Във връзка с тази тема ви моля за помощ; Интересува ме мога ли въобще и ако мога - как да пусна Active Directory под Windows XP.
Ако се следват презумпциите на програмата Mycrosoft Dynamic CRM следва да може; отбелязан е като поддържаща система, а програмата. има два ключа - професионален и малък, ако тръгнеш на инсталация с малкия ти отказва и иска задължително windows 2003 server; с про ключа обаче стартира инсталация и започва да иска нещата, необходими й за инсталацията подред.
Понеже все пак е Майкрософтска, вярвам, че може да разпознае къде може и къде не може да се инсталира под Уиндоус....
Най - близкото ми попадение е един ADAM(Active Directory Aplication Mode), с която създадох unique instance на харда си.
При все това обаче сервисът AD продължавам да го нямам, няма го и в snap - in -ите на Microsoft Management Console.
И за капак инсталацията ан необходимата ми програма продължава да си знае нейното:
"Unable to browse to active directory objects".
Моля за някакво обяснение като за идиот, защото се чувствам вече оплетен отвсякъде. Направо ми е чудно що ли за зверска програма се очаква да получа. От друга страна пък ми е много необходима.
Поздрави!