Резултати от 1 до 4 от общо 4

Споделена адресна книга

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    2
    #1

    Споделена адресна книга

    Здравейте!
    Трябва да постигна следното нещо: Споделена адресна книга на Outlook 2003 с MS Echange 2003. Това което се иска е когато потребител с Outlook 2003 натисне Contacts да му се покажат адресите на клиентите, в които да добавя и редактира.
    Как се реализира това нещо. Мъча се тук няколко дни, но имам чувството, че не съм на прав път. Направих публична папка за контакти но съдържанието и не мога да накарам да се показва в Contacts на Outlook-a, а само линк към нея.
    Може ли някой да помогне, моля ...

  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,188
    #2

    Re: Споделена адресна книга

    За да постигнеш това нещо е необходимо:
    1. Майл-клиент програмата (Outlook), да работи с MS Exchange по протокол MS Exchange server (не POP3)
    2. (Това което пиша нататък, важи само ако Outlook е в "режим" Folder view). В левия панел на Outlook най-отдолу се намира Public Folders и вътре има All Public Folders. Там може да се създават подпапки (на теб ти трябва подпка от тип Contacts) и да се дефинират права кой може да чете, кой да пише и т.н.
    3. Също така впоследствие, в Outlook на всеки потребител който има достъп поне за четене до тези папки, може да се укаже че те са "Outlook adres book", което значи (цитирам) Show this folder as an e-mail address book. (Ако не е ясно за какво точно става въпрос, ще го напиша в отделен пост)

    Сигурно не е много ясно така както съм го написал, тъй като има още дребни особености, но много на брой (и въпроса е зададен в доста кратка форма ). Например, невъзможността да се създават подпапки в Public Folders, сигурно ще се дължи на това, че съответния потребител който се опитва да ги създъва, няма съответните права за създаване. Трябва съответно да му се дадат такива права. И т.н.
    Все пак можеш да го опиташ и да кажеш докъде си стигнал.
    Успех.

    // Тук-там, терминологията която съм ползвал, може и да не есъвсем точна

  4. Novice
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    2
    #3

    Re: Споделена адресна книга

    Това което пишеш го бях направил и е моя грешката, че не написах по-подробно обяснение на "проблема" ми за което се извинявам.

    Прилагам снимка на екрана. На нея се вижда, че всички адреси са в папка "hydril in Public Folders" която е в "Other Contacts" под папката "Contacts" в ... хм ... "раздела" "My Contacts" на Outlook 2003. Също така съм направил когато потребител пише ново писмо и натисне "To:" да му се показват адресите от публичната папка "hydril". В Exchange 2003 съм дал нужните права на потребителите за тази публична папка и всеки потребител може да добавя и редактира адреси. Това върши работа до някъде.

    Това което ми се иска е адресите да се намират в My Contacts-> Contacts и да са еднакви за всички потребители. Възможно ли е това да стане? Четох за синхронизиране на Адресни листи, Offline Address List. Може ли да бъде реализирано нещо подобно през MS Exchange / Win2003 AD и да не се налага преконфигуриране на всеки отделен Outlook?

    Това което ме притеснява повече е, че отделните потребители може да започнат да съхраняват контакти в локалната си папка (My Contacts) погрешка, а не в публичната (Other Contacts). Целта е когато се коригира или добави нещо да е достъпно/валидно за всички и да не се получат несъответствия и липсващи котакти.

    Извинявайте отново, че не бях по-изчерпателен с описанието първия път.

    [attachment deleted by admin]

  5. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,188
    #4

    Re: Споделена адресна книга

    Не искам да те подвеждам, но би могло да стане нещо такова:
    1. Да не се появява локалния Contacts, когато потребителя натисне бутона To в ново изходящо писмо
    Това може да стане от настройките на Outlook (Outlook/Tools/E-mail accounts/View or change existing directory or address book)
    2. Да се дефинира policy (Exchange System Manager/Recepients/Recepients Policies - New от тип Mail box manager settings)
    при което, ако в локалните Contacts се появи нещо, то то да бъде изтрито //(да се премести в Deleted Items). Преди малко го разгледах и доколкото успях да схвана, това е възможно.

    Сигурно има и нещо по елегантно, но на мен не ми е известно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Купувам ел. книга
    От gggggg във форум Купува
    Отговори: 0
    Последно: 06-12-14, 22:32
  2. Отговори: 3
    Последно: 18-05-12, 12:47
  3. Препоръчайте ми PHP книга
    От xzone във форум Програмиране
    Отговори: 2
    Последно: 14-05-10, 10:15
  4. Парола на споделена папка?! тц тц тц...
    От metesator във форум Мрежи
    Отговори: 9
    Последно: 03-01-10, 23:24
  5. Въпрос за книга
    От devil във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 0
    Последно: 26-11-09, 13:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе