Абе тва нещо работи ли по LAN, писна ми да обикалям квартала в свободното си време.
Абе тва нещо работи ли по LAN, писна ми да обикалям квартала в свободното си време.
;-)))))))))))
Да, бачка. Обаче има проблем - като се логнеш да оправяш някое PC в квартала, усера, чието е пц-то бива логнат-аут. Демек само един човек може да е админ.
....ъъъ, нали за winXP-pro питаш?
Да. Абе аз го намерих каде е, ама като напиша IP-то на компа отсреща, ми казва, че тези ресурси са забранени от админа на мрежата, пъk такъв нема...кой ги е забранил. Машината отсреща е с пуснат remote assistance...
<center></center>
Edited by - LordOfEvil на 17/02/2002 21:55:50
Това "нещо" работи идеално освен по LAN и на dial-up връзка...
ъъъхъъъмммм... и за кво ми го изплюва тва съобщение, че админа е рязнал достъпа до "ресурсите"???
Я светни малко в ситуацията ако си го ползвал нещото.
Ами не е настроено като хората...
За WinXP или 2000Server става дума?
Дай административни права на юзера, който се логва - тогава със сигурност ще стане.
Resursite sa ti zabraneni shtot ne se logvash kato administrator ....
http://www.rootbg.com
Ми той моя акаунт е администраторски... по принцип на логона админския акаунт не се вижда, и го има само под Safe Mode. Е може и да се вижда ако поискам, но надали там е проблема. В Hepl-а се споменава, че и двете PC-та трябва да имат MSMessanger, възможно ли е да е чак толкова тъпо. Става въпрос за XP Pro...
Messenger-a няма нищо общо. Също не е необходимо да си а админ акаунта, а с който и да е, стига да има админ права.
Не виждам причина да не работи при теб - кога се скапва - тръгва ли въобще конзолата и виждаш ли логон диалога на отдалечения компютър?
Значи
1 - аз съм администратор на моя комп
2 - като напише IP-то на компа отсреща, нещо се позамисля и казва, че ресурсите са забранени от администратора
3 - съмнявам се, че има проблем с мрежата. Значи по принцип диалога за шерване си е Simple, а аз го заместих с някакъв по сложен, защото онзи имаше само Full и Read-only, без никакви есктри. Обаче сега нищо от мойте дискове не може да се шерва. Всъщност шерва се, но никой, дори и аз няма достъп. В това отношение M$ са се УсР@лИ, опитали са се да направят цялата работа по-професионална, ама се е получило куцо.
Общо взето нищо не тръгва. Само ми дава грешката. И това е за всеки комп в мрежата.
А, и още нещо, където може да се избира Location, напр. при Remote Desktop съм само аз, незнам защо. Така че не мога да ползвам и remote desktop като алтернатива, защото просто на всеки комп единствения Location е той самия, и не мога да пусна достъп от друг Location.
<center></center>
LOE, tuk stava vupros, da si administrator ne na tvoia komp., a na drugia, za da mojesh da burnikash po nego.
Да де, ама нищо не тръгва. Дори не се стига до логин, а на другите PC-та е пуснат remote assistance. Аз ако стигна до логин ще викам ура, ама нема...
<center></center>
Az lichno ne sum imal vuzmojnost da iztestvam lichno tazi extra na XP. Na men mi se struva, che Remote Assistance i Remote Desktop, sa edno i sushto neshto? Ili ima tunka razlika.. , vuv vseki sluchai, vij kakvo pishe edin pich po vuprosa vuv svoi "tutorial", kato dava i screenshots:
1.
glavnia dialog
2.
tuk vuvejdash username i password za samia service...
3.
a posle otnovo za da se lognesh remote..
Celia tutorial mojesh da prochetesh na tozi adres
http://www.helmig.com/j_helmig/wxprmdtp.htm, a samia sait spored men e izkliuchitelno dobyr i dobre podreden s "avtorski" tutoriali za vsiakakvi microsoft-ski OS-i.
Ха хаааааа - оправих го...
Ма кой да ми каже:
RUN gpedit.msc
там да намеря remote assistance и да го конфигурирам.
Между другото там е пълно с интересни работи - сигурно това е най-якия tweaker за XP. Спрях си system recovery тотално, даже вече го няма и в system properties. Абе квото ви душа иска може да променяте ))
М@амка му, сега пък друго излеза. Значи преди ми казваше, че ресурсите са рязнати от администратора. Е направих всичко както трябва, добавен съм към списъка на експертите, на всяка машина всичко е 6. Като напиша нечие IP сега дава друго - просто достъп permission denied. Като си напиша мойто IP ми дава потребителите които са на него, и като пусна Remote Assistance - A program could not start. Please try again.....