Резултати от 1 до 13 от общо 13

Син екран и грешка под ХР

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Син екран и грешка под ХР

Здравейте! По принцип откакто смених дъното, компютърът ми прави чат - пат сини екрани, но напоследък зачести.
    Забранил съм му да се рестартира и по тази причина вече просто умира на синия екран.
    Ивънт вюъра вика следното нещо:

Type: system error
    Category: (102)
    Event ID: 1003
    Error code 1000008e, parameter1 c000001d, parameter2 00010002, parameter3 f7917920, parameter4 00000000.
    Дъното е ASrock 7 с вградена звукова и лан(която също създава малко проблеми) , AMI биос от миналата година...
    Процесорът е ХР 2200+
    Рам има 384, не се сещам за марката, но беше от добра марка...
    Не ми показва проблемни устройства в msinfo 32...
    Можете ли да ми дадете някакви идеи? Насочил съм се към драйвърите, но не ми се иска да рискувам напосоки - нямам идея кой точно драйвър да сменя, макар че сигурно се чувствам сърдит на чипсета...
    Ще се радвам на конкретни въпроси или отговори.
    Поздрави!

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2002

Re: Син екран и грешка под ХР

Test :

1. Motherboad

2. Video

3. Memory

4. CPU

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Сисофт Сандра ще свърши ли работа в тази насока или?
    Дай идеи.
    В интерес на истината пусках търсачки в гугъла, като че ли грешки от този порядък са по* -често в драйвърите, но съвпадение на грешката нямаше. Не, че е учудващо...

ПП. Всички тестове на Сисофт сандра + 3Д Марк 03 + тест ЦПУ преминаха успешно, при обичайните за това резултати.

5. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

ДЗВЕР, тук е описан проблем, който прилича на твоя...там се твърди, че е от драйвера на видеото...хвърли едно око:
    http://www.techspot.com/vb/all/windo...tem-error.html

Аз не го чаткам хардуера много, но бих тествал рама, memtest е програмата (www.memtest86.com)...разгледай хелпа й, за да видиш как да получиш реални и полезни резултати. (Sandra-та не върши работа в тази насока). За дъно и CPU пробвай hotcpu: http://www.7byte.com/index.php?page=download - използвал съм го преди години, не зная сега на какво дередже е.
    Пиши после какво е станало

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Ok, ще опитам с по - нов драйвър. Ама моята е Джифорс 5200 а в описаният случай е Ати, вярно, различават се и параметрите...
    Може ли някой да ми помогне с изпробван драйвър?
    Меморито ми е две пръчки... Мисля че и двете са още в гаранция, не пречи да пробвам дали е от тях, пък и все си мисля че за толкоз време все щеше да изпуши едната и да разпознава само другата,* ама... Доста глупости пишеше на синия екран как точно е станала грешката, ама нищо(смислено за мен) не разбрах.

ПП. Малко боза стана, щото тука С: то е претъпкано, а с тия ИСО -та щеше да се наложи да качвам и други програми... Затова дръпнах едно МемТест от Датата(бтв на Доко директорията ми я два умряла) и го пуснах. Издържах го до към 150% кавъридж... Не даде грешка. Сега свалих и последната версия, не знам дали има смисъл...
    Другата програмка за тест е добра, аз имам подобни... Но не съм убеден, че има нужда от 24 часов тест, след като и сандра, и 3дМарк имат тестове за процесора и чипсета, които преминахме безпроблемно....

7. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Братле, тази грешка (ако е от рама) се явява (както казваш) само чат-пат. Идеята на теста е да товари системата предизвиквайки появата на тази грешка...а тя може да не се появи след цифра достъпи да увредената клетка от паметта. Точно затова, за да се полуат надеждни рзултати е необходимо memtest-а да цикли 1-2, че и повече денонощия, за да има някаква висока вероятност за надеждност. Остави го да цикли поне няколко пъти през нощта или пък докато си на работа през деня, за да не те дразни.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2004

До колкото чета, си сменил дъното. Извади пак чаркуляците и ги сложи наново. Може да не си ги пъхнал добре по слотовете и ако спиш на течение да се клатат!

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от badboy
    До колкото чета, си сменил дъното. Извади пак чаркуляците и ги сложи наново. Може да не си ги пъхнал добре по слотовете и ако спиш на течение да се клатат!* *
    Ха - ха.
    Но съм ги вадил.
    Ско, да , ясна ми е идеята. Прав си като цяло, затова и конкретизирах. Обикновено нямам ни време, ни търпение, тези дни мога да пробвам. Тъпото е че грешката се проявява много често при зарязан от мен компютър на който (уж) няма пуснати програми; асно че на "фона" може и някоя да работи.

11. Member
    Тук е от
    Feb 2004

Цитат Първоначално публикувано от D3BEP
    Ха - ха.
    Но съм ги вадил.
    Именно! Друг съвет: Имах преди време подобен проблем, който идваше от видеокартата (GFmx440). Сичко си работи и изведнъж "Синия период (на Ван Гог май беше) " И това се случваше произволно, с нарастваща повторяемост с времето. До колкото установиха екпертите некви чипове били прегрявали (от паметта на картата) и за тва било всичко. Намери друго видео и тествай с него!

12. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2002

Цитат Първоначално публикувано от D3BEP
    Ха - ха.
    Но съм ги вадил.
    Ско, да , ясна ми е идеята. Прав си като цяло, затова и конкретизирах. Обикновено нямам ни време, ни търпение, тези дни мога да пробвам. Тъпото е че грешката се проявява много често при зарязан от мен компютър на който (уж) няма пуснати програми; асно че на "фона" може и някоя да работи.
    Дай грешката ако е една и съща - ако вади различни дръпни си Буут ЦД на Хирен - там има всякакви хард тестове под дос - и си тествай видео и ЦПУ

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Това отгоре е което мога да ви дам сега за грешката. Иначе когато някой път пак даде син екран(да чукна на дърво, откакто пуснах тази тема не го е правило) мога да запиша що за простотии пише, около 1 екран надписи имаше, ама повечето щуротии ми бяха неразбираеми. Или ако ми кажете дали има начин как да разбера какво е пишело на синия екран...
    Иначе гртешката - струва ми се - се повтаряше.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2002

При мен ХР-то даваше BSD когато на харда електрониката взе да сдава багажа .

16. Тук е от
    Oct 2005

Я си отвори Ивент Вюъра и погледни по-подробно кое ти е гърмяло и кажи. Щото така освен да се гадае друго няма да стане.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. грешка Е471, самсунг AQV12VBA грешка Е471??
    От blajoblajo във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 9
    Последно: 10-02-11, 15:26
  2. СИН екран-помогнете
    От bokanegra във форум Windows
    Отговори: 4
    Последно: 04-03-10, 18:49
  3. Проблем с син екран WIN/ XP/SP2
    От ambrozia403 във форум Windows
    Отговори: 3
    Последно: 08-02-10, 13:06
  4. Проблем Син Екран
    От Tonto във форум Общ - хардуер
    Отговори: 17
    Последно: 11-02-07, 21:24
  5. IE на цял екран
    От vagabond във форум Windows
    Отговори: 4
    Последно: 13-03-05, 23:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе