някой може ли да ми каже как да шерна папка във вътрешна мрежа с парола за да не може всеки да я отваря. имам инсталиран ХР про СП1
някой може ли да ми каже как да шерна папка във вътрешна мрежа с парола за да не може всеки да я отваря. имам инсталиран ХР про СП1
На Win XP - не става с парола. Ограниченията се правят на ниво "юзер". Имаше още няколко теми по този въпрос наскоро, но така и не можах да видя работещо решение. Имаше идея да се използва "Folder Gurd Pro" за тая цел, но аз лично не можах да постигна това което исках - достъп до папка през мрежата посредсвом парола.
За да ти се влиза в папките,които си шернал с парола трябва да зададеш парола на Guest акаунта!
Вече ако искаш само определен юзър да влиза в дадена папка а друг да не я вижда и т.н. трябва да се правят други юзъри...
Идеята за user level е това, че вече самия user е въвел парола, за да се логне... оттам нататък, за да има достъп до споделен ресурс този потребител да има акаунт на мястото на ресурса и ако паролата му е същата като тази, с която се е логнал на своята машина, няма да му се иска повторно![]()
значи сега трябва да направя акаунт на моя компютър за да може само колегата на другия да вижда каквото съм шернал?
Намерих това http://www.tweakxp.com/article139749.aspx за слагане на парола на Guest-а. Това е същото, което казва TRIPLE H, но е обяснено как се прави. Не съм го пробвал и се надявам да споделите резултати.
Мързеше ме да прочета линкчето,но видях че има обяснения.Сега за тези които незнаят как да си сложат парола на Guest Account-a ще кажа.Първо от Control panel-a нестава от там можеш само да махнеш паролата на Guest-a след като вече е сложена!
А слагането става с десен бутон на My Computer и от там цъкате Manage не помня с каква команда се изкарваше това от run-a.Та след като цъкнете Manage давате на Local users and Groups после от там цъкате на Users и от дясно ще ви излязат всичките юзъри давате десен бутон на Guest и Set Password... след това давате Proceed въвеждата паролата 2 пъти потвърждавате с ОК и готово вече имате парола на Guest Account-a после махането освен от Control panel-a може да стане и по този същия начин като просто не въвеждате никаква парола а направо натискате ОК.
Ако някой не е разбрал нещо по въпроса как да си сложи парола на Guest Account-a да казва.