Мерси,
а за часовете работа на телевизора идеи имате ли?
И трябва ли ми антена за да гледам ефирни телевизии?
Преглед за печат
Мерси,
а за часовете работа на телевизора идеи имате ли?
И трябва ли ми антена за да гледам ефирни телевизии?
Моля помогнете ми.
Закупих Toshiba LED LS377G с Wireless Wi-fi. След голям зор го свързах с рутера и намерих програмата Wild Media Server. Избирам няколко филма там и когато вляза в телевизора в media player - всички филми са с продължителност 0:00:00 и не мога да пусна нито 1 филм. Откъде се получава този проблем? Някой може ли да ми каже къде да намеря ръководство за рабтоа с Wild media player или някой друг player за връзка с телевизора?
Честито :Drinks:
Използвай програмата homemediaserver
http://www.homemediaserver.ru/
http://www.homemediaserver.ru/forum/
Здравей,Цитат:
Първоначално публикувано от horrorman1986
не съм запознат с програмата, но мисля, че това ще ти помогне - http://www.wildmediaserver.com/forum/viewforum.php?f=15
Успех!
Здравейте отново и благодаря за помощта! Всичко е наред вече с Wireless-a на Toshiba-ta.
Вчера подкарах филмите най-после. Пробвах и с двете програми - английската и руската версия. Даже и субтитрите им пуснах
Имам сега друг проблем - филмите започват да засичат след 1-2 минути и секат адски много. Имате ли ядея от какво се получава и как мога да го оправя?
Здрасти,
буферира ли ти на телевизора? Какъв филм гледаш 1080р,1080i,720р...? Виж какъв трансфер ти прави на рутер-а от bandwidth ! Спри си торент програми, спри си QoS от рутер-а и всичко което не ти трябва и накрая си вземи HDMI или LAN :)
Tрансфера е следния:
1.25 Mbit/s – VCD quality
5 Mbit/s – DVD quality
15 Mbit/s – HDTV quality
36 Mbit/s – HD DVD quality (approx 4MByte/s)
54 Mbit/s – Blu-ray Disc quality (approx 6MByte/s)
нормално wireless-a прави към 2Мб/с което си е твърде малко. Wifi то си е скопена, но полезна технология. Бог да пази комшиите и те редовно да си плащат интернета и да не си сменят паролите често, че ме бавят :)
Успех!
Благодаря за отговора.
Как да проверя какъв трансфер ми прави и как да спра QoS? Странното е, че филма ХИЧ не е с добро качество, а пък сечеше :(
Здрасти,
и двете опции са в настройките на рутер-а: bandwidth е за трансфера, а QoS-a си е отделна настройка. Виж дали нямаш загуба на пакети - Start-Run-cmd-ping 192.168.1.1 -n 100 (ако не си променял default gateway на рутер-а,ако си пингваш него)
Успех!
Яко не знаехм че ТВ има start > run > cmd :) . Възможно е да има смущения поради наличие на други wi-fi мрежи наоколо, аз имах много бавни пингове от лаптопа към рутера при положение,че са на 3 метра пряка видимост. Смених канала в настройките на рутера и се оправи.Цитат:
Първоначално публикувано от besny
А между другото ТВ на какво разтояние е от рутера и има ли прегради?
Здрасти,Цитат:
Първоначално публикувано от biro
определено си прав, че съм написал глупост, т.к не се сетих, че си е взел рутер и интернет само заради ТВ то. За да оправим положението пингни от рутер-а IP то на телевизора с по-голям брой пакети с по-малък размер. Честотата на ефира също е от голямо значение и е редно да се провери и премине на друг. Ако имаш проблем драсни на skype.
Успех!
Рутера е на 3 метра от ТВ-то, за съжаление наистине на разбирам толкова, че да направя тази проверка за PING :(
Щях да препоръчам същото. По подразбиране БТК оставят рутерите на 3 канал. Препоръчителен за бетонови конструкции е 11 канал. Аз определено си подобрих обхвата откакто минах на него.Цитат:
...Смених канала в настройките на рутера и се оправи...
besny, радвам се, че не си ми съсед :2guns:
Май малко встрани от темата, но във връзка с горното - wifi на телевизорите поддържа ли n стандарт, т.е. с рутер n стандарт решава ли се проблема с "накъсването" заради недостатъчно добра връзка за да поеме битрейта?Цитат:
Първоначално публикувано от besny
Здрасти,Цитат:
Първоначално публикувано от acc
колкото повече толкова повече казал мечо пух. Предполагам, че няма да има проблем, но засега не съм виждал "N" dongle,но вероятно вече има а и не съм фен на Wifi за ТВ то.
Успех!
И все пак, някой да знае как се влиза в сервизното меню и по-точно къде пише колко време е работил телевизора - xv733?