-
Re:Toshiba LCD /Faq , обсъждане , мнения
Привет! Вече 2-ри ден ползвам TOSHIBA 42XV635D и имам следния въпрос: Как мога да проверя от менюто колко отработено време има телевизора? Чул съм, че има някакъв трик за проверка на времето и ще съм благодарен, ако някой ми каже това? Благодаря предварително! П.П. А що се касае до мнението ми за апарата- то е само положително.Особено на SD и HD сигнал картината и звука са впечатляващи. Дори на аналогова ТВ излъчва мн. добра визия и звук.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от ta4ko
Привет! Вече 2-ри ден ползвам TOSHIBA 42XV635D и имам следния въпрос: Как мога да проверя от менюто колко отработено време има телевизора? Чул съм, че има някакъв трик за проверка на времето и ще съм благодарен, ако някой ми каже това? Благодаря предварително! П.П. А що се касае до мнението ми за апарата- то е само положително.Особено на SD и HD сигнал картината и звука са впечатляващи. Дори на аналогова ТВ излъчва мн. добра визия и звук.
Просто трябва да прочетеш в началото на темата.
http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg366693
-
Цитат:
Привет! Вече 2-ри ден ползвам TOSHIBA 42XV635D и имам следния въпрос: Как мога да проверя от менюто колко отработено време има телевизора? Чул съм, че има някакъв трик за проверка на времето и ще съм благодарен, ако някой ми каже това? Благодаря предварително!
Само виж наработката и не прави излишни движения , да не прецакаш нещо .
-
именно, само наработката искам да видя без да бърникам по сервизното меню.Няма какво да го чопля- ТВ-то си е супер и аз не искам да променям нищо по него.Но ме човърка любопитството колко ли часа е навъртял.Само това
-
от дистанционното не мога да направя проверка по начина, описан в началото на темата за Тошиба...Някакъв друг вариант дали има?
-
Цитат:
от дистанционното не мога да направя проверка по начина, описан в началото на темата за Тошиба...Някакъв друг вариант дали има?
Не от дистанционното натискаш бутона MENU, а от панела! :)
-
Здравейте. От любопитство влезнах в сервизното меню на моя 32AV635 и странно в двете менюта: Production и Version Main дава информация - TV Model AV625D. Някаква идея за разминаването?
-
Вчера ръчках една Toshiba XV635D и там в сервизното срещу Model Type се представяше за 625D. И аз се зачудих, та по тоя повод да питам тук притежателите на тоя модел как е при тях?
-
Първоначално миналата година за някои страни модела го обявявяха 625 ,после се появи у нас като 635 има го и като 645 за някои държави, външно и по данни няма разлика ,освен нещо във фърмуера да е разликата.
-
Да, ще е интересно и други притежатели да погледнат в сервизното меню.
-
Ето подробни спецификации на новата Toshiba 40XV733G -1349лв. в ТМ http://www.toshiba.de/consumer/index...710&Itemid=259
-
Хайде и аз в отбора на притежателите на 42XV635D. Вчера си поиграх с последната бройка в ТМ Цум и след като не намерих забележка помолих да го запазят до днес. Днес вече въоръжен с лаптоп и прилично количество трейлъри и т.н. клипове пак го потествах в магазинните условия.В крайна сметка Тв-то беше на 0 часа работа но все пак имаше едно пикселче но в зелено, което не ме притесни особено пък и ми смъкна 5% от цената :)
Какво да кажа повече освен че е огромен :ole при мен прехода е от 32 на 42. И мача преди малко :bravo кефф голям с новото ТВ.
-
avelion, Честито ! Виж имаше някъде начини за раздвижване на блокирали пиксели. Цитат:
Първоначално публикувано от ivanov69
Да, ще е интересно и други притежатели да погледнат в сервизното меню.
И при мен е 625 , явно това си е основния модел, а 635,645,655 са добавки за различните региони и страни.
PS.Проверено, новата Toshiba 40XV733G е с матрица на Samsung (буква К на стикера).
-
Колеги, взех си DVI>HDMI кабел за 8лв и макс 60 хз ми дава за 1080р, искам да Ви попитам, дали със по-качествен кабел ще може да пусна 100хз от видеокартата, както е упоменато във manual-a - "Category 2 cable required"?
-
Е тва не го очаквах от новата Toshiba XV635D. Може ли HDMI входа да се инициализира дори и при спрян и изключен от мрежата телевизор. За какво става въпрос:
устройство 1 монитор на 1920*1080 връзка с компа HDMI-HDMI с преходник DVI към видеото заради звука
устройство 2 въпросния ТВ 1920*1080 връзка с компа HDMI-HDMI
устройство 3 видео ATI 4890
Постановка:
при правилно нагласен контрол център, а именно операционната да подава картина само на активния монитор, понеже ТВ-то е постоянно детектнато, не мога да имам картина само на едно от двете места. Демек ако искам да гледам филм на ТВ монитора няма да заспи поради липса на сигнал, ами ще предава същото!
Постановка преди закупуването на този ТВ:
старата ми Toshiba 1366*768 с HDMI при същия хардуер и същите настройки, като превключа на вход HDMI и опреционната подава сигнал и гаси монитора!
За мен това е страшно удобство.Решаваш да гледаш филм, ставаш от компа сядаш пред ТВ с едно натискане на ДУ минаваш в режим ПС и си готов. Да не говорим, че звука върви с HDMI където е картината там и звука, а сега е доста по сложно и с него.
Значи пак повтарям, че операционната система детеква ТВ дори и той да е изключен от мрежата следователно подава постоянно сигнал към него!
Надявам се обясних правилно за какво става въпрос.Някой някакви идей относно този досаден проблем, поне за мен в частност.
Едит: Всъщност несправедливо обвиних Toshiba. След вчерашните тестове проведени с монитор Philips 230C и LG 2261v и двата с HDMI входове, се оказва, че въпросните също се инициализират пред операционната с-ма, дори изключени от мрежата.По пътя на логиката означава че по новите версий на HDMI стандарта въвеждат тази екстра.Но, как се казва тя и от коя версия насам я има още не мога да определя.Тестовете са проведени под Windows 7 и Mac OS X и резултатите са еднакви.Единственото за което се сещам е да се опитам да "осакатя" ТВ с по стар стандарт кабел.
То май поста ми вече е за тук- http://forum.setcom.bg/index.php/topic,35398.940.html