Резултати от 1 до 10 от общо 10

Изключително странен проблем - NDIS.SYS BSOD

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2001

Изключително странен проблем - NDIS.SYS BSOD

Значи проблема е следния - при мрежова активност, и по точно когато се достигнат някакви скорости над 1 Мб/сек се появява син екран, причината е в NDIS.SYS... първо си мислих че е нещо нвидиа дисплей, но се оказа мрежово

Какво опитах:
    Пълна диагностика на системата, проблема го има независимо от овърклок и волтажи, проверих паметта с мемтест, проверих процесора с прайм, смених мрежовата карта с друга (същата само че друга бройка) - нищо не помага. Пробвах да сменям и IRQ-та, да нема конфликти... и това не помогна.

Единственото временно и частично решение на проблема е да задам на картата да работи на 10 мбита - проблема се появява значително по рядко, но ми пада скороста на интернета, тегля само с 1 мб/сек , и проблема си остава, макар и да се показва по рядко.

Въпросната карта е от най евтините на реалтек, пробвах да и слагам други драйвери, незнайно защо обаче нито един драйвер за тази карта, свален от сайта на реалтек не работи. Проверил съм точно модела и чипа... и не работи. Също така не успях да подкарам въпросната карта под виста, на диска който се продава с нея няма драйвери за виста, а тези от сайта просто не работят.

В края на краищата реших че може самия уиндоус да е бъгав, защото беше някакъв от тия интегрираните релийзи.
    Сложих чисто нов, проблема го има, със чисто ХП, със СП2 и СП3 също...

Конфигурацията е следната - gigabyte P35 DS3R r1.0, E2180, 2 Gb super t DDR800 cas 4, GF8600GT, 450W fortron PSU

Айде някой ако има предложения да сподели, защото моите идеи свършиха.

2.  

3. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Re: Изключително странен проблем - NDIS.SYS BSOD

Пробвай на друг PCI слот. С вградената карта работи ли?

4. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2001

И това го пробвах

5. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Пробвай да деинсталираш драйверът на тази мержова карта, който по подразбиране сигурно е на Microsoft .
    После инсталирай драйвер от сайтът на производителя на мрежовата карта и пробваи отново!

6. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2001

Всъщност точно бях написал че съм сложил драйвера който е на диска към картата - за тая карта уиндоус не предлага драйвери, нито ХП нито виста

Във форума на hwbg ми намекнаха че може би става въпрос за някаква серия ментета, най вероятно и двете карти които съм пробвал са такива
    интересното е че със старата ми машина нямаше проблеми...

7. Тук е от
    Apr 2004

Za6to prosto ne probva6 s razli4en model karta, vmesto da podmenq6 baltona smeni kop4eto

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Въпросната мрежа към какво е свързана (рутер, хъб, модем).
    ндис.сис си е микрософт драйвер и е стандартен. Няма нищо общо с производителя на мрежовата карта.
    Възможно е при големи скорости (както казваш че се случва) пакетите от рутер/модем/сервер да са с грешки и да забиват картата/драйвера (случи ми се наскоро нещо подобно).

Също напиши четирите кода на BSOD които ти дава (направо снимай екрана ако имаш възможност).

10. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2001

Другата лан карта, която е за локалната ми мрежа не прави такива проблеми, а тази въпросната е за интернет, и си нямам идея към какво точно е свързана - най вероятно суич

А картата се оказа менте на реалтек, произведено от Hangzhou Silan Microelectronics Co, и доста хора имат подобни проблеми с такива карти

ndis.sys не е драйвер, а системен файл - който явно бива преебан от драйвера или от самата карта, както вече споменах другия ми лан няма подобни проблеми

както вече казах уиндоус не разпознава картата, и не слага никакви драйвери за нея, картата върви единствено с драйверите които са на диска към нея

довечера взимам интелски лан, надявам се проблемите да си отидат, а тия двете карти направо на боклука

11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Плевен

Цитат Първоначално публикувано от LordOfEvil
    Другата лан карта, която е за локалната ми мрежа не прави такива проблеми, а тази въпросната е за интернет...
    ...ndis.sys не е драйвер, а системен файл - който явно бива преебан от драйвера или от самата карта...
    В момента инсталирам за N-ти път заради същия проблем - ndis.sys. Kak рeши твоя?

благодаря предварително

12. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Сменил си е мрежовата карта!
    Цитат Първоначално публикувано от LordOfEvil
    довечера взимам интелски лан, надявам се проблемите да си отидат, а тия двете карти направо на боклука

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 0
    Последно: 21-06-14, 14:56
  2. Ей че хора - BSOD x64 Win 7
    От nikolin във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 04-01-12, 23:42
  3. Отговори: 11
    Последно: 17-01-08, 01:51
  4. Intel 82845g изключително слаби резултати
    От peterkac във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 2
    Последно: 21-12-06, 14:47
  5. Отговори: 13
    Последно: 15-08-05, 16:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе