", По-добра обработка като цяло от другия китаец (май и AI-то върши добра работа при тях) и много бърза работа на цялата система. Панела е по-нисък клас и от там съответните недостатъци (доста по-малък ъгъл), но като цяло много добра картина с бърза настройка (като изключим споменатите проблеми с настройката на бързи кадри). Много удобно дистанционно - ползвам без чудене/търсене на тъмно ...
За това се сещам "на първо четене"