Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал e вашият LCD телевизор Toshiba ?

Гласували
296. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 26'' и по-малко

17 5.74%
  • 32''

95 32.09%
  • 37''

23 7.77%
  • 40''

105 35.47%
  • 42''

36 12.16%
  • 46''

17 5.74%
  • 47''

1 0.34%
  • 52''

0 0%
  • 55''; и повече

2 0.68%
Страница 84 от 91 ПърваПърва ... 34748283848586 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,246 до 1,260 от общо 1358

Toshiba LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на Daxy
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна - Траката

Re:Toshiba LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Цитат Първоначално публикувано от nkd
    Ако CRT-тo е 40" и то ще маже . Проблема основно е в подавания сигнал , съвременните телевизори даже доста подобряват чрез процесорите си картината , има такива, които го правят по добре , други не толкова. Всъщност при качествен цифров SD сигнал няма драма , но това у нас почти го няма или поне не на всички програми.
    Въобще не съм съгласен за размерите и маженено. Не съм имал възможност да гледам от 40 инча црт. Страшно малко бройки бяха навремето само за супер мутрите. Кой ти даваше 10 000 лв. за 100 кг. чудовище преди 10-12 г.?

Гледах и 37 инчовите Тошиба фулл х д. И те мажат на сд канали. Не мажат само тези на които тарикатски - подлъгващо са пуснали хд канал!!!

Не мога да си представя да си взема 37 или 40 инча и да бягам в ъгъла на стаята на поне 4 метра че да не виждам мазалото.

Доволен съм от Булсатком вече 5.5 г. и ще продължа да бъде към тях.
    Гледам основно Дискавъри Сайънс и Неш.Дж. Уайлд....не мажат на црт при гледане от 150-160 до 170 см. макс.
    - искам да взема 37 или 40 инча Тошиба или Сони - което ще е със същото качество на картината като црт то ми.

Добре - предложи модел!
    Разбрах от теб да търся 100 хц да е ако е ЛСД телевизора. Ако ми хареса някоя плазма на Панасоник гледам от тях има 400 и 600 хц. - коя няма да маже от 160-170 см? Питам за плазмите Панасоник само за 42 инча.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Колега Daxy,няма такъв 40-42 инча телевизор който да не маже на Сд сигнал от 1,50 м .От такова разстояние се виждат дефектите и на Hd сигнал та какво остава за Сд.Аз гледам булсатком сд на Toshiba 40 sl 733 .От 2,8 м качеството е поносимо за гледане ,но от 1-1,5 м като пусна mkv 1080p през hdmi пак му виждам дефектите,не знам на монитора на лаптопа 15 инча изглежда перфектно ама като се разпъне на 40 и става пак зле,а какво говорим за булсаткома.Има някои канали които са добре но има и някои много зле. .

4. Тук е от
    Mar 2011

Здравейте! От няколко дни притежаваме телевизор Toshiba 40 sl 733 . Прави ми впечатление, че при включване на някои тв канала /22 от общо 123/, се чува силно пукане. Това дефект ли е? И когато е включен на черен екран, се личи, че в горния ляв ъгъл осветеността/ бяло петно/ е по-голяма. Моля за вашето мнение!

5. Member
    Тук е от
    Mar 2011

И аз съм с 40 Sl 733 и подсветката е много неравномерна.Вечер като няма сигнал и екрана е целия на петна а когато се гледа предаване не на целия екран а да има черни ленти отгоре и отдолу се виждат петна и в четирите ъгъла на екрана.Това май си е от Edge led технологията.

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Daxy
    Не ми трябват екстри - гевезалъци. Търся евтин 40 инчов телевизор за 800-900 лв. с НЕмажеща картина при гледане от 150-160 см. на телевизионни канали сд.
    Ще се гледа Булсатком с техния зхд 100 за сд и хд канали.
    PANASONIC TX-P37X20E
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NIC-TX-P37X20E

Това е много много много разочароващо за нивото на развитие на телевизорите! Излиза че моят 29 инча ЦРТ - който не маже и от 20 см. на сд канали с технология от преди 25 години е много по-добър от ЛСД 2010г. който маже от 150 см. Много много много разочароващо.
    Кинескопният телевизор е в пъти по-бърз като реакция на дисплея, спрямо плазмените и LCD телевизори. Допреди 2 години се разработваха два типа технологии за плоскопанелни телевизори. FED и SED - които се изравняваха като време за реакция със CRT телевизорите. Поради това ,че технологичното им разработване изискваше големи капиталовложения ,а и цените на търговските модели щяха да струват 2 до 3 пъти по-скъпо от LCD телевизорите - компаниите се отказаха от тези технологии.

Цитат Първоначално публикувано от nkd
    Ако CRT-тo е 40" и то ще маже .
    Не си прав...

7. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Много често за "мазането" са си виновни кабелните -сигнала ,който подават е тотално осран.
    Някой не знае ли опция в сервизното меню на XV733 ,която повишава чувствителността на тунера и такава ,с която да се премахне /или намали времето за показване / на надписа "слаб сигнал"?

8.  

9. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1
    Много често за "мазането" са си виновни кабелните -сигнала ,който подават е тотално осран.
    Точно това имам предвид като казах ,че и 40" CRT ще маже скапания сигнал от кабеларката , който си идва замазан и колкото е по голям екрана толкова повече личи. Всъщност мазане се вижда и при плазмите точно поради тази причина , въпреки че тази технология не страда от проблемите на LCD.

10. pci
    pci е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    May 2008

Не ми трябват екстри - гевезалъци. Търся евтин 40 инчов телевизор за 800-900 лв. с НЕмажеща картина при гледане от 150-160 см. на телевизионни канали сд.
    Ще се гледа Булсатком с техния зхд 100 за сд и хд канали.
    Телевизора е перфектен за парите си........притежавам го от няколко дни и съм много приятно изненадан.......много добро черно и ъгъл на гледане........шампионска лига.......никакво мазане не видях.....гледах си ги мачовете перфектно.......който търси бюджетен телевизор.......въобще да не се двоуми........

11. Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1
    Някой не знае ли опция в сервизното меню на XV733 ,която повишава чувствителността на тунера и такава ,с която да се премахне /или намали времето за показване / на надписа "слаб сигнал"?
    И аз исках да питам за премахването на надписа "слаб сигнал" при 37XV743 - голяма тъпотия е, като че ли като си стои постоянно на нивото на субтитрите и ще се промени нещо.
    А най-странното е, че същия този сигнал го посрещам на аналогов телевизор със СТБ Topfield и там сигналът на същите канали е с добро ниво.

12. Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от danibor
    Здравейте! От няколко дни притежаваме телевизор Toshiba 40 sl 733 . Прави ми впечатление, че при включване на някои тв канала /22 от общо 123/, се чува силно пукане. Това дефект ли е? И когато е включен на черен екран, се личи, че в горния ляв ъгъл осветеността/ бяло петно/ е по-голяма. Моля за вашето мнение!
    И при мен го има това пукане от време на време на този модел. Някой може ли да даде повече инфо за този проблем?

13. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от maikl
    И аз исках да питам за премахването на надписа "слаб сигнал" при 37XV743 - голяма тъпотия е, като че ли като си стои постоянно на нивото на субтитрите и ще се промени нещо.
    А най-странното е, че същия този сигнал го посрещам на аналогов телевизор със СТБ Topfield и там сигналът на същите канали е с добро ниво.
    Надписа "слаб сигнал" се маха като натиснеш "ОК" ,но си е досадно .

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Помагайте пак за съвет моля.Смятам да си сменя твто което е Toshiba 40 Sl 733 g,за Samsung UE 40-C6000 .Най вече заради вградения му плеър.Имам и компютър и лаптоп но ми се иска и тв то да има плеър.Въпроса ми е мога ли да разчитам че ще чете повечето Hd филми и също така четох че C 650 може да плейва и блу рей това отнася ли се и за плеъра на C 6000 ,изобщо плеърите им еднакви ли са и може ли да прочетат и истински блурей от 40-50 гб който не е 1 файл ами си е в цяла папка филма с няколко директории.И ще мога ли да гледам 1080 p филми през dlna.Мислих за C 650 но жената иска да е лед и да е тънък и затова минах на варианта за C 6000.Другото нещо е че в момента гледам предимно сд сигнал на булсатком,тошибата се справя добре като се има предвид че и сигнала е гаден ,възможно ли е самсунга да е по зле.Resolution + функцията не я използвам понеже изостря образа но вкарва рзни артефакти и изображенията се размазват и има шум.Матрицата на тошибата според означението е S-Pva на Samsung но гледано отстрани черното става синьо и при липса на сигнал цялата матрица стои на едни като сини ленти гледани странично или отгоре и има неравномерна подсветка като в четирите ъгъла е наи ясно изразено.Общо взето въпроса ми е има ли възможност Samsunga да е по лошия избор и да получа по лоша картина и пак да има неравномерна подсветка.Цената е със 130 лв отгоре,това не ме притеснява а да не стане така че да е по зле от тошибата.

16. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

^Rokera^,Resolution+ има за цел да добави пиксели на SD сигнала и така да го доближи до HD , но става въпрос за сигнал с нормално качество , а не някакъв смачкан, силно комресиран като на Булсатком.Освен това техните абонати са лишени от възможността да ползват вградените тунери и това допълнително скапва сигнала( сет топ бокс ,кабели ,преобразуване на сигнала) . Тази функция си работи перфектно с добри сигнали , но не прави от нищо нещо. Все пак сложи я на 2 , пробвай и на режим Auto View , който за телевизия е сполучлив. С6000 ще ти синее по същия начин , заради еднаквия тип матрици , също страда от неравномерност на подсветката . Преди да правиш замяна ги сравни директно на еднакъв SD сигнал.

17. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

LED та LED -това рекламата е голяма работа-какво толкова се хвърляте на тези лед модели ,според мен по-правилния избор в момента е С750 /или С650/.Като седнеш да гледаш ТВ не си отстрани ,да го гледаш колко е тънък , а фронтално и там вече се вижда главния недостатък на edgeLED -неравномерната подсветката ,която в стандартните модели е доста по-незабележима.

18. Member
    Тук е от
    Aug 2009

svetlio1 спри да пишеш глупости точно обратно е !

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 84 от 91 ПърваПърва ... 34748283848586 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1477
    Последно: 11-09-13, 19:47
  2. Toshiba LCD TV / Faq - обсъждане и мнения - част 2
    От hristoslav2 във форум Toshiba телевизори
    Отговори: 1458
    Последно: 14-03-12, 19:58
  3. Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1760
    Последно: 26-12-10, 16:39
  4. Panasonic PDP / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 2606
    Последно: 07-12-10, 15:29
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе