Първоначално публикувано от
stekyman Да, Виста иска по-голям ресурс, ама то сега цените на стандартните компоненти влагани в офис ситеми са съвсем приемливи и цените на системите за офис приложения са направо смешно ниски. Една офис система без монитора е вече 400, максимум 450 лева - това с 1 ГБ РАМ!
Друг е въпроса,че шефовете на фирми гледат да спестят от
Компютри, за да си вземат по-така
Коли - то нали и едното и другото започва с
К !
Една система Пентиум 4 2.4 ГХц на старо с 512 РАМ ако е 250 лв. с гаранция от 3-до 6 месеца, аз бих предпочел нова система за 400 с гаранция 2 години.
Освен това, доколкото знам поне засега Майкрософт, на всички закупили Виста легално, дават право на downgrade, т.е. имат право да използват легално ХР. Даже някои модели лаптопи на Тошиба, въпреки, че идват с инсталирана Виста и recovery дял, имат в комплекта драйвери за ХР, за да може при желание на клиета да си го инсталира без проблеми. От тази гледна точка има смисъл да се вземе Виста и да се ползва ХР легално.
@compare: Няма да е лошо да прилагаш към всеки твой пост по един тълковен речник!
Че аз нещо трудно стоплям да схвана широко скроената ти мисъл! Например би ли ми обяснил какво означва глаголът "тунизирам"???
Ти тунизиец ли си, че го "тунизираш" компютъра или го даваш на някой от Тунис да ти го "тунизира"???
Хайде за правописа ти този път ... махвам с ръка !