Направих формат на C:\ и D:\ и ми изчезна E:Преди имах Win98 във D:\ и си изтеглях драивари от там но сега няма от къде.
Как да инсталирам E:\ -то без драивари от компюръра (освен тия който ги има в Windows-a) те не работят.
Направих формат на C:\ и D:\ и ми изчезна E:Преди имах Win98 във D:\ и си изтеглях драивари от там но сега няма от къде.
Как да инсталирам E:\ -то без драивари от компюръра (освен тия който ги има в Windows-a) те не работят.
в момента с каква операционна система си?
ако си с 98 най-лесно е да заредиш dos и с fdisk да дадеш точка 4 (подаване на информация за дяловете) и оттам да разбереш дали се вижда и какво е състоянието му
ако си с xp - просто в administrative tools веднага ще лъсне...
Това дето му викаш "Е:/" - дял от хард диска ли е или СД-устройство?
Ако е СД-устройство Windows-а го разпознава сам, макар че понякога прави номера и казва че го няма(най вече в Win 98), ако е дял от твърдия диск трябва по-точно да обясниш какво си правил за да разберем какво е станало?
Ако "Е:\" е CD устройство, вземаш стартираща дискета на Win98 и буутваш от нея. Ще стигнеш да меню, където ще трябва да избереш "СЪС" или "БЕЗ" поддръжка на CD-ROM. Избираш - "СЪС". След като приключи със зареждането, би трябвало да имаш и CD устройство. Може и да не е Е:\, защото DOS-a си прави RAM- drive i sled него слага CD-Rom-a.
НА каква файлова система си форматирал C:\ i D:\ ?
E:\ ми е CD-то.
Pat не те разбрах точно за файловата система но ако е това което си мисля аз е FAT32
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">E:\ ми е CD-то.
Pat не те разбрах точно за файловата система но ако е това което си мисля аз е FAT32
<div align="right">Originally posted by OvErRiD3*-*30/08/2004*:* 13:19:52</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
ДА - това имах предвид. В такъв случай това което съм написал би трябвало да помогне.
Разбирам, че искаш да си инсталираш наново операционна система. Не знам какво ти е дъното, но ако има опция за буутване от CD-ROM - активирай я (Enable) - от биоса. След това ти трябва само инсталационно CD което е "bootable". Слагаш го в CD-to, рестартираш и инсталацията тръгва. Това се отнася както за Win98, така и за XP.
Успех!
Ако има нещо неясно - питай! []
Добре оправих го но сега имам друг проблем
Качих си 98 във С:\ имам диск на WindowsXP как мога да го кача в D:\ и да мога да влизам в 2-та уиндоуса
ми инсталираш спокойно WindowsXP на D:\, той ти прави boot меню с което си избираш кой от давата да пускаш...
Е да ама проблема е че имам и линукс и той ли ще се включи във boot менюто на WindowsXP ?