Този пост е редактиран от brotzki; 14-10-25 в 01:02.
абе квото такова за 800 и няколко лв го поръчах ако не ме кефи ще се връща
Има ли разлика в моделите на TCL 32S 5K и 32 S 51K. Предварително благодаря за отговорите. Единият S5K е в Зора а S51 е в Технополис. В неделя купих модела от Зора S5K сега трябва да купя още един та питам дали има някаква съществена разлика между тях.
Този пост е редактиран от bobi700402; 21-10-25 в 12:45.
Два дни с TCL 85 C7K.
След отваряне съвсем малко настройки-изключих екорежима,и настроих яркост ниво на черно ,подобрителите по усмотрение.
Идеална картина.
Контраст близък до OLED -така се възприема,иначе до безкрайност аритметиката може друго да казва.
Идеална яркост,рязка картина,цветовете не съм ги пипал,мисля няма нужда и бялото също е на ниво.
Спорта(гледах го на андроид бокса на А1-тук по-доброто е на приемника който позволява кабелното включване,но нямам на този адрес) също е много добре.Никакви неясноти и проблеми.
Филмите дори изглеждат с една идея по добре от OLED,скоро имаше сравнение с LG C5 ,аз сравнявам с предния модел но все пак.
Звука е точен,много добре се чуват диалозите и подробности.Липсва истински бас ,но за тази цел не разчитам на телевизорите.
От няколко седмици съм с представител от нискобюджетната QLED серия P7K и също съм много доволен от картината.
Много ми е интересно сравнението с OLED-a, което правиш. Надявам се наистина китайците да са докарали картината близо до това.
Аз вчера поръчах пак 85-ца, но предишния модел C765, нещо рязко ме изкуши минилед с такъв диагонал на 1950лв. Но понеже последните 6 години съм на OLED и съм наясно, че това далеч не е високия клас на китайците, наистина не знам какво да очаквам. Обаче думите ти ми дават някаква надежда за оптимизъм. Ще видим.
Дори е по-добър от олед в светла стая, когато светлината е странично и не е махнато защитното на екрана. Прави егати черното и стъкло ефект. Махнеш ли го - матира при същата светлина. На тъмно е минал далеч покрай олед. Сивее и бута шум в тъмните сцени.
При зададена висока яркост, яснотата започва да се губи и замазва.
С 85" за 2К няма как да таковате гявола във въздуха. Неслучайно качествените 55" дисплеи на LG, Samsung и Philips са по 2,7-3К и от 3 нагоре за Sony и Panasonic. Представям си как ще изглежда SD канал от родните оператори на 85", било то и марков![]()
Ами ще го видя като пристигне, не очаквам чудеса разбира се, но ако правилно се ориентирам, че това му е американския аналог, не звучи толкова зле:
https://www.rtings.com/tv/reviews/tcl/qm7-qm751g-qled
Иначе понякога изкачат добри предложения за цената си, ще видя дали това е такова. Преди няколко месеца примерно бях загледал SAMSUNG OLED 83S90D за 3300лв, нещо чистеха наличности. Но реших, да не скачам, а първо да го обсъдя с жената, че организацията на пространството се променя, на следващия ден обаче цената вече беше 3700лв, което пак е доста изгодно за 83 инчов олед, ама като вече съм видял по-ниска цена се отказах.
Цената на Samsung-a е била добра. Аз щях да го взема и на 3,7. Покрай миналия черен петък 77" топ олед на Panasonic беше на подобна цена и още съжалявам, че не взех една бройка.
Вече като го няма на тази цена и мен ме е яд, че не го взех за 3.7к. Ама все ме глождеше, ако пак го върнат на 3.3к... Ама то просто се изчерпа.
Ще видим сега какво ще стане на черния петък, но подозирам, че може да има наистина изгодни оферти на по-големи диагонали, поради засилващия се интерес към тях и заради осезаемо по-ниския долар спрямо последните няколко години.