Здравейте.Имам един тъп въпрос.При Уин2000 на С: и ХР на Е: защо при преинсталация на Уин2000, ХР отказва да стартира ВЪОБЩЕ...? и обратно- При работещ Уин2000 на С: ако инсталирам ХР на Е: това ще скапе ли Уин2000???[?]
Здравейте.Имам един тъп въпрос.При Уин2000 на С: и ХР на Е: защо при преинсталация на Уин2000, ХР отказва да стартира ВЪОБЩЕ...? и обратно- При работещ Уин2000 на С: ако инсталирам ХР на Е: това ще скапе ли Уин2000???[?]
Обикновено в C: Windows-a си записва буут лоудера. Така че пипнеш ли нещо по C:, си заминава всичко, което е конфигнато да тръгва оттам. По принцип когато работиш с Win2000 и XP няма начин да омажеш нещата, защото инсталаторът автоматично ти добавя нужните полета в boot.ini файла, освен ако при инсталацията не бастисаш C: или не направиш някоя друга изобретателна мизерия![]()
ако инсталираш първо 2000 а после xp нямаш проблем.няма проблем и след това да си преисталираш xp.но не може да преинсталираш 2000
Съвет: зареди от буутващия диск, пусни repair console-ата и в нея напиши fixboot
Извинявам се че се намесвам в чужда тема, но и аз имам проблем с моя ХР. След неуспешна инсталация на едно гадно копие ми остава в боот лоадера един ред. Аз го бърша от боот ини и топак се появява. Иска да ми пуска следваща стъпка на инсталация на win а пък тя не стана .. Та питанката ми като цяло е следната - да пробвам ли с repair console-ата или има и друг начин ?
@wsd от Start->Run... стартирай msconfig. В раздела BOOT.INI има бутон Check All Boot Paths, виж дали това ще ти свърши работа.
Не мога да пусна КОНЗОЛАТА защото съм с NOVELL и нямям права.[8]