Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 28 от общо 28

Vista не ми хареса харда :)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Re: Vista не ми хареса харда :)

@KТT , прав си . Виста не е лоша операционна система обаче когато си използвам компютъра главно за да гледам филми на дъртият си 29 инчов CRT телевизор и когато тъпаците от ATI не са направили свестен драйвер (то кога ли са имали) имаш 2 възможности .Или да не гледаш на телевизора, или да си намериш OS на която да става номера. Същите тези ATI продават HD38x0 карти от няколко месеца а още нямат драйвер за Linux, това си е направо подигравка , писах им мейл преди месец и отговора беше да очаквам скоро драйвер ама това скоро явно е доста разтегливо понятие (днес излезе 8.1 драйвера за линукс и отново няма подръжка за картата)

2.  

3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

всичко започна в една далечна мъглива сутрин, когато......

накратко - преди да извърша ред гимнастики с няколко малки хардчета имах виста на една 40-ка. след гимнастиките се оказах с една излишна 20-ка, която не става за нищо друго, освен за едно резервно работещо копие на ОС, което бих могъл да използвам в екстрени случаи, като например вирус, който не мога да пречукам за 15 мин, а ми трябва спешно работещ комп, изгорял хард в неделя и др. подобни. и понеже имам едно такова резерно 2.5" хардче с ХР, реших на тази 20-ка да сложа виста, хем и ако ми се доцъка някоя "виста онли" игрица

P.S. оная твоята приятелка чака да дойдеш да й предложиш

4. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Не разбрах в хода на експериментите, дали си правил опит, да оставиш само този 'проблемния' хард, да пуснеш СД-то с Вистата и да пробваш да инсталираш? И тогава ли твърди че няма хард на който да се качи?

5. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

САМО така съм пробвал (никакъв друг хдд освен тоя)

6. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Cable Select (CS) Jumper?

7. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

тц. както писах в самото начало, вистата "вижда" харда като място, по което да се рови, т.е. хардуерно е видим (като принципно виста няма претенции за primary/slave място за инсталация), но самата тя не го "харесва" и счита за подходящ, макар че условието "мин 20гб хдд с 15гб свободни" е напълно удовлетворено

единственото, което считам за вероятно, е рипортването на харда не като 20гб, а като 19.2гм, което ако е вярно е признак за буквоядство от страна на М$ относно минималните 20гб... не че би ме учудило

8.  

9. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Значи опитваш Home Basic за инсталация...щото само там иска 20 с 15 свободни.

10. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

на всичките стигат 15 от 20...
    http://www.microsoft.com/windows/pro...e/default.mspx

11. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

оптай това https://forum.setcombg.com/********************/details.php?id=98124 иска много по малко ресуси и диск 4GB
    ако и то не тръгне значи проблема не е в диска.

12. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

и то не тръгва, което ще рече, че проблемът е точно в диска (предполагам това си искал да напишеш). иначе интересен lite, ще го пробвам на 1-2 стари компа...

13. ViK
    ViK е офлайн
    Member Аватара на ViK
    Тук е от
    Apr 2006

@FearMe А дали ще може да стане по следния начин.
    Инсталираш Виста-та на друг харддиск с по-голям капацитет. След това с някоя програмка за работа с дялове намаляваш размера на дяла в който е инсталирана ОС и копираш на 20ГБ-вия хард.

14.  

15. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

vik, точно опитът да оправя работата с image конкретизира проблема, а той се оказа повреден mbr. и то до такава степен повреден, че изредих сигурно 10-ина програми безуспешно, докато най-накрая успях да го "ремонтирам" и сложих Lite-а, посочен от tommorow (само за проба - поосакатен си е, особено пълната липса на WMP )

хубавото е, че убеждението ми "частен случай" се затвърди на ниво един диск, а не изцяло на "малките WD дискове"

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

@FearMe забрави досовските програми за поправка на Mbr

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Отговори: 8
    Последно: 06-07-11, 20:49
  2. Проблем с харда
    От sss във форум Общ - хардуер
    Отговори: 1
    Последно: 04-03-06, 22:56
  3. Проблем с харда
    От walkerjoe във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 13
    Последно: 12-05-05, 14:47
  4. Copy DVD на харда
    От Hicko във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 18-05-04, 23:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе