след дълго търсене намерих тази тема, която смятам отговаря на проблема ми отчасти....
нищо не разбирам от кабели и рутери, модеми и такива неща...но знам със сигурност че нещо става с интернета ми...от една седмица прекъсва (т.е. неможе дори и скайп да поддържа понякога...) ...прекъсванията са за по около половин час...после пак идва нета...и така...чак вече се радвам че има и не ми прави впечатление като няма....идваха техниците днес и ми обясняват разни неща с пинг...аз бях правила такова нещо (един приятел ми каза да съм направела пинг към абв.бг с размер на пакета 1400 и тогава имаше 54% загуби) когато моите "приятели" техниците доидоха, също направиха това и пак имаше загуби но бяха много малки...просто те дойдоха във време когато интернета беше добър....обвиниха ме че имам вируси и сега трябвало да си преинсталирам компютъра....изключваха ми касперскито, зоне алармата, спай-бота....и трите ги изключиха...но нета си вървеше по същия начин....после пак ги включиха, но промяна нямаше....имам чувството че не им се занимаваше, защото още от самото начало се чудеха как да изкарат че имам вируси...може и да са прави,защото все пак нищичко не разбирам....но ако има какво да направя за да разбера проблема...дори и да е от моето компютърче пак ще се радвам да разбера какво става...ако някой има идея ще му бъда благодарна ако я сподели
windows XP...modem na Webstar....от благоевград съм...други технически характеристики не се сещам