Чудех се как да формулирам питането и понеже се затруднявам, ще опиша ситуацията, дано стане ясно.
Преди повече от месец си купих noname Card Reader [6 в 1] от наш магазин за електронни компоненти.
Когато го занесох в къщи и го закачих Windows XP SP2 си го намери и инсталира без никакви проблеми.
От любопитство разгледах диска, който беше в кутията и установих, че това са драйвери за IrDA адаптер [Win 98], а не за Card Reader [Win 98].
Както и да е, не ми бяха нужни, а и вероятно няма да ми бъдат нужни и за в бъдеще.
Вчера мой приятел си купи същия Card Reader, но по ред причини държи да бъде на Windows 98 и същевременно му се налага активно да си ползва Card Reader-а за телефона и фотоапарата си.
Windows 98 не разпознава обаче хардуера, а диска му в кутията е същия като в моята. Вероятно жълтурите са сбъркали партидата при комплектоването.
И понеже Card Reader-a е класически noname, не мога да намереря драйвери за него в интернет, понеже не знам какво точно да търся.
Въпросите ми са следните:
Драйверите на подобни устройства универсални ли са, има ли универсални и като екстра на въпроса, къде?
Има ли възможност да екстрактна драйверите от моето XP и да му ги дам за да ги импортне при него той. Въобще съвместими ли са? Ако да, как да стане извличането на драйверите от Windows XP SP2 и как да стане импортирането им във Windows 98?
Благодаря предварително за отговорите!