Как се шерва интернет на 2 компютъра чрез 2 лан карти (шерване с уиндоус ВИСТА). Ако някой покаже с картинки ще съм много благодарен.
Как се шерва интернет на 2 компютъра чрез 2 лан карти (шерване с уиндоус ВИСТА). Ако някой покаже с картинки ще съм много благодарен.
Принципно не е по-различно отколкото на WinXP.
Картинки, за съжаление, не мога да ти пратя, защото го правих по телефона. Имам предвид, че един човек се опитваше да шерне интернета от vista и аз му помагах по телефона. Доколкото разбрах външния вид на прозорчетата е малко по-различен, но принципно се прави по същия начин.
Така на думи е лесноПървоначално публикувано от grgeorgiev
![]()
"ГЛИСТА" е супер недружелюбна и бъгава OS
Аз не съм и очаквал нещо по-добро от Microsoft.Първоначално публикувано от tyo_bg
Обаче шерването на интернета не е по-различно. Намираш си интерфейсите (има някои подвеждащи прозореца, целящи да объркат потребитея и да го откажат). От там нататък аз зададох статичен адрес на интерфейса за вътрешната мрежа. След това настройваш интерфейса, от който идва интернета да шерва чрез интерфейса за вътрешна мрежа (по същия начин като в WinXP). Остава на втория компютър да настроиш интерфейса да търси DHCP. ( И да не забравиш да мушнеш кабелите)
Ммм да и още нещо ... като напрвиш всичко това по неизвестни за мен причини интернета на тръгва моментално на втория компютър. Аз бях започнал да се чудя защо не става и след около минута - две си тръгна всичко.
//Ако нищо не помага теглиш една дълга каруцарска на Micro$oft и си инсталираш Linux.
И така... като го гледам вистата няма нищо общо с шерването при ХП (явно никой от тук писалите не е слагал виста)...
Ако някой може да помогне да обясни кое как става... (3-4 картинки да сложи)
Ти май не си го правил никога под XP, след като твърдиш, че няма нищо общо.Първоначално публикувано от SuN_CiTy
ПРИ VISTA Е АБСОЛЮТНО СЪЩОТО Е И Е НА СЪЩОТО МЯСТО КАТО ПРИ XP!
Картинки няма да ти слагам. Има тонове информация за XP по въпроса. В този форум също ! Има и търсачка на форума !
Плсс недей да пишеш след като не можеш да направиш това за което моля аз! Няма смисъл просто...Първоначално публикувано от MitkoS
Ако се намери някой който да каже (покаже) нека пост-не.
Аналога в българския език на "Плсс" се слави като вълшебна думичка. В конкретното изречение е използвана за друго, но все пак си е вълшебна думичка.Първоначално публикувано от SuN_CiTy
Ето няколко картинки, но с уговорката да не злоупотребяваш (с вълшебната думичка)
![]()