Re: ''CPU usage'' проблем
Дай определение на "Влизам в нета", то това не е бакалия.
Как да ти се даде отговор, като не описваш нито програмите които ползваш за "ВЛИЗАНЕ" нито как точно "ВЛИЗАШ" нито как точно ГЛЕДАШ натовареността
OК.Прав си.Ползвам Mozila Firefox 1.0 или IE 5.0 а под влизане имам впредвид,само посещаване на някой саит,в повечето случай Български от рода на Дир.бг, или нещо подобно,изобщо без да става въпрос за никакав Download.
A иначе ''CPU usage'' го следя на Windows Task Manager в графата Performance. Пак там но в Processes няма процес на които в отчета му за поотребление на CPU да има отчитаща се стойност подобна на тази в Performance.
Без да съм видял процесите в Task Manager (предполагам, че си с WinXP, дай една снимка на процесите) ще говоря наизуст, но все пак...
Казваш, че проблема е при посещение на сайтове и се проявява и при двата браузъра, които си ползвал. Следователно вината е в някой plugin, работещ с тях и осигуряващ визуализирането на сайтовете. Съвета ми е следния: виж кои plugin-и се дублират в IE и Firefox, изключи ги и започни да ги включваш един по един. В момента се сещам за Java, Macromedia Flash Player, Quick Time и Winamp, може да има и нещо друго...
Пусни и една проверка с Ad-Aware SE Personal, може да излезе нещо.
2 Прикачен файл(ове)
Eто снимки на Task Manager!Ako някой има идея какво става нека каже!Мерси,предварително!
Цитат:
Първоначално публикувано от nightice
Eто снимки на Task Manager!Ako някой има идея какво става нека каже!Мерси,предварително!
всичко ми се вижда нормално* :grin:.
само FlexType 2К не ми е ясно какво прави в листа с процесите.... - ама щом така си решил.... :grin:
добавено
що не пробваш да махнеш "norton protected recycle bin" - само за проба... и да кажеш какво става после ?
не казвам, че е от него - ама аз такива глупости спрях да ползвам преди 4-5 години.... - човек или трие нещо, или не го трие... :grin:
също не знам какво е и NOPDB.EXE... ??
Процесите ги снимай когато CPU-то показва към 40%, защото сега двете сники са в несъответсвие. При едната CPU-to e na ~40%, a при другата едва на ~8%. Ясно е, че така неможе да се разбере кой товари процесора.
Спри Norton-а (ако питаш мен - направо го деинсталирай) и виж какво е натоварването. Струва ми се, че Norton се кара с Nod32, затова се товари процесора.
Цитат:
Първоначално публикувано от zaphodb
също не знам какво е и NOPDB.EXE... ??
NOPDB.EXE е Norton Speed Disk, което е част от Norton Utilities / Norton Systemworks.
nightice, направи ми впечатление, че си инсталирал NOD32 (nod32krn.exe ). Случайно да си и със НОД32 и със Norton Anti Virus ?
П.п. :oops: бях изпреварен. Направи това, което те съветва panevdd. Дейнсталирай всичко, което си инсталирал на Symantec и виж как ще е.
Двете снимки са правени през няколко секунди,и мисля ,че на едната показва 48 а на другата 50% . Само с Нод 32 съм,нямам Norton Anti Virus.Ще пробвам,като махна нещата на Symantec и ще видим какво ще се полу4и! :undecided:
Махнах вси4ко на Symantec но никакво подобрение,отварям една,две страници и процесора веднага забива на 50%! :undecided:
Аз бих сменил антивируса. Бих пробвал един скан с Касперски. Също една проверка с ewido anti-spyware или Webroot Spy Sweeper. Ако не ти се занимава да прейнсталираш антивирусни пробвай с един On-Line скенер. Например този:
http://www.kaspersky.com/virusscanner
П.п Ако нищо не помага, тогава format c:/ и всичко си идва на мястото
Сещам се за три неща: мултимедиен plugin, firewall и antivirus. NOD32 май имаше някакъв Internet MONitor, виж какво става, като го изключиш.
може и да звучи тъпо...ама ти единсвения юзер ли си на тоя компютър?
несъответсвието на двете картинки е възможно ако не се показват процесите на другия/те юзер/и.
другото, което ми хрумва за диагностициране на това кой точно товари е да пуснеш procexplorer,shareware програмка, която показва процесите по-подробно.
1 Прикачен файл(ове)
Да, не бях се сетил за още нещо - виж какви са настройките при мен и ги сравни с твоите; за по-подробна информация относно процесите можеш да използваш Process Explorer (1,47Mb), free.