Моля някой ако може да помогне. Значи, след като инсталирах уиндоуса всичко вървеше добре, в смисъл уиндоуса си вървеше, понаправих му някои и други настройки и се наложи да го рестартирам. След рестарта ми изписа, че няма операционна система
Моля някой ако може да помогне. Значи, след като инсталирах уиндоуса всичко вървеше добре, в смисъл уиндоуса си вървеше, понаправих му някои и други настройки и се наложи да го рестартирам. След рестарта ми изписа, че няма операционна система
Всичко евентуално се върти около "някои и други настройки".
Ако ни опишеш в какво се състоят, както и каква е операционната система има някаква вероятност някой да се опита да ти помогне.
да в биоса се вижда диска, но не знам какво да направя. благодаря предварително
аз само да попитам дали буутва от диска на който си инсталирал операционната система
да буутва се уиндоуса си тръгна, обаче при рестарт ми изписва, че няма ОС
Някой има ли подръка кристална топка за да отгатнем какво е настройвал mironen и да му дадем съвет?
Ами нищо не съм настройвал, просто след рестартирането на системата ми изписа Operating Sistem not found. Рестартирането е след инсталация на XP SP2
Противоречиш си mironen:
От поста ти се разбира, че си преинсталирал, "уиндоуса си вървеше и след това понаправих някои и други настройки и се наложи да го рестартирам", затова те питах. Вървял, а след настройките не върви.Първоначално публикувано от mironen
Разбира се, може и да са някакви елементарни като език, keyboards, location, но беше редно да ги напишеш, за да ги изключим, като причина за проблема.
Имаш ли флопи?Ако имаш влез в Биоса и му задай да буутва от него след това запази настройките и излезПървоначално публикувано от mironen
Restart your computer with the Windows XP Setup disk in the CDROM drive.
If you are prompted to press a key to start the computer from CDROM, do so quickly. Otherwise it may try to boot from the hard drive.
After a few minutes, you'll see a prompt to press the R key to start the Recovery Console.
When Recovery Console starts, it will prompt you to enter a number corresponding to the Windows XP installation that you need to repair. In most cases, you'll enter "1" (which will be the only choice). If you press ENTER without typing a number, Recovery Console will quit and restart your computer.
Enter your Administrator password. If you don't enter the correct password, you cannot continue. !!!
At the Recovery Console command prompt, type fixmbr and then verify that you want to proceed.
Your damaged MBR will be replaced with a shiny new one, and you should then be able to boot your system normally. In some cases, you may need to repair the boot sector in addition to the MBR. If your system still doesn't boot properly, repeat the steps above, but issue the fixboot command instead.