Напратив, много е прав човека. Заставам зад твърдението му.
Напратив, много е прав човека. Заставам зад твърдението му.
Здравейте Бихте ли ми казали какъв е този 3D филтер в менюто на телевизорът ми той е активен става въпрос за 40rv733gПървоначално публикувано от svetlio1
Един въпрос: С 40XV733G съм, цифровата ми е blizoo. Приемникът е един малък черен и врзъката с тв-то е посредством SCART. Приемникът има и HDMI изход. Ако направя връзката с HDMI ще има ли подобрение в картината, че леко има смущения и черти, но дали е от сигнала на оператора или от кабела не знам???
ОТ Скарт буксата е но щом казваш че приемника ти има HDMI ИСХОД вържи го там ще е има значение с сигорност кабелат ти е по добър от колкото скард буксата.
Ето някои нови модели 2011 на Тошиба
http://www.whathifi.com/blog/toshiba...el-lcd-led-tvs
Прави впечатление ,че подсветката вече е само LED и връщането към 42" като размер на матриците (вероятно отново LG) .
Стара информация от 15 февруариПървоначално публикувано от nkd
http://eu.press.toshiba.eu/en/lists/...Jlc3MtLVRWPW9u
https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg366689
Моля, кажете това дефект ли е? Дори и при изключване се чува силно пукане. Особено, когато е нагласен да се изключи / sleep/, човек се буди от този силен звук.Здравейте! От няколко дни притежаваме телевизор Toshiba 40 sl 733 . Прави ми впечатление, че при включване на някои тв канала /22 от общо 123/, се чува силно пукане. Това дефект ли е? И когато е включен на черен екран, се личи, че в горния ляв ъгъл осветеността/ бяло петно/ е по-голяма. Моля за вашето мнение!
И при мен го има това пукане от време на време на този модел. Някой може ли да даде повече инфо за този проблем?
Щом пукането е само на отделни програми- следва че проблема не е в телевизора/вероятно в сигнала на кабелният оператор/. Виж дали има нова версия на фирмуера и ъпдейтвай.Първоначално публикувано от danibor
За неравномерната подсветка вече сме говорили. Това е специфичен проблем на LCD телевизорите и е желателно да се провери още първата вечер след покупката. Може да го замениш за друга бройка-ако не са минали 7 дни от покупката.
Здравейте. Имам следния въпрос. С 40XV733G съм. При 16:9 на цял екран 1280х720 и 1920х1080, забелязвам, че горнагта част на екрана не е напълно запълнена и има една черна лента по хоризонтала по цялата дължина някъде около 3,4mm. На какво се дължи?А в долната част всичко си е точно-няма черна лента.Първоначалнно си мислех, че може да е от настройка на видеокартата, но не е. На native си е. Това важи и за телевизия. Пак така с лентата, като гледам 16/9 и разпъна на wide. От разстояние не се забелязва. Трябва да се вгледам. Може би съм прекалено педантичен, но все пак исках да попитам,за да знам какъв е казуса, да не е дефект на тв-то. Мерси предварително. Ако нещо не съм обяснил правилно, питайте.
влезни в менюто и намери има настройка за изместване на картината в четири посоки/ползва се обикновено ако субдитрите са много надолу / или ако не я намериш дай резет
Това за изместване в 4=те посоки не го виждам къде е. На picture в менюто - 1-то подменю това са само настройки за цвят, яркост и т,н.
пс. Дадох reset, както предположих, промени се само насторйките за образа - яркост и т,н. Няма резултат.
В менюто "Предпочитания" /иконката с плъзгачите/ отиваш на "Настройки дисплей" и там е наместването.Сложи си и последния фирм /10.1.59.5 /
Да, svetlio, picture position, видях го , но не мога да го избера, не ми дава. Този фърм, как се слага, да не повредя нещо. Може би именно, заради него не мога да влезна в тази опция. Затъмнено е, не може да се избира.
п.с. Превклчючих на hdmi2 входа, където е телевизията и там ми отваря менюто picture position. Но по вертикала нагоре не ми дава да движа, само настрани....Също не ми дава да направя и ресет.
То и при мен е неактивно ,най-вероятно е само когато подаваш компютърен сигнал през HDMI или VGA входовете.Ти тая лента и на телевизионен сигнал ли я имаш? Изтегли си последната версия на фирма ,разархивираш ,слагаш я на флашка /FAT32/ и като я сложиш в ТВ той ще я засече /ако не -отиваш на "настройки" -"ъпгрейд на софтуера" .
Да и на тв сигнал. Сега, не е нещо страшно, мога и така да карам, ама все пак...защо да имам 3,4mm в горната част на екрана незапълнена?!Може и така да си е самото тв, знам ли!? На тв сигнал(приемникът е вързан с hdmi към тв-то) vertical position ми е блокирано. Активно е само horizontal.