Значи проблема ми е такъв когато си спра компютъра след известно време се включва сам без да пипам нищо.Някой да знае как да го оправ ?
Значи проблема ми е такъв когато си спра компютъра след известно време се включва сам без да пипам нищо.Някой да знае как да го оправ ?
Като начало си провери Wake On Lan - опцията в BIOS-a и пиши тук резултата.
Нещо не можах да я намеря тази опция в BIOS-а
Дай по-подробна информация (основно за: дъно, захранване, периферия). Също така дали имаш wireless mouse / kbd и дали в близост има и други компютри с подобни "благинки".
Щото може да я нямаш. Колко пъти и по кое време се включва?Първоначално публикувано от p3ps1
Като начало, си изчисти регистрите и си сложи настройките на Биоса по подразбиране.
Смени си модема или поне махай кабела от него!
Еми компа се пуска винаги когато го изключа т'ва с кабела става обаче той вече зема да се прецаква ще потърся описанието на компа и ще го постна щото не ги помня сичките чаркове утре или неска зависи кога ще намеря листа
Нулирай Биоса към първоначално положение.
А как си гасиш компютъра? Чрез копчето или по друг начин?
Нулирах го ама ама пак същото компа си го гася от Старт->Изключване на компютъра
В Network Connections даваш десен бутон на твоята LAN-карта > Properties, даваш Configure, и в таба Advanced гледаш дали има опция Wake On Lan ако има я забраняваш (Disable)
Mоже би не му е проблема в картата. Понякога от некоректни програми се поврежда една стойност в регистрите и така се получава постоянното стартиране. Може да е разчовъркал и Биоса, там има една друга функция, а именно, какво да направи компа като се натисне захранващият бутон и има няколко възможности, но това е малко вероятно. Едно дълбоко изчистване на регистрите и оптимизация със System M-c 6 е възможно решение на проблема, аз на това бих заложил, така като гледам.
Ако правилно съм разбрал къде да търся ми се появява това
ru-boy ако можеш да ми дадеш един линк за тая програма да ги изчистя регистрите ще е хубу
Много е вероятно тока да ти спира от време на време, а в биоса да е указано компютъра да се включва при идване на тока. Това много лесно можеш да го провериш, като извадиш щепсела от стената и след десетина секунди пак го включваш. Ако компютъра тръгне, то точно такъв ти е случая.
Значи компютъра тръгва когато го спра и не пипам нищо друго.Ако дръпна кабела на нета не тръгва ако дръпна щепсела пак не тръгва.