Проблем с колони, микрофон и слушалки
Вчера една позната ме повика, защото не можела нещо да си свърже колоните на компа. Отидох и каква се оказа ситуацията... На компа има колони на Creative 5.1, които се свързват с трите конектора за звука изведени от дъното, Но моята позната иска даси свърже и слушалките с микрофон, за да ги използва когато говори по скайпа.
Единственото, което ми хрумва е да използвам разклонителчета, дипките за микрофона и слушалките, и софтуерно да се превключва към нужната за моментна конфигурация. Да, но цялата работа е много дървена така. Би трябвало да има и по-елегантно решение. Надявам се накой да има идея за такова...
Re: Проблем с колони, микрофон и слушалки
Някой дъна имат отделни конектори ,за букси на кутията за слушалка и микрофон , като те са с приоритет пред задните изходи. ако има такива може да ги ползваш.
Много елегантно решение, но свързано с разходи, е да си сложи втора звукова карта :punk:
Всички нови дъна имат възможност за изнасяне на преден панел на звук, микрофон и УСБ (а новите и на IEE1394). Те са прдназначени специално за микрофон+слушалки и работят независимо от задните...
едит ///
Хич не е елегантно.. става голяма бъркотия кое къде е включено...
Предложенията, които ми давата са валидни за комп на около половин година, а въпросният е на около година и половина.
Някакви други идеи?
PS: Варианта с втора звукова карта не става.
Blue_, уточни няколко неща. Например, тя само микрофон ли ползва за Skype или слушалки? Ако е вторият вариант, май ще трябва да си ги сменя ръчно. Друг вариант е да си намери колонки, които да не заемат и трите извода. Все пак това е компютър, а не стереоуредба.
извинявай но аз лично продавам такива кутии от поне 2 години... я кажи какво е дънцето да ти покажа къде са му конекторите
// продължавам
Купуваш си стереожак за вграждане. Пробиваш дупчица ма една от планките и го монтираш.Закачш го и ...как беше ВОАЛА...
Аз свалих от едина счупена кутия фронт панела и съм си го изкарал на планката за флопито, не е красиво, но е много удобно, защото масово фронт панелите са нискодолу и трябва да леднеш за да го закачиш
Цитат:
Първоначално публикувано от IvO™
Blue_, уточни няколко неща. Например, тя само микрофон ли ползва за Skype или слушалки? Ако е вторият вариант, май ще трябва да си ги сменя ръчно. Друг вариант е да си намери колонки, които да не заемат и трите извода. Все пак това е компютър, а не стереоуредба.
С "дървената" музика, която обикновенно е на дъното (все пак не си писал за какво дъно иде реч) няма да стане елегантно....Има си sound blaster-и http://www.creative.com/products/wel...sp?category=1&, а всички останали презапоявания, вързване с телчета и т.н.... особено като говорим за потребителКА (да извиняват дамите) ще ти вгорчат живота.
Ще се уточня. Звука е интегриран на дъното, май чип на Риалтек. За съжаление не мога да отворя кутията защото е още в гаранция, а компа е купуван в Пловдив, а пък аз съм Елена. Познатата ми използва колоните, когато слуша музика, а когато си приказва по Skype ползва слушалки с микрофон.
Братлета във вас ми е надеждата за идея...
Без отваряне на кутията и допълнителни инвестиции има само едно решение за което се сещам: Колонките минават в стерео режим и заемат само "Line-Out-a", всъшност ако звуковата карта поддържа може и в режим 2+2, като втория чифт (или слушалките) да се свърже към "Line -In". Така микрофонния вход остава свободен и в него се включва микрофона. Ако не може 2+2 - остава на колонки в стерео режим и мирофон.
Вариянтите с разклонения и други самоделки са опасни за звуковата карта, защото в режима в който работи сега (предполагам 5.1) няма предвиден вход за микрофон.
Не знам какво е дъното, но се сетих, че колоните имат жично дистанционно с изход за слушалки и вход за друг музикален изтичник, например дискмен. Но този вход отива само до усилвателя и не стига до компа.
Клоня към някакакво решение подобно на това на Pat, но с разклонител.
точно
щом не може да се отваря колоните се пускат стерео на зеленото а микрофона се закача на розавото.Има няколко драйвера на Реалтек - единте като включиш или изключиш нещо си показват да си избереш схема, а другите се включват ръчно..
Цитат:
Първоначално публикувано от Pat
.....
Вариянтите с разклонения и други самоделки са опасни за звуковата карта, защото в режима в който работи сега (предполагам 5.1) няма предвиден вход за микрофон.
Някой вградени звукови карти нямат защита и ако дадеш кабела на накъсо ти отива звука...така че не прави експерименти