Опитай от тук: http://www.toshiba-om.net/ или прерови темите(и по-старите).Цитат:
Първоначално публикувано от nedkovt
Преглед за печат
Опитай от тук: http://www.toshiba-om.net/ или прерови темите(и по-старите).Цитат:
Първоначално публикувано от nedkovt
И аз се сдобих с 40 TL933G, johny01, и при мен няма БГ ръководство, та сега гледам дистанционното и се чудя колко много неща може да прави, а аз да не знам как :)
Та някъде може ли да се намери нещо на БГ език?
Другият въпрос, който имам е за матрицата, как и къде пише( се разбира) каква е? Какви са вариантите?
Вързах тв-то към лаптоп през VGA кабел (понеже нямам HDMI) на лаптопа и се сблъсках със следния проблем. На лаптопа ми дава макс резолюция 1280х1240, която мога да пусна на тв-то при clone mode. Видеото на лаптопа е вградено. Има ли вариант да се разпъне картината на тв-то и какъв е той. Простичко обяснено без ИТ съкращения :)
Аз потвърждавам, че китайските очила, които си поръчах от тук
http://www.ebay.com/itm/270957618596...ht_9558wt_1140
работят много добре с TL838. Няма как да знам дали оригиналните ще дават по-добро 3D изображение, но според мен няма да има някаква фрапираща разлика (aко изобщо има такава), предвид, че съм гледал 3D филм на телевизор самсунг от флагманската им серия и 3D филмът си имаше същата дълбочина на изображението, фокусировката от близост към дълбочина на картината изглеждаше по същия начин и т.н. Така че, ако не ви се дават 200 лв за оригинални очила, тези са почти наполовина по-евтини.
1. Къде ти беше акълът като го купуваше ? По закон, всяка стока трябва да има упътване на български. Върни се в магазина и направо при управителя да си искаш ръководството на български ! В случай, че не ти предостави такова, имаш право да върнеш телевизора и да си поискаш парите обратно без повече обяснения. После сезирай комисията за защита на потребителя.Цитат:
Първоначално публикувано от FreeSoul
2. Пише си го във FAQ в началото на темата.
можеш да разпънеш екрана на тв-то като избереш тип картина от настройките на тв-то 'филм'(изборени са 16:9 , супер жив , филм и т.н.) - така поне е на старите тошиби - xl733
Цитат:
Oт тук............http://www.toshiba-om.net/..........можеш да си изтеглиш ръководство на руски.......или някой друг език........все с някой ще се оправиш.........Цитат:
hristoslav2, тия на TL-a са дали книга по-дебела от четирилогията на Дюма. Кой да предположи, че няма БГ (да не говорим,че отдавна не съм срещал нещо без превод,заради закона-да). Както и да е. Това упътване е тъпо и бедно на инфо - не ви и трябва.
Душица, не ги светвам много РС-тата, ама как от кесия с 10 лв да извадиш 20, да не си депутат/министър? Каквото подава РСто-това. Земи си за 10лв 8GB флашка и си гледкай директно на ТВто. Отзад на стикерчето Душице, има едно"К". Христослав2 описва в началните страници матриците(К-Самсунг). Сетих се, че може да пипаш настройките на 2ри монитор като влезеш във видеокартата - резолюция, херци, положение и тн, ако го позволява картата.
Щом работят с TL838 би ли трябвало да работят и с TL933?Цитат:
Аз потвърждавам, че китайските очила, които си поръчах от тук
http://www.ebay.com/itm/270957618596...ht_9558wt_1140
работят много добре с TL838. Няма как да знам дали оригиналните ще дават по-добро 3D изображение, но според мен няма да има някаква фрапираща разлика (aко изобщо има такава), предвид, че съм гледал 3D филм на телевизор самсунг от флагманската им серия и 3D филмът си имаше същата дълбочина на изображението, фокусировката от близост към дълбочина на картината изглеждаше по същия начин и т.н. Така че, ако не ви се дават 200 лв за оригинални очила, тези са почти наполовина по-евтини.
Като купувах TL933 ми дадоха да гледам с очилата FPT-AG01G и ставаха(а те не са ли за TL833)
Явно са едни и същи.Тези предлагат 8цата с 2Г очила http://www.plesio.bg/televizori-c-69...-p-290982.html .Пък и що да са 200 лв,аз ги гледам из нета на 99 лв/бр.Колко лв е бройката на китайските?
А сега да се посмеете.Гледам на TLа отзад "audio L R"-я да опъна едни колонки.Ровя из шкафа и взимам един чинч.Рязвам му кабела,връзвам за кабела на колонката и си викам:"Ей ся,кат се полея с бира,направих 5D.".Да,ама не-тва било вход.Гледам пак-"дигитал аудио оутпут",ама оптикал,тва не е за нас от село.И кво правим сега?Къде да вържа колонките,на изхода за слушалки ли?На изхода за слушалки не стана-чува се тихо.
Нямаш ли отделно усилване за слушалките ?
От бързото меню се регулира звука на слушалките на 40TL933.
И между другото 3D очилата AG02G в ТМ са 79 лв. вече :)
На мах да усилиш-слабо.Може да се миксира с тези на ТВто,ама умряла работа.Нямат ли собствен усилвател колонките-забрави.Ако някой ме светне как да изкарам звук- :Drinks: .Имам две 3лентови,4 Ом,май са 15 вт от системка,която никой не ползва,иначе 70-100 лв за компютърни колонки със суб и собствен усилвател.Звукът на тия ТВта със сктити отзад малки колонки не струва.Имам стар Грундик 29"-прави дискотека,баса бута чашите от витрината.
Няма как да стане без обем и по-големи говорители - въпреки това има и "тънки" тв със сравнително добър звук. Добър вариант е система за дом. кино с оптичен вход - има евтини на старо .
Аз понеже имам по стара система за дом. кино и пробвах да изкарам звук от скарт-а на тл933 към чинчове на системата и излезе звук ама само тв сигнала.като пусна цифровия приемник през hdmi или компа се чува на дом. кино звука от тв сигнала а не звука от цифровия приемник или компа за което нямам обяснение :embarrassed:
hristoslav2 - Акълът ми беше как мога да дам толкова лев за такова нещо :) Хич не гледах дали има упътване на БГ. Сега ще си го чета на английски ама защо пак по български да е всичко, нали европейска работа уж?
За т.2 ще погледна на 1-ва страница. Благодаря.
johny01 - За кесията си прав май няма как, ама българина е изобретателен все ще намери начин :) Исках да направя лаптопа стационар, а тв-то - монитор :)
И аз бях чел някъде за това "К", намерих, видях, прочвтох, похвалих форумчето :)
Утре мисля да викам да слагат CA модул, за да има върна грозния приемник и да изчистя малко кабеляк, че пощурявам като видя спагети от кабели, а и ще имам едно дистанционно по-малко, което лично на мен си е голямо удобство