Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 17

Активна директория под Windows XP

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Мнения
    330
    #1

    Активна директория под Windows XP

    Във връзка с тази тема ви моля за помощ; Интересува ме мога ли въобще и ако мога - как да пусна Active Directory под Windows XP.
    Ако се следват презумпциите на програмата Mycrosoft Dynamic CRM следва да може; отбелязан е като поддържаща система, а програмата. има два ключа - професионален и малък, ако тръгнеш на инсталация с малкия ти отказва и иска задължително windows 2003 server; с про ключа обаче стартира инсталация и започва да иска нещата, необходими й за инсталацията подред.
    Понеже все пак е Майкрософтска, вярвам, че може да разпознае къде може и къде не може да се инсталира под Уиндоус....
    Най - близкото ми попадение е един ADAM(Active Directory Aplication Mode), с която създадох unique instance на харда си.
    При все това обаче сервисът AD продължавам да го нямам, няма го и в snap - in -ите на Microsoft Management Console.
    И за капак инсталацията ан необходимата ми програма продължава да си знае нейното:
    "Unable to browse to active directory objects".
    Моля за някакво обяснение като за идиот, защото се чувствам вече оплетен отвсякъде. Направо ми е чудно що ли за зверска програма се очаква да получа. От друга страна пък ми е много необходима.
    Поздрави!

  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,188
    #2

    Re: Активна директория под Windows XP

    Иди на тая страница
    http://www.microsoft.com/products/in...c-515a0d152415
    и си дръпни траъйл версията на
    Small Business Server 2003 R2 Trial Software

    Инсталирай си го на самостоятелна машина в твоята мрежа и чак след това се върни към CRM

    Може да има и по-кратък начин за конкретната ти нужда, но не го знам. Обаче това което ти предлагам, трябва да ти свърши работа.

  4. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Мнения
    330
    #3

    Re: Активна директория под Windows XP

    На друга машина да го инсталирам, не на тази, на която ще инсталирам програмата, така ли?
    Един вид моята машина да стане мембър на група с уин 2003...
    Ак ое така, ще стане трудно. Мрежата е конфигурирана с АйПита и всичко останало, ако се цели ДНСР или подобен сървър няма да стане.

  5. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,188
    #4

    Re: Активна директория под Windows XP

    Не искам да казвам, че е лесно, но не искам да казвам и че е трудно.

    Small Business Server 2003 R2 Trial Software - това си е самостоятелна ОС. Можеш пробно да си го инсталираш и на твоя компютър и после пак пробно да си сложиш на същия компютър приложния софтуер който те интересува и да си го разгледаш - не знам какво точно е CRM, но би трябвало да стане. Като свършат експериментите, ще си форматираш диска и ще си възстановиш изходното положение (начини много - можеш в началото да си направиш имидж, можеш временно да смениш диска).

    Най-добри и най-показателни тестове ще станат, ако си го закачиш като отделна машина в мрежата. След инсталацията, ще изключиш DHCP сървъра в този Small Business Server 2003. Той всъщност не би трябвало да ти пречи, след като сте със статични IP-адреси. Ще трябва само да му сложиш подходящо IP и на него.

  6. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Мнения
    330
    #5

    Re: Активна директория под Windows XP

    Не е решение в този случай. Чел съм го това за member of a group with windows 2003 server...
    Няма излишен компютър, още по - малко пък с достатъчен ресурс. Няма и кой да ми плати лиценза.
    Търся решение под WINDOWS XP.
    Иначе пробно вероятно ще го пусна посредством виртуална машина с 2003.

  7. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,188
    #6

    Re: Активна директория под Windows XP

    Е аз само ти подсказвам как да се сдобиеш с AD.

    Между другото, пак прегледах другата тема. Общо взето, поставил си доста високи изисквания. Така както си го дефинирал, предполага ползване на "нещо+информация от много хора едновременно". Лично мое мнение - накрая няма как да ти се размине поставяне на самостоятелна машина на която да се търкаля нещото.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Мнения
    330
    #7

    Re: Активна директория под Windows XP

    Но определено ще ми се размине смяната на закупеният вече наскоро ХР със закупен веднага след него 2003.
    Или ъпгрейднат. На тройна цена.
    Без да говорим за настройките.
    И за това, че всъщност и аз не знам защо да искам ъпгрейда. Не съм видял програмата наживо в действие. Струва ли си, не си ли струва.
    Само заради системните изисквания ли да го купим
    Не го приемай лично, Митко. Обяснявам ситуацията по принцип.
    Но отново наблягам: ПОД УИНДОУС ХР.
    Под 2003 той сам си тръгва...

  10. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,188
    #8

    Re: Активна директория под Windows XP

    Виж,
    не те карам да купуваш нищо. Подсказвам ти, как БЕЗПЛАТНО (и законно) да се сдобиеш с AD и да си направиш тестовете които искаш.
    Даже в предишния пост, по никакъв начин не обвързвам допълнителната машина с ОС и продукт на Microsoft. Имах впредвид само, че при такива изисквания, накрая след малко или много проби и грешки, ще си пуснеш някаква самостоятелна машина, която ще има функцията да осигурява безпроблемното ползване на приложния софтуер който търсиш.

  11. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Мнения
    330
    #9

    Re: Активна директория под Windows XP

    Разбира се, че не ме караш да купувам нищо, още повече че не го купувам аз....
    Ок, благодаря ти за помощта!
    Отворен съм и за други предложения.

  12. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    704
    #10

    Re: Активна директория под Windows XP

    Avtive Directory (АД) НЕ МОЖЕ да се инсталира на XP, нито на която и да е ОС за работни станции. Може само на сървърните версии - 2000 Server, Advanced Server и Datacenter, както и на всички версии на Server 2003 с изключение на Web Edition. ХР може само да бъде клиент на АД, и то само Pro версията. Home не може дори и клиент да бъде.
    АД е централното хранилище на информация в домейна, така както го разбират от Майкрософт. Тази информация включва няколко вида обекти, включително потребители. По същество представлява една база данни, комплектована с протокол за достъп до нея (LDAP), с API и т.н.
    Базата с данни може да се разширява програмно за да включва в себе си допълнителни directory partitions (един вид допълнителни бази или таблици). Различни приложения могат да позлват тези долълнителни partitions да държат вътре всякаква информация. Предимството е, че сравнително лесно и гъвкаво се репликира, като и не изисква допълнителен, посветен database сървър. Пример за такова приложение е Exchange, след версия 2000 до колкото помня. Предполагам твоето приложение също пази информацията си в АД, което е логично - предполага се, че вече имаш всички потребители вътре, просто трябва малко да разшириш базата данни вместо да инсталираш нова.
    С две думи - за да имаш АД, трябва да инсталираш някоя от сървърните ОС, за които стана въпрос в началото, и да създадеш домейн. Приложението ти после само ще го намери.
    Доста трудоемка задача, ако нямаш представа какво е АД, още повече пък и само заради теста... Но ако решиш да го направиш, послушай съвета на MitkoS и инсталирай SBS trial. С него ще можеш да направиш теста, без да е необходимо да плащаш за скъпа сървърна ОС.

  13. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Мнения
    330
    #11

    Re: Активна директория под Windows XP

    Дам, разбрах отговора.
    Не е точно така, програмата изрично изисква SQL сървър още в началото на инсталацията(иначе не продължава), който пък си създаде т.нар. directory partition. Програмата е налична, можеш да я видиш. Явно там ще се съхранява базаа данни на самата програма - така си го тълкувам аз.
    А активната директория сметнах, че ми я иска заради специализираните акаунти и политиките - например да задам remote user-ите акаунтите, групите, правата и да определя в пловдив какво от базата данни могат да виждат, в софия какво.
    Затова се и надявах да се размина, защото според мен мястото на БД вече е установено.
    Но като ви слушам така, пък и като знам кошмарните си опити за инсталации днес, СП2 за айтита, незнам си какво още - ми стана ясно, че нещо не става.
    Вярно е и това, с понятието Active Directory се сблъсках днес сутринта. Много съм бос и проведох много отчаяна борба, то не бяха сервис пакове, то не бяха тулкитове от 2003 и 2000....
    Ами.... За съжаление при това положение явно няма да е това програмката. Здраве.
    Ще опитам утре и на виртуално PC да видим какъв ще е резултатът. Вече обаче и от теста взех да се отказвам и мисля да се върна към някои от двата резервни варианти... След така висша математика и инсталация от мен + 2 It-та + 3 философи и един генерален директор, кой знае какво чудо ще изскочи като софтуерно решение и дали ще мога да се справя с него... Другите програмки работеха и функционираха перфектно даже и слд проста инсталация, сами си слагаха сървъра за база данни.
    Явно е моя грешката, но и не можех да знам, че ще поиска всички чудеса едно след друго.

  14.  
     
  15. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,188
    #12

    Re: Активна директория под Windows XP

    В SBS 2003 има включен MSSQL

    //
    Windos Server Std 2003, съм го виждал да работи на Celleron 800, 512MB, HDD 40, като втори домейн-контролер, на който се върти MS Exchange 2003 за около 30-тина потребителя. От гледна точка на потребителя, изобщо не може и да се предположи колко е бавен сървъра.

    Та за какво го казвам това - едва ли твоята машина е чак толкова слабичка. Намираш си един диск 20G, монтираш го временно на твоя компютър вместо сегашния, изтегляш си SBS2003, инсталираш го, дефинираш двама-трима потребителя.
    И си провеждаш необходимите проучвания и проверки със CRM

    // Току що проверих - машината е още по-слабичка, отколкото си мислех в началото.

  16. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Мнения
    330
    #13

    Re: Активна директория под Windows XP

    Човек, за SQL - а в 2003 благодаря и сигурно си прав, за другото:
    1. Не съм системен администратор. Друга функционалност търся аз в програмата. На практика ресурсите, за които говорим, не са ми на разположение.
    2. Фирмата, в която работя, не може да си позволи кракнати копия на такова нещо. "Таковата нещо" следва да бъде достъпно 100% от времето на множество ключови позиции, и веднъж внедрено е голям минус отстъствието му дори по непредвидими причини, т.е. evaluation copy на windows не е решение.
    3. Не мога да пренсталирам операционната система на други, риск е и при мен ,а и потребителите не са готови за тази цел. И системен администратор не може да ми помогне там.
    4. Както вече казах, простото решение съм го намерил - едно virtual PC. Там ще пробвам. Няма разлика, аз не търся повишена компютърна функционалност.
    5. Понеже обаче имаме вече закупен Win, много малко е вероятно да успея да издействам закупуването на нов уиндоус, скъпа програма плюс съпътстващи приложения, при условие, че всичко е разчетено. Особено при положение, че имам алтернатива.
    6. "Пробата" има няколко нива, едното съм аз, но ще има и ниво потребители.
    Така че... Излишно ме убеждаваш. Знам го това решение още преди да започна тази тема, в която няколко пъти повторих ХР. Имал съм го предвид, имам и по - евтиния вариант предвид - уиндоус 2000. Въпросът ми е не къде има АД(надявам се като почна да я човъркам, ако имам въпроси пак да помагате), а дали може да я заима на ХР. На което stfn еднозначно ми отговори.
    Вярвам вече ти е ясно, че причините не са в нежеланието ми за инсталации .
    Нито в слабите компютри.
    Имаше и едно нежелание от мен да разяснявам по въпроса, ама ти ме тормозиш.
    Защо не може да приемете условието на задачата, както е зададено?
    Поздрави и ти благодаря, виждам, че го правиш от добро сърце, което е и причината обаче да се чувствам притиснат.....

  17. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,188
    #14

    Re: Активна директория под Windows XP

    Е аз си мислех, че ти ме тормозиш.
    В смисъл "защо не ми отговаряте на точно дефинираните въпроси".



  18. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Мнения
    330
    #15

    Re: Активна директория под Windows XP

    Цитат Първоначално публикувано от MitkoS
    Е аз си мислех, че ти ме тормозиш.
    В смисъл "защо не ми отговаряте на точно дефинираните въпроси".


    Възможно е, извинявай!
    Аз съм си такъв - нерядко говоря с половин уста...
    Във всеки случай много се радвам на желанието да ми помогнеш!
    Поздрави!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 11
    Последно: 23-03-13, 08:55
  2. Антена за TV, активна?
    От svetlik във форум Телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 11-05-12, 21:05
  3. Продавам външна GPS антена - активна
    От Dangelo във форум Приключили продажби
    Отговори: 2
    Последно: 30-09-09, 20:36
  4. Измервател на активна мощност
    От jijo във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 9
    Последно: 14-04-09, 18:30
  5. Отговори: 14
    Последно: 13-10-04, 10:39

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе