Здравейте, колеги,
От няколко години насам телевизорът ни сработваше с cam модул предоставен ни от Близу - SMiT ( от старите версии е, защото техника ми каза, че вече работят с нови ).
Вчера сутринта като пуснах телевизора ми даде директно грешка Липсващ интерфейсен кам модул - телевизора забива и не мога да изпълня никаква команда - сменя канала, звука, изключа и пр.
Като махна модула, телевизора си работи нормално, хваща канал 1, мога да влизам в USB, HDMI и т.н.
Вчера техник е идвал, единствено само е видял, че телевизора е забил и е казал на жена ми, карайте го на гаранция - при нас няма проблем Да, ама телевизора не е гаранционен.
Обадих им се на тези симпатяги от близу вечерта и йм казах, днес като аз съм тук да ми изпратят пак техник, защото за мен онзи никаква не я е свършил.
Днес дойде, изглеждаше съвестен човек, показах му проблема, пробвахме и с новите йм модули, които той носеше - ТВ-то не работи.
Понеже имам и приемник, включихме приемника, телевизора го разпозна и нямаше проблем, отвори си каналите - телевизора работи ( да ама приемника ми е от старите, имам всички HD-та в пакета, а не може да ми ги отвори ).
Сега операторите йм ми казват, ако искате HD приемник, дайте 50лв...
После аз се мъчих, върнах заводските настройки, но резултат няма.
Някой някаква идея.
@Техника ми каза:
1. Ремонт на телевизора, не знае от къде е проблема ( Евентуално да е от слот-а където се поставя по мои размишления ).
2. Да си взема/купя от тях HD приемник
3. Да търся някакъв друг CAM модул, които телевизорът ми евентуално би разпознал.
Някой да има някаква идея за отстраняване на проблема.
Благодаря много
- - - - - - - - - -
- - - - - - - - - -
Колеги, до сега никога не съм актуализирал софтуер-а, мислите ли, че е удачно да го направя?
- - - - - - - - - -
Пробвах и да ъпгрейдна софтуер-а през лан, но ми изписа, че няма такъв.
Също така и в официалния сайт на Toshiba такъв не съществува сред листата йм. ;(