WinXP почна да се рестартира! HELP
Добро утро!
Пускам си копа да пийна кафенце и да прегледам за някоя мацка в сладур.... и на Windows Логото рестарт и рестарт... влизам в сейф мод... махам отметки на абсолютно всичко без ctfmon рестартирам и пак същото... В event viewera ми показва грешка от източник DCOM... Сканирам в момента с последния Symantec Antivirus, но нищо. Имам и включено попринцип и WinPatrol и Ad-Watch.
Скоро почнаха да ми излизат след като си свалих Maxthon 2 прозорци които ми показват папката на махтона в програм файлс... един път се случи същото само, че ми показа папката на кодеците... ааа този прозорец е Explorera!
Та трябва да тръгвам на гадни лекции при един ненормалник и май ще закъснея... може ли да ми дадете идея какво да правя преди да преинсталирам! Много благодаря предварително...
бтв преди 2-3 бях в един френд където точно това оправях... но при него не се пусна и сейф мод дори и се наложи преинстал.
:taz
добавено: бтв вчера ми прати една мачка около 20тина снимки... но нищо не улови симантека... друго съмнително... провайдъра ми е приятел и като имах проблем с интернета ми каза: брат всичко е наред... нещо ти е бъгнала машината...
друго, което се сещам, че на 2-3 пъти монитора вчера сам се "демагнитизира" (май така се нарича) и изпука сви си екрана и пак го разпъна... все едно... или смяна на херци... или последно, като за контрол от отдалечено PC :P Това последното е шега (: да се надявам де...
Re: WinXP почна да се рестартира! HELP
Не мисля, че рестартирането има нещо общо с пиенето на кафе и намерението да посетиш сайтове за запознанства. :))
Първото, което бих проверил в такава ситуация, е дали по някаква причина компютърът не прегрява. (примерно да е спрял някой вентилатор).
Eдната причина е прегряване,
друга защитите от прегряване на Биоса,
трета, но не и на последно място е, че Symantec Antivirus, колкото и да е невероятно, не лови всички паразити!
Цитат:
Първоначално публикувано от razziel
Логото рестарт и рестарт... влизам в сейф мод... махам отметки на абсолютно всичко без ctfmon рестартирам и пак същото...
:taz
Махнал си отметките да не се стартират програмките, а махна ли отметката да не се Рестартира при грешка или проблем? Та барем да видиш като какво пиша на прекрасния Син екран?
ами то до син екран не се стига... смисъл... още преди да влезне в Windowsa се рестартира... тами излизаще ли син екран при грешка??? Ако да от къде се махаше това за рестарта?
А за прегряване не би ли трябвало и под сейф мод да прегрява?
добавено:
ами момчета махнах драйвърите и се пусна... сега ще отворя да погледна дали бачка вентилатора на картата... ще сменя драйвърите и дано да имам късмет :P ще пиша какво ще стане та ако се оправи да не се обръща внимание на темата :P
Цитат:
Първоначално публикувано от razziel
Ако да от къде се махаше това за рестарта?
Дясна мишка >> My Computer >> Properties >> Advanced >> Startup and Recovery >> Settings >> Automatically restart >> (махаш чавката) >> много пъти "ОК" >> Рестартираш
Също така критичната грешка трябва да е отразена в "Event Log".
аз в Event Loga погледнах... и там беше това за DCOM
иначе, смених драйверите... отворих кутията и вентилаторчето беше зациклило... но забелязах, че като качих пак същите драйвери... при работещо вентилаторче се ресна пак. Сложих нови и сега да се надявам всичко да е наред. Тези дни ще отида да си сменя вентилатора даже и на процесора.
Мерси все пак на всички и ако може някой да прекръсти или да делне темата направо. 10х агайн
:Drinks:
Защо да се трие темата!? Тя може да е полезна на други хора в бъдеще...
Malko me e sram da pi6a ama imah ne6to podobno predi wreme i problema se okaza waw wideokartata, ne6to stana i biosa zapo4na da q nulira. Smenih q i we4e nqma tozi problem
Аз имам подобен проблем на един стар notebook Toshiba Satellite 2140 CDS.
На win xp излиза син екран и рестартира и ми дава след рестарта репорт за следната грешка:
BCCode : 100000d1 BCP1 : FB4E351C BCP2 : 00000002 BCP3 : 00000000
BCP4 : FB4E351C OSVer : 5_1_2600 SP : 2_0 Product : 256_1
Някой вещ в областта би ли разяснил какъв е точно проблема?
Инсталация на драйвер и/или програма наскоро. Особенно свързано с USB.
Event Viewer за повече инфо.
Цитат:
Добро утро!
Пускам си копа да пийна кафенце и да прегледам за някоя мацка в сладур.... и на Windows Логото рестарт и рестарт... влизам в сейф мод... махам отметки на абсолютно всичко без ctfmon рестартирам и пак същото... В event viewera ми показва грешка от източник DCOM... Сканирам в момента с последния Symantec Antivirus, но нищо.
Това го приемам като последния компютърен виц :ole
Относно проблема.
1. Възможно е да е хардуерен (прегряване) макар че според мен е малко съмнително...
2. Възможно (дори най-вероятно) е да е софтуерен свързан с уиндовс (неправилно изключване, токов удар, вирус)...
Но просто за да си сигурен трябва едно по едно да провериш всичко....
Това е от мен!
Захранващ Блок извън строя , или овърклокнат комп, с липса на Ватове !
Има един начин да се разбере до каква степен проблема е от win и в каква от хардуера. За целта може да се стартира linux от CD например slax:
http://www.slax.org/download.php
Ако slax стартира системата и тя работи коректно, има голяма вероятност проблема да е софтуерен.
Преди два дена ми донесоха една машина с същия проблем като твоя - едно към едно. Случката я бях виждал преди половин година и сега се оказа същото:
BAD "лош" сектор на HDD-то.
Намираш си едно bootable Hiren's CD и пускаш HDD Regenerator да мине /имай търпение - става бавно/. Ако намери лош сектор и до регенерира много е вероятно машината да заработи - както стана при мен на два пъти. Едната работи вече половин година а другата от два дни....
Ако се окаже това все пак се замисли за нов диск понеже не се знае този колко ще го бъде...
Поздрави.