Re: Проблем след рестарт на Windows XP
Compare здравей !
Имам питанка! Операционната система която се опитваш да слагаш каква е ? Инсталационно ЦД със уиндоус или просто DVD с image файл на готово инсталирана операционна система заедно с драйвери и софтуер ? Дай ми моля те колкото се може повече инфо за да може да съм/сме ти полезен/полезни с нещо.
Цитат:
Първоначално публикувано от stenly
Compare здравей !
Имам питанка! Операционната система която се опитваш да слагаш каква е ? Инсталационно ЦД със уиндоус или просто DVD с image файл на готово инсталирана операционна система заедно с драйвери и софтуер ? Дай ми моля те колкото се може повече инфо за да може да съм/сме ти полезен/полезни с нещо.
Здравеи Stenly,
Инсталиращо CD с Windows XP е едното ,инсталирвал съм от него поне 30 пъти
проблеми или каквото и да е било е нямало ,другите са интернетски с Update от април !Инсталирвам и Dreiver за график картата и без и със тях проблемите са едни и същи !
Незнам какво точно инфо ти трябва ако може малко да конкретизиращ въпросите си да мога по точно ясно и конкретно да отговоря .
Малко по горе съм посочил и конкретен File с цялата информация за Windowsа (Hardware,Software ...)
А къде ти е Repair CD-то за лаптопа? с него става най-бърже и безболезнено
Иначе пак ти казах - пиши не повече от 4 до 6 думи в изречение, и след това или слагай запетайка, или почвай ново.
Цитат:
Първоначално публикувано от Black Adder
А къде ти е Repair CD-то за лаптопа? с него става най-бърже и безболезнено
Иначе пак ти казах - пиши не повече от 4 до 6 думи в изречение, и след това или слагай запетайка, или почвай ново.
С него пак се получава така!
Замръзва докато не натиснеш Ctrl+alt+del?
мрежовия кабел влючен ли е? ако не натискаш тия клавиши, след 10-15 минути не се ли стартират всички програми?
Копирането с вгадения Тъчпад ли се дъни или ползваш външна мишка?
предполагам , че можеш да влезеш в биоса , забрани му повечето от устройствата като PCMCI, USB (може да останеш без тъчпад), Lan, ако има опция за speedstep или cool and quiet забрани и нея . Жалко, че съм нямал много общо с лаптопите на HP и не мога да ти дам много инфо , за това ще караме на приципа проба/грешка.
Цитат:
Първоначално публикувано от Black Adder
Замръзва докато не натиснеш Ctrl+alt+del?
мрежовия кабел влючен ли е? ако не натискаш тия клавиши, след 10-15 минути не се ли стартират всички програми?
Копирането с вгадения Тъчпад ли се дъни или ползваш външна мишка?
Замръзва докато не натиснеш Ctrl+alt+del? -Да, седи си замръзнало докато не натисна Ctrl+alt+del
Ако не натискаш тия клавиши, след 10-15 минути не се ли стартират всички програми?- Не
Mрежовия кабел влючен ли е?-Да
Копирането с вгадения Тъчпад ли се дъни или ползваш външна мишка?Настолен компютър Външна мишка ползвам
!
Сигурно е станало някакво недоразумение става въпрос за настолен компютър !!
Оооооо щом става въпрос за настолен комп , пробвай наистина да спреш всичко що е периферия от биоса. И кажи дали проблемите продължават. Може някой драйвер да се опитва да инициализира някой си хардуер и от там да се получава проблема , аз преди време имах страхотен зор с един скенер на HP , в момента в който го изключиш и на всеки 5 минути машината започва да зависва за 5 секунди ........а скапаният драйвер през това време си търсил скенера.
и първом извади мрежовия кабел
а си писал и следното:
Цитат:
Първоначално публикувано от Compare
Лeптопа ми седи под краката ми за 1800€ от 6мс по сервизите HP !
което подвежда. Казах ти да пишеш бавно, тук норма няма.
Цитат:
Първоначално публикувано от Compare
при мен линка не работи.
освен това е на шибан дойч(Deutschland, deutschland - uber alles :yikes :bravo :ole)
:jamaika
добавено
дръпнах го рипорта - сега ще го мисля ...
добавено2
евереста има опция и на български да направи инфото..
отговарям с ново мнение - само и само да е по-ясно всичко.
значи, реда е следният:
1. инсталираш ОС(за предпочитане начисто, още по за предпочитане е с формат на системният дял).
2. инсталираш ето този драйвер http://driver.sis.com/utility/ide/ide204a.zip
3. рестартираш
4. инсталираш ето този драйвер ftp://download.asrock.com/drivers/SiS/VGA/VGA_XP_2K_ME_98_741(3.54).zip
пак рестартираш :)
5. понеже видях в отчета, че имаш и външен(USB) харддиск(ама не казваш кой SP използваш) .., може и това да инсталираш ftp://download.asrock.com/drivers/SiS/USB/USB_ME_98(104).zip(това отпада, щото е за 98/Ме).
6. видях също и, че най-вероятно използваш 40-жилен кабел за вътрешният ти харддиск(става ясно от това, че активният му UDMA режим е АТА33, вместо АТА100) - не е зле да провериш кабела(ама може и кабела да си е наред, а проблема да е просто от липсата на драйвера от точка 2).
ами това е общо взето..
успех!
:jamaika
добавено
пропуснах драйвера за звука ftp://download.asrock.com/drivers/SiS/Audio/C-MEDIA_XP_2K_ME_98(UDA038_build03L).zip .. - него може и за най-накрая да го оставиш :)
Добре как да нямам Dreiver-и ,след като в Dreiver Manager няма нищо нередно :)
Не разбрах дали тества с изключен мрежов кабел, както те посъветва Black Adder
Пробвай следното:
1) Отварящ Explorer и за адрес пишеш: "%windir%\Prefetch" (без кавичките). На този адрес ще видиш (много) файлове. Изтрий ги всичките. (Няма страшно windows ще ги създаде отново, след като рестартираш)
2) Start>>run>> (пишеш в полето и после натискаш "ОК") sfc /purgecache
3) Вкарваш инсталационно CD и Start>>run>> (пишеш и после натискаш "ОК") sfc /scannow
4) Вадиш мрежовия кабел и рестартираш.
После слагаш кабела и идваш тук да кажеш какво е станало.
П.П.
Това, че Device Manager не показва питанки или удивителни, означава, че Windows e разпознал всички намерени устройства и е инсталирал драйвери за тях. Няма гаранция, че това са най-подходящите драйвери. В общия случай най-добре е да инсталираш ръчно драйвер за устройствата, от сайта на производителя. Ако не го направиш, в най-честия случай ползваш драйвера на Майкрософт (който е във Windows) и получаваш проблеми и ниска производителност.
compare, хвърляш тук 10 човека в мъки :)
попитах те кратко и ясно
FearMe: сложил ли си драйверите от диска за дъното?
compare: сложил съм за видеокартата
вградената ти видеокарта е само едно от нещата по дъното. има още много, затова хората са сложили специален диск за тези, които не разбират кое какво е поотделно
black adder: А къде ти е Repair CD-то за лаптопа?
compare: С него пак се получава така!
после се оказва, че говорим за настолен комп. след като говорим за настолен комп, какви ги дири диска на лаптопа ти в него?! в бензинова кола нали не наливаш нафта? :) . дискът за настолния компютър се използва САМО в настолния компютър! дискът за лаптопа се използва САМО в лаптопа!
хайде сега изпълни нещата, които са ти написани, ама ТОЧНО както са описани, после да няма пак уточнения, и докладвай ;)
Цитат:
Първоначално публикувано от FearMe
compare, хвърляш тук 10 човека в мъки :)
попитах те кратко и ясно
FearMe: сложил ли си драйверите от диска за дъното?
compare: сложил съм за видеокартата
вградената ти видеокарта е само едно от нещата по дъното. има още много, затова хората са сложили специален диск за тези, които не разбират кое какво е поотделно
black adder: А къде ти е Repair CD-то за лаптопа?
compare: С него пак се получава така!
после се оказва, че говорим за настолен комп. след като говорим за настолен комп, какви ги дири диска на лаптопа ти в него?! в бензинова кола нали не наливаш нафта? :) . дискът за настолния компютър се използва САМО в настолния компютър! дискът за лаптопа се използва САМО в лаптопа!
хайде сега изпълни нещата, които са ти написани, ама ТОЧНО както са описани, после да няма пак уточнения, и докладвай ;)
Как какви ги дири !?Каквато работа върши на лептопа такава върши на настолният компютър, аз разлики не откривам дали ше е на лептопа или на настолният компютър !Ти какви разлики намираш !?При мен вървеше близо 6 месеца без никакви грешки и проблеми !