Здравейте, от няколко дена се боря с един доста странен за мен проблем. Конфигурацията ми работеше мирно и кротко с USB клавиатура на Dell, докато не реших да си взема Microsoft Naturall Multimedia Keyboard с PS/2 порт. Драйвера на клавиатурата се инсталира коректно, мултимедийните и бутони си работят страхотно под Media Player (все пак е майкрософтска) , но започна един много дразнещ проблем. Ако компютърът е бил изгасен за по-дълго време, При стартиране на WIndows (XP със SP2 и всички ъпдейти до момента), клавиатурата не работи. В device manager-a не се вижда като устройство и нито един от бутоните и не тръгва (включително и тези на които има светодиоден индикатор като Caps Lock, Num Lock и F Lock), след рестарт на Windows-a всичко си тръгва все едно не е имало проблем и това е до следващото гасене на компютъра. Под Linux проблеми няма, което ме навежда на мисълта ,че имам някакъв страннен софтуерен проблем. Пробвах с друга клавиатура (имам една стара мултимедийна IBM-ска) и с нея също няма проблеми. Дали е с IntelyType софтуера или без него , значение няма, при първото стартиране на компа, клавиатура нямам, след рестарт, нещата си работят перфектно.
Някой да има идея как може да се оправи проблема, че въобще не ми се преинсталира.
Вируси или троянчета нямам, а този досаден проблем почва да ме дразни все повече и повече........Благодаря предварително на всеки който се отзове, за правилният отговор ще има бири на корем